• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FARESdosbox - nastaveni, site, zvuk, win 3.x, programy, ...
    RCR
    RCR --- ---
    Jak ve svete windows? O cem to mluvis? Dosbox je universalni kod, kterej ti dosovy prostredi naemuluje i na OpenVMS na Procesoru VAX. Otevri ocicka clovece!
    Sit jsem v dosboxu nerozbehal, ale je fakt, ze jsem to resil naposledy pradavno. Na srotu (tedy "pocitacich" s procesory intel 80386 a vyssich) lze poustet tez dosemu, coz se chova dost podobne jako jeden z dosovych rezimu na OS/2 - tedy vlastni pametovej prostor v nemz nabootuje normalni dos. Tam se siti problemy nebyvaji a navic je to i vykonne. Dosbox na tzv PC je zbytecnost, pac se kazda instrukce emuluje hrubou silo, dosemu to honi nativne.
    FARES
    FARES --- ---
    nevite, jak se nastavuje sit v dosbox? Jak ji spustit v nainstalovanych Win 3.11?
    FARES
    FARES --- ---
    Jeho obrovska vyhoda je ve snadne prenositelnosti - ve svete windows samozrejme. Potrebujete-li vlastni emulovany system spustitelny na pocitacich s velkym mnozstvim zakazu, mohu skvele doporucit dosbox portable.
    RCR
    RCR --- ---
    Ja pouzivam dosbox uz leta na hry, na Athlonu XP@1800MHz slape slusne i protected mode. Na provozovani wokenich aplikaci pouzivam wine, takze mi dosboxovy 16-bit only wokna prijdou jako zbytecnost.
    FARES
    FARES --- ---
    Pro testovani jsem nainstaloval v prostredi dosbox Windows for Workgroups Verze 3.11 (cz), MS OFFICE 4.2 (cz), Visio (3.0 en), Internet Explorer 2.01 (cz), Ami Pro (3.1) Total Commander 6.57 (16 bit), Visual Basic 3.0, 4.0 (16-bit), Publisher 2.0, Excel 4.0a, Borland C++ 4.5. S uvedenymi programy nebyl problem. Pri pokusu o instalaci anglicke verze Windows for Workgroups 3.11 dochazelo k padu instalacniho baliku, Visual Basic 4.0, Visual FxPro uspesne nainstalovan, ale do instalace Win32s nemam odvahu, takze jej pro testovani nespustim.

Dale primo v dosboxu M602 3.0, K602 1.0, T602 1.00, 3.1, Norton Commander 4.0, Necromancer's Dos Navigator 2.15.4000/ENG, Papyrus 7.0.2, PictView 1.94, Quattro Pro 2.00, Word 5.5 for DOS, WordStar 7.0.

Testovano na dosbox 0.72, PC - Windows 2000. Sviznost dostacujici, spousteni Visual Basic 4.0 trvalo dost dlouho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam