• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEBčernobílá fotografie
    NIRA
    NIRA --- ---
    je to pravda, na každého působí každá fotka jinak, někdo třeba ani nemusí renomované autory anebo se jim líbí jen některé věci, nikdo totiž není ten pravý arbiter a estetický soud je velice subjektivní záležitost, proto se do něj každý rád pouští ...,://
    DADLA
    DADLA --- ---
    Kašlete na to...
    Přijde mi akorát už o slovíčkaření.
    Nechci se do nikoho už navážet.
    PEACE.
    TWARR
    TWARR --- ---
    DADLA: ta tvoje asociace rit - ostrost je zajimava, kazdopadne vubec nevim co jsi mi chtela sdelit. o ostrosti jsem nic nepsal, nebo ano?
    NIRA
    NIRA --- ---
    DADLA: je to nějaké tričko a torzo hlavy v pozadí, tak to vnímám já
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    DADLA
    DADLA --- ---
    DADLA
    DADLA --- ---
    _LUCI:
    Lepší?

DADLA
    DADLA --- ---
    TWARR: Myslíš řiť jako řiť?,nemusí každá fotografie co je v černé řiti vypadat nebo působit ostře jako břitva,vyjádření nálady je někdy podle mě více než kompozice a kvalita fotografie podle "daných nastavení",...hm?
    DADLA
    DADLA --- ---
    SIIMA: Autorka říká_fotka je focená celá na manuál se vším všudy a ta barva o které se bavíte je daná tím že je těsně před setměním a je smog či mlha že by se dala krájet.To je jedna věc_druhá věc je že fotografie měla působit šedivým až "depresivním" dojmem.Je posunutá a upravená o tom žádná,ale ta úprava měla být tak jak všichni fotku vidíte,respektive proti gustu žádný... Šlo mi o vyjádření mé nálady a pohled na zmrzlé větve vyvolal přesný dojem jak celá fotka ve finále vypadá.
    TWARR
    TWARR --- ---
    SIIMA: nejlepsi je se vysrat na barvu uplne ;))
    _LUCI: ti to neberu preci ;D
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    TWARR: Oka, řekla jsem jen, proč já to nedělám :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    NIRA: a Ty, potažmo autorka si snad myslí, že jí to tu okomentuje "uznávaný profík"?
    TWARR: ano, jde. ale většině se to nevede. nejlíp se naučit fitit barevně a pak zkoušet prasit v ps.
    TWARR
    TWARR --- ---
    _LUCI: ale jde z digi udelat dobrej cb konvert, akorat 99% lidi budto stahne saturaci, nebo zmackne kdesi cudl black&white a pak je z toho furt cejtit ten digi ekl ;)
    NIRA: nevim jaky celkove, bylo tu par reakci na cvak (ano cvak, nic jinyho to neni), kterejch jsou plny internety, ale vsak co, bud dal slunickova a obhajuj kazdou ptakovinu, ktera ani neni tvoje, jen do toho
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    NIRA: Já třeba černobílé fotky fotím jen na analogový film k tomu určený. Právě proto, že je sakra těžké udělat z digitálu opravdu "černobílou" fotografii. A to s emůžu koukat na fotky umělců donekončena.
    Nevím co je na tom za přírodu - je to jen mázlý barák. Omlouvám se, ale ta fotka nemá nápad, kompozici, světlo, ostrost, nevyvolá žádný pocit a v neposlední řadě nemá ani černobílou a ani šedivou barvu.
    Nevím, proč by člověk nemohl vyjádřit svůj názor, když se dáma sama ptala.
    NIRA
    NIRA --- ---
    _LUCI: celkově nechápu, že jsou lidé tak kritičtí k výtvorům druhých jakoby to byli nějací uznávaní profíci, ta dívka se prostě jen snaží vyfotit přírodu nekýčovým způsobem a to já oceňuju
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    Podle mě to nestojí za nic :)
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    TWARR: tak to řekni autorce. z tohohle těžko říct, jestli byla expozice správně blbě, nebo dobře (ale nevsázela bych na to, to je pravda)
    NIRA
    NIRA --- ---
    TWARR: viď :-DDD chce to si víc prohlížet fotografické publikace od našich předních fotografů...a máš moudrosti až nad hlavu:-))))
    TWARR
    TWARR --- ---
    SIIMA: asi bych spis zacal s tim, ze se naucim exponovat nez odbarvovat, je to cerne jak rit ;))
    NIRA: to jsou moudra
    NIRA
    NIRA --- ---
    ROLNICKATA: ale ne ok, kompozičně zajímavé, rozděleno sloupem na třetiny, pak tam pomyslně vzniká zlatý řez, třetí třetinu máš vymezenu tou vyvýšenou stříškou, není to vůbec špatné! jen tak dál....nenceh se odradit a věř si:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam