• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRALWHlavolamy {online, solvery, atd.}
    HYENA
    HYENA --- ---
    SEJDA: To je chybná strategie :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    LEON_CHAMEAU: to uz je jedno, ne ? kral to zneutralizuje 12-kou.
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    No tak predpokladame, ze kral si nechal 12 pre seba, kedze chce prednostne prezit, takze sasovi dal nieco slabsie. Saso si nechal teda pre seba 11, lebo chce prednostne prezit tiez. Teraz uz len staci vediet, co dal saso vypit kralovi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PJT: kolikrat si ty pohary meni ?
    DDRAGON
    DDRAGON --- ---
    KLA: Snadny to je, ale vzdycky zalezi dle meho nazoru na "nahode", zda sasek uhodne co udela ten druhy (kral)...100% reseni teto situace za jakykoliv podminek neexistuje ... nebo se pletu?
    PERNIK
    PERNIK --- ---
    predpoklada, ze v ty trunni mistnosti souperi nevidi, co jim ten druhy nalil, pouze dostanou pohar s tekutinou.....
    KLA
    KLA --- ---
    PJT: to je ale hodně snadný :))
    PJT
    PJT --- ---
    V jednom království žijí král a jeho dvorní šašek. Šašek nenávidí krále, král nenávidí šaška. Dohodnou se, že se jednoho dne otráví.

V celém království existuje jen dvanáct flakónků jedů a tyto jsou zamčeny v komnatě v zámku. Jedy se podávají míchané s vodou.

Jedy jsou očíslovány čísly od 1 do 12, se vzrůstajícím číslem roste i síla jedu. Funkce na lidský organismus je prostá – vypiješ jed, umřeš. Každý silnější jed neutralizuje všechny slabší, což znamená že jed číslo dvanáct neutralizuje všechny jedy, jedenáctka všechny kromě dvanáctky atd. (Pokud vypiješ jedenáctku a potom dvanáctku, nic se ti nestane. Pokud vypiješ dvanáctku a potom jedenáctku, umřeš.)

Král jde do komnaty s jedy jako první a vybere si všechny sudé jedy (2,4,6,8,10,12). Pak jde do komnaty šašek a vezme si, co zbylo. Sejdou se v trůnním sále, každý z nich naplní jeden pohár a podá jej tomu druhému, který jej okamžitě vypije. Následně si každý z nich ještě jednou naplní pohár, tentokrát už pro sebe, a vypije ho (v naději, že se tím zachrání).

Jak to šašek udělal, že se druhého dne probudil, ale král zemřel?

Předpoklady: Každý (šašek i král) chce PŘEDNOSTNĚ přežít. Pokud přežije, pak chce co možná nejjistěji otrávit toho druhého. Každého jedu je jen jedna dávka – nelze ji dělit. Jedy jsou kapaliny bez barvy a zápachu a mají stejnou hustotu jako voda.

PS: Prosím vyvarujte se tentokrát diskuse na téma, že zadání je k ničemu, protože tam není vysloveně napsáno, že král nebo šašek nejsou třeba mimozemšťané a tím pádem imunní, nebo podobně ;-)
    GANJALF
    GANJALF --- ---
    ROUMEN: Ďakujem.. nie som zmätený.. už rozumiem..
    PJT
    PJT --- ---
    ROUMEN: Ja myslim, ze FOX zatracene dobre pochopil, ze mas pravdu a zatracene dobre pochopil zadani (neverim, ze si tuhle ulohu ze stredni nepamatuje), jen ho bavilo te provokovat - nehlede na to, ze se chtel blysknout co vsechno se da uvazovat ;-) SEJDA radeji necham bez komentare, kdyz nevi jak dal, umi jen urazet a nadavat...
    SANDMAN85
    SANDMAN85 --- ---
    boze...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ROUMEN: :D no jo .. mit tvoji jistotu ..
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    SEJDA: Kdybys necetl jen zacatek, tak posledni veta meho prispevku ktery jsi kritizoval byla: Odpor vzduchu pusobici proti smeru padu (proto gravitaci) je zase stejny pro letici i volne padajici.
    Takze s tim trenim jsem ve sve odpovedi pocital :-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ROUMEN: treni ? .. moc nevim .. taky jsem se tam na fyziku nehlasil .. spise proto, ze se mi zdalo, ze mi v kazdem prikladu neco unika, nez ze by to bylo kdovi jak komplikovane. ;)
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    FOX: Procital jsem historii, ale pote cos napsal ze melu nesmysly a je se te zeptal co konkretne povazujes za nesmysl a proc, tak jsi se neobtezoval ty nesmysly blize specifikovat. Takze by ses urcite neopakoval. Pokud myslis ze vsechno co pisu jsou nesmysly a nema smysl je tedy opakovat, mohl jsi to napsat (ze vse co napisu jsou nesmysly).
    Pokud jde o to obvineni ze lzi, take jsem nenasel zadny prispevek kde bys mi prozradil co konkretne povazujes za lez. Takoveto bezduvodne obvineni se me dotyka a urazi me, tak se nediv ze chci vedet co povazijes za lez, abych se ti mohl omluvit pripadne branit a dokazat ze o lez nejde.
    Pokud chces mit posledni slovo a jde ti jen o to abys ukazal ze vis o fyzice vic nez ja, tak budiz. Uznavam ze fyzika neni muj obor a bim o ni kulovy, uznavam ze tve znalosti fyziky jsou vetsi (sirsi i hlubsi) nez moje a ze se rad necham poucit.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    FOX: Nechapu. Nevim o zadne lzi, kterou bych se ti snazil podsouvat. Nevim totiz ze bych se ti cokoliv snazil podsouvat. Nic jsem se ani nesnazil prokazovat, jen jsem upozornoval ze ta uloha ma pri zjednodusenich beznych pri reseni takovych to uloh zcela jednoznacne reseni.
    Samozrejme ze ty ze sveho matfyz pohledy jednoduche reseni neuznavas, ale vadi mi kdyz me naprosto obecne obvinujes ze lzi a z toho ze melu nesmysly aniz bys sva obvineni specifikoval.
    A protoze si nejsem vedom ze bych lhal nem\bo mlel nesmysly, pripoustim moznost meho omylu a nevedomosti a rad bych se poucil a pro priste se techto omylu vyvaroval. pokud me z mych omylu nechces vyvest a chces me nadale pouze urazet a zesmesnovat, budiz, posluz si.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    SEJDA: Ja jsem smireny s tim ze na studim na mffuk nemam a proto jsem se o studium tam ani neuchazel. Ale kdyz uz si moji neznalost odhalil, mohl bys me poucit o jake dalsi sile to je krome te gravitacni.

FOX: Ja se na tebe nezlobi, ale pokud melu nesmysly, mohl bys ukazat sve znalosti a me nesmysly uvest na pravou miru, takhle je to vypada jen jako provokace.
    CIBL
    CIBL --- ---
    Při jednom fotbalovém zápase došlo k zajímavému paradoxu. Tým, který po úvodním gólů vedl 1:0, pokaždé, kdy soupeř vstřelil branku, vstřelil gól. Zápas nakonec přesto prohrál. Jak je to možné? Podotýkám, že v zápase nepadl žádný vlastní gól. Hádanka má několik řešení.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ROUMEN: neni to jenom o gravitcni sile.
    Ze to byly prijmacky na vs nic neznamena .. kdyby to bylo na mff na uk .. dostanes za tvoji odpoved beztak min nez polovinu bodu .. uz se s tim smir.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    FOX: :-) A zapomnel jsi take abstrahovat od kvantovych jevu, aby ses vyhnul nutnosti pocitat vlnovou fci. Pokud nedefinujes pozadovanou presnost exaktne, lze take vychazet z Heisenbergova principu neurcitosti, ktery nam nedovoli dosahnou vyssi presnosti. :-)
    A pokud bude experiment probihat v krabici, jaky vliv na vysledek bude mit, pokud letici projektil zasahne Schroedingerovu kocku? A bude vysledek zavisly na tom jestli ta kocka byla mrtva uz pred vystrelem? :-)

GANJALF: jestli jsi stale zmaten, ignoruj vse co bylo napsano a precti si z prispevku FOX jen poslednich 6 slov (4 z nich staci), nebo z prispevku ROUMEN prvni 4 slova. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam