• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEBčernobílá fotografie
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: rozpadá se mě prostor, chybí tomu kontrast, neostré to je... hlavní děj mě utíká někam mimo fotku... hmm chce to ještě více zapracovat na tématu a kompozici, možná změnit úhel pohledu. Ale jen tak dál, určitě neusni na vavřínech, jen tak dál, je to dobrý začátek...
    B_B
    B_B --- ---
    NYKRUK: ja bych to vyfotila mozna vic z dalky, jinak sa mi to paci :)
    NIRA
    NIRA --- ---
    NYKRUK: super nápad, ale víc zaostřit si myslím, ještě mi vadí ta masa hnoty vlevo, kdyby to bylo na střed, možná by to vyšlo lépe na feeling
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Pekne toto:
    Analog Double Exposure Photographs by Florian Imgrund | Colossal
    http://www.thisiscolossal.com/2012/03/double-exposure-photographs-by-florian-imgrund/
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    super!
    ANNICKA
    ANNICKA --- ---
    KU_RE
    KU_RE --- ---
    ROMANICAK: vsechno ne, ale mas pravdu kdyz se ted na to divam, asi sem pidlovokej a jeste k tomu mam hlavu nakrivo:)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    KU_RE: U me v pohode, ma to atmosferu, vyblitost a neostrost se mi libi - dodava to tomu neco navic. (pro me).
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KU_RE:
    Vsechno ti to pada doprava.
    KU_RE
    KU_RE --- ---
    KOUMAK: dekuju za reakci. to ostreni je s timhle tricet let starym fotakem a stejne starym objektivem pro me se ctyrma dioptriema obcas fakt peklo.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    KU_RE: tady je jasně vidět, proč se nedoporučuje Fomapan :-) Problémy s podáním kontrastů a taky se mně zdá, že by to chtělo zapracovat na kompozici. Něco v těch fotkách je, ale je třeba se posunout ještě kousek dál a dát každé fotce (tedy, kterou vyprezentuješ) nějakou "duši". Dost často hledám téma a mám s tím problém. Jinak je fajn, že fotíš BW, to se mně líbí. Změň film, můžeš-li a taky se zamysli nad ostřením, jako kdyby Ti to uhýbalo. Jinak máš můj obdiv, foť dál.. některé fotky lidí jsou lepší než ostatní a to je fajn. :-)
    KU_RE
    KU_RE --- ---
    sry za velikost

praktica mtl 5, fomapan 200
    tady je zbytek, kdyby to nekoho zajimalo
    bigchicken | Venezia + Valencia – rajce.net
    http://bigchicken.rajce.idnes.cz/Venezia_Valencia/
    vsechno jsou to jen naskenovany negativy, nijak neupravovany, vyblitost zamerem.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: Každej v tom vidíme něco jinýho, mě tady třeba baví ta páčka kohoutu, jak koresponduje s horním rámem branky a plotu.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: je to digitálem. Památník je záměr, jak vystupuje z tmy, která je dole a navazuje na něj věž, která se ztrácí ve světle (mlze)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: No vidíš, tady je plasticita čitelná.. tedy identifikuju prostor. Tady jsou jiné věci třeba ta větev, dále středová kompozice, ale to mohl být záměr a taky dotyk památníku s linií věže, kterej bije do očí.... :-)

Fotíš digitál nebo klasiku?
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    a určitě je to obojí s polarizákem :)
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    KOUMAK: je to v mlze, tady ze stejného místa ten samý objekt
    (Zámek Pacov), škoda té větve. Jak na plasticitu? Toto je obojí určitě s minimální clonou.

KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NYKRUK: Jo tak to je ono, už tuším kde je problém. Je to v neplasticitě fotek, opět jsem neidentifikoval prostor fotky, tedy identifikoval ale po velmi hlubokém zkoumání. Prostě tomu chybí prostor. Druhá věc je ztráta kresby, tedy je to jakoby v mlze, takže asi neupravuješ na PC.. to mně vadí malilinkato, nebo to není pro mně tak zásadní problém, ale to, že necejtím prostor, to je mnohem hroší.
    Zase to ber prosím jako konstruktivní kritiku. Podobnej problém mám i já třeba na týhle fotce (Flexaret). Taky mě tam ujížděj oči a to i když docela slušně identifikuju co jsem vyfotil. Bohužel nevhodná kompozice to ničí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam