• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    TMA
    TMA --- ---
    FRAKTALEK, JAMILLOS: Má zkušenost je jiná. Já odkládám věci, které mne baví. Podobně jako jím nejprve tu část jídla, která mi nejméně chutná. Problém je ovšem ten, že pak přistupuje taková ta falešná racionalizace. (Když dítě má zakázáno hrát si s oblíbenou hračkou pod přísným trestem, tak se na ni vrhne, jakmile hrozba trestu pomine. Pokud ovšem je trest nepřiměřeně mírný, tak se po skončení hrozby dítě na hračku nevrhne, protože si namluvilo, že vlastně není tak super. Tímto sebeklamem vyrovnalo hodnotu hrozby s hodnotou žádosti.) Takže nakonec mám pocit, že ty prokrastinované věci mě nebavějí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CATZILLA: mas asi stesti na vedouciho, kterej ma alespon trochu volnyho casu, coz zas neni tak obvykly imho.

    "navic osobne jsem velice tolerantni a chapu, ze existuji stejni debilove jako ja, takze ja bych se s onim studentem bavila...az laskovne:D Ono je to imho spise o kvalite samotne prace nez kdy to tam tahnu.."

    - pokud bych byla casove v prdeli, tak bych se s dotycnym studentem skutecne nebavila. a tim spis, pokud bych lpela na kvalite, protoze podepsat se jako vedouci pod praci, kterou jsem z nedostatku casu jen prolitla, to by neudelal kazdej a tim vubec nerikam, ze nebyla kvalitni.

    ale gratuluju a zavidim, to jo :) zvlast kdyz tejden pred odevzdanim zase delam hovno, protoze se neprinutim (toto je prokrastinace - odkladani az do okamziku, kdy je bohuzel pozde) :(
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Prokrastinace se samozřejmě většinou objevuje u těch činností, který člověka těžce nebavěj, případně když je toho před ním moc...
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    NAVARA: jasne, zavazky to delaji tezsim, ale ne nemoznym. A jasne, nejde mit vsechno, ale mozna to jde zaridit tak, abys delal to co te bavi a zaroven se tim uzivil. Mozna se tim neuzivis tam kde zrovna bydlis, ale nekde jinde jo, napriklad.

    Taky si myslim, ze clovek muze excelovat jen v tom, co ho hodne bavi. A pokud jsi v necem nejlepsi nebo jeden z nejlepsich, tak je velka sance, ze se uspech dostavi sam. Tak prece vypadaj pribehy spousty uspesnych lidi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FRAKTALEK: takovy manyry si muzes dovolit, pokud nemas zavazky (rodinu, deti,...) a da se tim co te bavi, uzivit
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    FRAKTALEK: tesat
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    a co ta moznost, ze clovek prokrastinuje proste proto, ze dela neco, co ho (vubec) nebavi?

    Lidi, co delaj na tom, co je opravdu bavi, s prokrastinaci asi problemy nemivaji. A ti co nepracuji na tom, co je bavi, by mozna meli zacit sbirat odvahu, aby delali to co je opravdu bavi.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CATZILLA: gratulujem, taka prokrastinacia je zavideniahodna... ja som sa sice preprokrastinovala k inzinierovi (s malym odkladom), ale na to phd som uz nemala naladu... :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    CATZILLA: Gratuluju. Jsem větší prokrastinátor než Ty :/
    CATZILLA
    CATZILLA --- ---
    NAVARA: Kapitanka zhyraleho zivota?:D Neboj, neboj, pracuje se na infiltraci o(d)zbrojenych slozek:DD (to bude radosti na starem belidle lol)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CATZILLA: nemela jsi byt kapitanka nebo neco takovyho? :)
    CATZILLA
    CATZILLA --- ---
    POZITRON: No pokud bys byla studentka jako ja a byla schopna sepsat 120 strankovou bakuli (je pravda, ze ten profesor me malem zabil - nevyzvedla jsem si ani zadani lol - a vozila jsem mu to na opravu az domu:D ale bylo to za jedna a oponent nadsen) a 150 strankovou diplomku za pet minut dvanact...zjebal me pouze za rozsah, kteryzto jsem byla nucena kratit (a opravil mi pravda hovno, ale porad to bylo za dve a jeste me podrzel pred katedrou, pac jsem presvihla par dni...a ne, nejedna se o soukromou skolu,)...navic osobne jsem velice tolerantni a chapu, ze existuji stejni debilove jako ja, takze ja bych se s onim studentem bavila...az laskovne:D Ono je to imho spise o kvalite samotne prace nez kdy to tam tahnu...a ja si stejne radeji vsechno delam sama (tedy skoro vsechno:D). Kazdopadne hlasim, ze jsem se se svym zivotnim stylem uspesne prokrastinovala k pani magistre:D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CATZILLA: ano, chtela jsem praci stihnout napsat loni a tech deset stran jsem mela asi tri tydny pred odevzdanim s tim, ze to stihnu napsat, jenze mi mily pan vedouci naznacil, ze si asi delam srandu. cili kdybych to prinesla prvne tyden pred odevzdanim a ne tri, tak se se mnou nebude vubec bavit. a uprimne, ja bejt vedouci a studentka mi prinest praci poprve ukazat tyden pred, tak se s ni taky bavit nebudu, cili se mu vubec nedivim a nemam mu to za zly :) holt na ruznejch skolach jsou ruzny naroky :)
    CATZILLA
    CATZILLA --- ---
    POZITRON: Ty mas nejake strany schvaleny??:D Ja tam nesla prvni verzi tyden pred dead linem, do te doby me nevideli:D
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SHASHA_KRASTY: Proč jako? Nejde o to, jak brzo to uděláš, ale že to uděláš, ne?
    Když jsou věci v cílové rovince v pořádku, tak je to celé v pořádku.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ALEXIS: Přesně to se teď děje mně...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    POZITRON: ja nemam najmensie tusenie, kolko cisteho casu som na diplomke stravila, ale kvoli nechuti k pisaniu a neschopnosti sa k tomu nejak postavit som predlzovala o semester studium.... :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    (ale samozrejme v posledni den pred dokoncenim prace i pred statnicema bude nezbytny vytrit podlahy v celym byte, udelat si poradek v dvdckach, vyzkouset vsechny propisky, jestli pisou, zkratit si kalhoty, zahrat si vsechny onlajn hry, atd. to je jasny :D)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DHA: takhle to funguje, no ne? vim, ze jsem v prdeli s psanim prace - premejslim, ze si zacnu zpracovavat otazky na statnice. dva dny pred statnicema si uvedomim, ze jsem se jeste neucila - zacnu psat diplomku. v tomhle spociva ten mechanismus.
    DHA
    DHA --- ---
    POZITRON: toto je zajímavá myšlenka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam