• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REVANSHIATSU - japonské umění masáže
    LILY
    LILY --- ---
    Přesunula jsem se z Prahy do Brna a prosila bych změnit web na nástěnce na http://www.kranio-shiatsu.cz/
    Děkuji moc!
    REVAN
    REVAN --- ---
    Shiatsu využívá základů čínské medicíny. Dráha Močového Měchýře je tedy jedna ze 12ti základních drah čínské medicíny. Tady je průběh, je tedy symetrická, zrcadlově stejným způsobem prochází i na levé půlce těla.


    Co to ovlivňuje by byl asi dlouhý a trochu nepřesný výčet. Blokáda na dráze mm je překážkou proudění energie. V podstatě jsou asi 4 oblasti, v jakých se může nerovnováha projevit:
    1) fyzické tělesné problémy - vyloženě bolesti zad, stažení svalů a šlach, bolesti vystřelující po dráze...
    2) problémy plynoucí z chybně distribuované energie po dráze - např. typicky jeden z častých druhů bolesti hlavy
    3) problémy se sdruženým orgánem, tj. močovým měchýřem - různá pálení při močení, řezání, záněty močových cest mohou souviset se stavem dráhy mm
    4) psychické nerovnováhy pramenící z nerovnováhy energie v dráze - i když mm je zrovna dost funční dráha svým dopadem, ta psychická oblast by se týkala spíše jiných drah, mm málo. Trochu taková celková schopnost uvolnění a pocitu pohody s tělem, ale MM se týká především ta nerovnováha energetická, protože je to nejdelší dráha na těle a tím ovlivňuje celkový energetický systém poměrně velkým dílem.

    Cesty k léčení: moc jich je, shiatsu, čínská tuina masáž, akupunktura, akupresura, čínské bylinky, qi gong. Asi by jsi rád slyšel nějakou konkrétní metodu, jedže tčm (tradiční čínská medicína) tak nefunguje - metod je vždy spousta a vybírají se ty vhodné, podle diagnostikovaného druhu nerovnováhy a místa dráhy, kde k nerovnováze dochází.

    Klidně budu konkrétnější, když vyplyne konkrétnější otázka.
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    můžete mi někdo objasnit co znamená pojem "dráha močového měchýře" (nebo možná dráha moči?) v shiatsu? nenašel jsem na netu informace, co by mě uspokojily. Myslím kudy to prochází, co to ovlivňuje, s čím je to spojené, příp. cesty k léčení a tak dál.
    TEAREZ
    TEAREZ --- ---
    Ahoj, přicházím taky s jednou nabídkou. Mám k pronájmu masérnu vhodnou pro Shiatsu. K dispozici je samozřejmě futon, ale i pětidílný lehátko. Nechci se o to moc starat, takže místnost pronajmu. Cena i podmínky rozumnou dohodou. Pronajmu i na pár hodin v týdnu. Takže, kdyby si z Vás chtěl někdo Shiatsu vyzkoušet v praxi.. :) [ OFFERINGNABÍZÍM: Pronajmu masérnu a malou tělocvičnu pro rehabilitace/jógu/cvičení / Praha 7, Heřmanova ul. / 100 CZK ]
    REVAN
    REVAN --- ---
    REVAN: Tak ještě mi schází jedna žena na shiatsu a lymfodrenáže
    REVAN
    REVAN --- ---
    Nabídka práce pro maséry, včetně shiatsu.
    Budeme v salonu rozšiřovat služby. Kromě linie thajských masáží prováděných thajkami, budeme zavádět linie ostatních masáží, prováděných českými maséry.
    Tímto pouštím do éteru nabídku volných pracovních pozic pro maséry/masérky.
    Akorát že jsme jednak luxusní salon a jednak česká linie musí něčím předčít thajskou, a jelikož jsem sám masér s dlouhou praxí, budu dbát na to, aby to bylo kvalitou. Podmínkou je slušný zevnějšek a vystupování, angličtina, a buď předchozí praxe, nebo talent, který mne přesvědčí, že má smysl do něj investovat. Není to místo pro maséry čerstvě po kurzu.
    Masáže, které potřebujeme obsadit: shiatsu, tuina, klasická sportovní masáž, lymfodrenáže, možná ty anticelulitní, lávové kameny, popř. ajurvédské masáže. Cokoli dalšího je plusem a třeba to dáme do nabídky.
    Co naopak nepotřebujeme jsou thajské masáže, masáže nohou, relaxační aroma masáže. Tohle dělají thajky.
    Masérský salon je v centru Prahy, na náměstí Republiky. Pracovní doba lze domluvit hodně pružně, minimálně však 2 dny v týdnu je třeba vzít. Talentované mohu osobně mnohému naučit. Nástup od 1.4. nejlépe. Práce na ŽL nebo částečný úvazek.
    Kontaktujte id Revan. (info o salonu na www.goldenkinnaree.cz )
    REVAN
    REVAN --- ---
    Podělím se o dnešní zážitek ze shiatsu masáže :)

    Začátkem masáže mne napadlo, jak bych popsal způsob, jakým provádím shiatsu (protože je to fakt jiné, než když běžný masér masíruje) a napadlo mne přirovnání, že na to tělo hraju jako hudebník na svůj nástroj....
    .... a když jsme skončili, tak mi klient povídá: "to bylo úžasné, já jsem měl tentokrát pocit, jako když na mne hrajete jako hudebník na svůj nástroj"...
    :-)) Takové pěkné vyladění :). A u shiatsu jde to vyladění někdy opravdu hluboko.
    MRAK0S
    MRAK0S --- ---
    Nevim jestli jsem, ale zkusim potreboval bych nekoho sikovneho na odblokovani krcni patere pro me. Kdyztak posta. Diky
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: Shiatsu tam opravdu nebylo, tak jsem ten spam autoritářsky smazal.

    All: Pokud někdo z vás nyxáků dělá shiatsu a chce tady být uveden, nemusí sem spamovat, ale může mi dát vědět do pošty a rád ho zapíšu na nástěnku. Zatím jsme tam jenom já a LILY.
    LILY
    LILY --- ---
    REZNYK: Nevšimla jsem si, že je tam i shiatsu.
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Jéé, no vidíš! A já jsem na to málem zapomněla. Člověk s tím malým dítětem úplně vypadne ze společnosti. :( A to by se na tom měl podílet zrovna náš ročník..
    REVAN
    REVAN --- ---
    Chystá se další Den shiatsu, příležitost pro ty, kteří se chtějí se shiatsu seznámit, případně vyzkoušet ošetření shiatsu jak ho dělají v různých školách shiatsu v ČR.

    Místo konání: Karlínské Spektrum
    Termín: 9.10.2010, 10-17hod
    REVAN
    REVAN --- ---
    DADKA: Shiatsu pana Pletánka je, ...řekl bych nejesoteričtější ze všech škol co tady kdo učí :) Proto jsem se ptal.
    Pokud ti vyhovuje, užívej :)
    DADKA
    DADKA --- ---
    No vyborne to bolo:)! Tazko sa to popisuje, kazdopadne ja mam pocit z Pletanka, ze dava zmysel a uci to takym sposobom ktory mi moc vyhovuje. Nie zbyticne vela teorie a radsej viacej praxe, nech je to skor zazitkove, ako intelektualne:).Kazdopadne buduci tyzden idem na dalsie pokracovanie, tak uz sa moc tesim:).
    REVAN
    REVAN --- ---
    DADKA: Jak bylo na Pletánkovi? :-) Řekneš nějaké dojmy?
    U něj osobně jsem nebyl, jen u jedné jeho žákyně... hm, zvláštní, řekl bych .... :)
    DADKA
    DADKA --- ---
    Nechysta sa dnes niekto na Pletanka?
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Díky za zprávu!
    REVAN
    REVAN --- ---
    Čerstvé zprávy přímo z Orientálního ústavu: reedice Andovy Klasické čínské medicíny je právě v tisku! Čekejte ji v blízké budoucnosti.
    REVAN
    REVAN --- ---
    Napsal jsem přehled s krátkými recenzemi na knihy, které u nás vyšly o shiatsu:
    http://www.oazamimocas.cz/soubory/clanky/shiatsu_knihy.htm
    (Připomínky a návrhy na doplnění prosím klidně sem)
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Tak já se tam zkusím nějak vměstnat, každopádně hlasuju pro tuto možnost: LILY, kdyby se někdo ptal. :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam