• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHRASEMADE IN CZECH REPUBLIC - Podpořme zlaté české ručičky
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    Prestige kotník černá


    tak o kvalitě materiálu a výroby by se dalo diskutovat, ale styl je pořad na urovní :))
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    DIE_DIE: jj, máš pravdu...
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    PHRASE: tak udělej název spiš jako je "kvalitní česke výrobky" "originálni česke výrobky" "český prumyslove výrobky".. nwm, čína je jak vidiš dost zavádějicí téma.. a bojkot bych opravdu nepoužil
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    z číny je 95 procent výrobku co mate doma.. smiřte se stim, anebo běžte žít do kláštera.. taky mi to neni přijemný, ale takhle funguje kapitalismus, kdo nabídne lepši cenu vyhraje.. a čina se svou populaci a vuli lidi pracovat za (pro nas) nelidských podmínek ji stavi na první místo..

    jinak nechapu když někomu vadí jak tam ti "lide v továnach hrozně trpí" a chce to bojkotovat, pokud by se zboži z číny přestalo kupovat, tak by ti lide tam přišli o práci o kterou stoji, a chcíply by asi hlady nebo ja nevim vo co vam jde..

    PTERA
    PTERA --- ---
    kde teda levně nebo za rozumnou cenu nakoupit české výrobky, myslim celkově oblečení? :)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    konečně zase jednou zajímavá diskuze- book!
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    chtěla jsem se tady věnovat věcím z naší zemičky, protože má význam je podporovat a vyhledávat. A bojkot Číně jsem použila spíš jako nadsázku..mno asi ne nejvhodněji, protože Čínskou otázku si soudit netroufám..
    DEREK_CUSTER
    DEREK_CUSTER --- ---
    PHRASE: excel je dobrej, dokonce vyhral nakej test prasku
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    JABLKON: presne!
    PENDREK: tak nevim co je vic naivni, jeslti bojkot ciny nebo italska mafie alá konkurence : )

    jelikož je dnesni svet o penezich, zadnej bojkot neprichazi v uvahu..nikde si tak levně veci nevyrobite jak v cine.. že je to celý postaveny na nespravedlnosti je dalsi otazka..ale co není
    PENDREK
    PENDREK --- ---
    bojkot je naivni, tady davam neco vice z reality.
    cetl knihu roberto saviano, gomora. ve druhe kapitole ukazuje, ze jedina skutecna konkurence v byznysu s hadry vuci cine je italska mafie (v kontrastu s neschopnosti eu). jak to dela? material kupuje z ciny (v tomhle se jim uz konkurovat neda), ale nechava ho zpracovavat skvelymi italskymi krejcimi, teri pracuji za pakatel. vyrabi luxusni zbozi, casto kopiruje ty nejlepsi znacky vcetne vysacky. ale ty velke znacky proti tomu nic nedelaji, prave proto, ze to taliani delaji tak kvaline, ze to znacce vlastne pomaha a rozsiruje ji (oficialni znacky napr. vyrabeji jen velikosti pro modelky, talosi z nich udelaji hadry pro normalni lidi apod.).
    JABLKON
    JABLKON --- ---
    HARPER: Já taky neříkám, že bych s každým důvodem pro bojkot souhlasil, stejne jako nevidím důvod pro titulek v tomto foru. V Číně jsem byl, a přál bych ti vidět život "jinak" některých lidí. To, že si na ten život nemůžeš stěžovat, nijak nesouvisí s tím, jakou máš mentalitu, ale s tím, že prostě nemůžeš, a to je kurva velkej rozdíl.

    Neříkám, že tohle auditko je zbytečné, jen mi přijde ten název opravdu hodně zjednodušující.
    HARPER
    HARPER --- ---
    hm
    JABLKON:
    OREA: a na cem by jste tukali tenhle prispevek? bez cinanu si bohuzel ani neuprdnem...lidska prava bych neresil, ta zeme ma jinou mentalitu a jine standardy, proc se porad evropa dela panem sveta a snazi vsem vnutit evropsky styl? kdyby jste se tam narodili, vite hovno o tom ze se da zit jinak...nez bojkotovat zemi tisice kilometru daleko, je lepsi se pokusit spravit co je pokazene tady...proto ja bych nazec fora nechal...reklama tomu co je doma dobre!
    OREA
    OREA --- ---
    JABLKON: presne...
    JABLKON
    JABLKON --- ---
    No myslím, že je mnoho jiných důležitějších důvodů, proč bojkotovat Čínu než jen, že jde odtamtud 90= textilu a elektroniky. Nechal bych jen pul nazvu tohoto fora.
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    ARMUS: Jenže lidé dají bohužel většinou přednost ceně a už se moc nepídí, za jakých podmínek vznikl. Což je určitě špatně, ale jak říkáš, každý má zodpovědnost na sobě.
    A už vůbec nechápu tahy globalizační ekonomiky, například jablka vypěstovaná u nás prodáme do Rakouska, abychom mohli nakoupit jiná z Itálie.
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    tipy na českou, šetrnou a levnou drogerii tady
    zatím jsem neměla možnost vyzkoušet, ale pokoupím a poreferuji.
    ARMUS
    ARMUS --- ---
    Na MADE IN CHINA, jako takovém není nic špatného, akorát většinou víme, že ne všechno se tam dělá podle pravidel a přicházejí odtud plagiáty snad z celého světa, včetně zboží původně z naší vlasti.
    Když si konečně koupím třeba kalhoty, které mne neodpuzují svým vzhledem, padnou mi a líbí se mi materiál, ze kterého jsou a dost dobrá cena, tak mne v konečném důsledku oblaží, že jsou vyrobené v Česku.
    Jakožto spotřebitelé na sebe bereme jistou odpovědnost, jestli budeme podporovat poctivou práci, ekonomiku a zaměstnanost třeba u nás, což je samozřejmě dobře :-)

    Spodní prádlo a oblečení pro volný čas http://www.avax.cz/
    - ale ne všechno se vyrábí přímo u nás, ale globalizace je globalizace, tak pozor
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    nemám na mysli konkrétní výrobky, mělo by se to týkat věcí, které běžně používáme. Hlavně u oblečení dá dost zabrat najít něco, co nepochází z Asie, natož přímo z Čech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam