• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    SDN33
    SDN33 --- ---
    OMNIHASH: respekt
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak mě konečně dostali - dneska sem zjistil, že mi provedli exekuci, páč sem nebyl schopnej zaplatit školný už asi půl roku. VŠE se s tim nesere.Douufám, že jednou dostanou úroveň studia na úroveň jejich účetního a právního oddělení.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    koukala jsem ted v is.cuni.cz na jednoho kolegu z davny prace, kterej byl v 8. rocniku na mgr. historii a ted koukam, ze je v prvaku na bakalari, je to zly a hnusny, ale cloveka potesi, kdyz vidi, ze je na tom nekdo jeste hur :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: ted jsem uz skoro 3 mesice nezamestnana, takze casu je dost, neni chut a sila zacit
    FRAKTALEK: dokonceni skoly v zadnym pripade neuskodi, nic takovyho jsem nenapsala. urcite je lepsi mit debilne vybranej obor dokoncenej, nez po 2 letech na navazujicim ukoncenej, porad je to mensi zlo a ja ho taky dodelam, jen se nemuzu prinutit neco pro to zacit delat, mam blok, chce se mi z ty predstavy zvracet, nenavidim to.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: ještě mě napadlo, ty zatím jen studuješ, nebo i pracuješ?
    Ono to je taky trochu jiný druh prokrastinace, když si máš ke školním věcem sednout po práci, nebo když máš v klidu celý den - a taky je daleko společensky přijatelnější dokončit školu pozdě proto, že ty priority byly jinde.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    POZITRON: tech duvodu muze byt vic. Vysoka skola ne nutne primo pripravuje na zamestnani. Je to hodne i o mentalni discipline. Nauci te to zorganizovat si efektivne praci a cas. Magisterske studium te nauci (ma naucit) poradit si s vyzkumem, orientovat se ve vedeckyh zdrojich a textech, kriticke mysleni. Naslo by se toho vic.

    Pokud bys o tomhle byla presvedcena, tak to dokazes vysvetlit i potencialnimu zamestnavateli a on to z tebe uvidi a najednou tvuj titul bude mit vetsi vahu nez je tu ciste povrchni, ze teda nakej titul mas ale je ti vlastne k nicemu.

    Pokud nic z toho nevidis a jsi 100% presvedcena ze ani neuvidis a dokonceni studia ti pri hledani prace spis uskodi, tak nejrozumnejsi je jit to rovnou ukoncit.

    Kdyz v tom budes mit jasno jednim smerem tak ti to pujde snaz dokoncit. Kdyz v tom budes mit jasno druhym smerem, tak nebudes lpet na schvaleni ostatnimi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    FRAKTALEK: premejslela jsem o tom tydny a duvody, proc to dokoncit, jsou dva 1) socialni tlak - lidi, co maj blby reci, ze uz mi to trva dlouho a kdy ze uz to budu mit hotovy a 2) pocit, ze uz zbejva jen malo, takze by byla skoda to vzdat a promarneny roky zahodit. nic vic, obor je zbytecnej, dobrou praci nezajisti, spis naopak, na kazdym pohovoru kroutej hlavou, proc tohle proboha sel nekdo studovat (religionistika).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: jj, udělala jsem to dvakrát - původně jsem chtěla končit v 8/2006, ale v 6/2006 jsem se vdávala, a ofiko jsem měla den před svatbou mít uzavřené všechny zkoušky - měla jsem domluvené dva týdny odklad a diplomku do konce července, ovšem představa, že si zkazím svatební cestu statistikou a diplomkou, byla natolik nelákavá, že jsme se s manželem dohodli, že radši zaplatím těch 10 litrů školného a o půl roku si to protáhnu.

    No a o půl roku později jsem sice měla uzavřené zkoušky, ale ne dopsanou diplomku, navíc jsem zrovna hledala novou práci a zdálo se mi, že se nedokážu současně učit na státnice a připravovat na pohovory.

    Tak jsem státnicovala a obhajovala v 8/2007, což spolu s roční pauzou mi protáhlo 11 semestrové studium na 8 let.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    POZITRON: vetsina lidi, co posuzujou diplomky jsou "rejpalove". To z cloveka doktorat udela a je to pozitivni, pokud se to vylozene neprehani.

    Zkousis se sebou taky nejak konkretne pracovat? Venovat cas sve pozitivni a negativni motivaci, rozmyslet si presny vyznam toho, co mas udelat. Zni to jako, ze ti nedochazi opravdu proc to dokoncit. Rikas, ze znova bys na magistersky studium nesla, takze v tom asi ani ted nevidis vetsi smysl nez, ze "ted uz by to byla skoda se na to vykaslat."

    Mozek reaguje v prvni rade na smysl, vyznam veci. Zkus nekdy venovat treba cely den premysleni o tom, jaky smysl to studium ma. Pokud ti dela problemy ho najit, tak se ptej ostatnich a bav se s nima o tom tak dlouho, dokud nezjistis jak to *opravdu* je.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PETGRIDUS: asi nejakej blok, od zacatku brezna si rikam "tak ted uz opravdu se na to vrhnu" a nic. a se zdrojema je to taky blby, vsechny jsou anglicky, coz by samo o sobe nevadilo, jenze jsou plny odbornejch ekonomickejch pojmu, ktery vetsinou netusim, jak prelozit a netusi to ani pritel, kterej umi anglicky perfektne. takze si jiste dovedes predstavit, jak je predstava, ze pisu 60 stran diplomky ze zdroju, kterejm prd rozumim, prijemna, navic jsem jako oponenta dostala nekoho, kdo je tak trochu hnidopich :)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    POZITRON: no a co ti brání v tom začít psát? Měl jsem to podobně u sebe se svojí absolventkou, já si to vylepšil tím, že jsem si "chytře" vzal téma ke kterému nebyly skoro žádné zdroje.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PETGRIDUS: no neasi, ted uz by byla skoda se na to vybodnout :) ale kdybych mohla vratit cas, tak na navazujici magistersky vubec nelezu
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    POZITRON: a chceš tu školu dodělat?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    stalo se vam, ze jste se dostali do stadia, kdy jste meli tak velkej psychickej blok, ze jste si rekli, ze na to radsi kaslete a dobrovolne si prodlouzite studium o dalsi rok? od brezna se snazim psat diplomku, nesahla jsem na to, nemam nic, ovsem kdybych ted zabrala, jeste to stihnu, ale rekla jsem si, ze nez se ted ty 2 mesice a kousek z toho vseho posrat (jeste mi zbejval 3 statnice a par zkousek), tak na to radsi pecu a dodelam to pristi rok. cili to bude magistr za 8 let :) premejslim, jestli je nekdo jeste vetsi traged, ale asi tezko. i kdyz... znam jednoho, co se na skolu po 5 letech vykaslal, nema nic, ani bakalare a jezdi s dodavkou...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    RASTABERRY
    RASTABERRY --- ---
    POZITRON: klementinume ruleez, pohlad na nestastnych medikov, co tam sedia od rana do noci, lebo uz za 3,5 mesiaca maju skusku mi vzdy vrati nadhlad. U mna funguje nemat pristup k internetu.
    DUHAR
    DUHAR --- ---
    POZITRON: ja bych na uceni mozna spis nez nejakou kavarnu, kde je znacne vetsi pravdepodobnost, ze te bude rusit prostredi, volil nejakej "zapadlej" bar, odpoledne tesne po otevreni tam bejva prijemnej klid.. predstava, ze se mam neco ucit (a naucit.) v tynsky kavarne mi nejak nejde do hlavy, moc ruchu proste.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    POZITRON:
    zatím mám jen připravené všechny prameny, čtení a psaní (a zoufalé počítání napsaných znaků :) mě teprve čeká. docela se na to ale těším, to téma mi přijde zajímavé, že si o tom i ráda něco přečtu. ovšem psaní bude výzva, nic komplexního na to téma nevyšlo, takže to budu lepit z desítek zdrojů :/

    k těm kavárnám, mně se dobře učí v bývalém coffee heaven (nevzpomenu si, jak se to teď jmenuje) na můstku (v prvním patře) nebo tentýž řetězec na floře, ale tam je přes zimu celkem chladno. klid na učení bývá i v přízemí starbucks na malostranském náměstí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nemate tip na ozkousenou kavarnu, kde se da ucit? znam jen literarni na karlaku a tynskou literarni. zejtra hodlam travit vetsinu dne v ty na karlaku nad diplomkou jako trest za zkousku, na kterou nejdu, protoze by to bylo zbytecny.

    MARIPOSA: vytvaret z poznamek text prace je vubec ta nejhorsi faze, nejradsi bych psala diplomku v bodech :) a jak ses daleko s diplomkou, kdyz na podzim koncis?
    TRISSIE: furt lepsi koukanim na televizi, nez zranim. :)
    DRAIG_ENAID
    DRAIG_ENAID --- ---
    TRISSIE: tak to je jasný, nemám televizi.... zato koupelna se posledně jen blejskala
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam