• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRALWHlavolamy {online, solvery, atd.}
    KATCH
    KATCH --- ---
    me se teda libil tenhle http://www.hlavolam.net/images/_velke/PA230027.jpg
    ale priznam, ze ten klobouk nekde mam, jsem ho nekam vztekle zahodila do kouta, nevyresen, se na nej budu muset podivat :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    LAHVIC: Ten už doma máme, ale nazýváme jej "kulička" :)
    Řešil jsem už i těžší, ale tento rozhodně patří k těm zajímavějším. Zatím za nejtěžší drátěný hlavolam považuji "sponku" (obrázek jsem bohužel nenašel).
    LAHVIC
    LAHVIC --- ---
    PATEJL_CZ: Hodne tezkej mi prisle tenhle: http://www.hlavolam.net/detail_hlav.php?IDECKO=48 . Uz kvuli tomu, ze vypada tak jednoduse :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Možná to není zrovna téma klubu, ale zajímalo by mne, jestli někdo neznáte nějaký velmi těžký drátkový hlavolam (případně drátkový s provázky).
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    CIBL: Ale kdež, existuje naopak více řešení. Princip je však vždy stejný, přičemž lze aplikovat různými způsoby (standardně na sedlákův pytel). Když by bylo dostatek provazu šlo by to i s pytlem kupce.
    CIBL
    CIBL --- ---
    No tak tahle hadanka podle me nema realny reseni.
    DRAGULAJA
    DRAGULAJA --- ---
    Omlouvam se, koukam ze jsem musel byt fakt moc kdyz jsem to psal ;o]
    PJT
    PJT --- ---
    Kupcuv pytel nemusi byt o neco vetsi.

Zatim mam jen jednoho uspesneho resitele: ANNAMARIE
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PJT: Ne, pytle se nesvazujou, ale ten drazsi pytel musi byt alespon o polovinu vetsi. A krome toho ze se obraci naruby taky muze delat problemy rozvazani toho prvniho uzlu.
    Ale z Dragulajovo popisu jsem fakt nepochopil jak to myslel - chaoticky, nepresny a neuplny.
    PJT
    PJT --- ---
    DRAGULAJDA: Ani ja tomu moc nerozumim :-( Ale jak si to tak predstavuju, tak pak meli dva svazany pytle dohromady? :-)
    SANDMAN85
    SANDMAN85 --- ---
    SEJDA: nejsi
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGULAJA: podle odezvy soudim, ze nejsem sam, kdo nad tvoji odpovedi nechapave krouti hlavou.
    DRAGULAJA
    DRAGULAJA --- ---
    PJT: Natahli prazdnej pytel pres plnej tak, ze si dna pytlu byla protilehla, pak to postavili na dno prazdnyho a do poloviny ho vytahli, zavazali a čau ;o)
    PJT
    PJT --- ---
    Nikdo zadnou hadanku nema?
    Tak zas ja:

Sedlák šel prodat na trh obilí. Jelikož měl jen jeden pytel, (děsně chudej sedlák) tak do půlky nasypal ječmen, pak pytel zavázal a do druhé půlky nasypal pšenici.
    Na trhu objevil kupce, který chtěl ale jako na potvoru jen ječmen, který byl dole.
    Kupec měl také jen jeden pytel a nechtěl pytle vyměnit, neboť ten jeho je dražší.
    Jak dostali ječmen do druhého pytle, aniž by sypali obilí někam mimo?
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Porciiny skrinky byly v Smullyanovi (Jak se jmenuje tahle knizka). Ale prepisovat se mi je nechce.
    HYENA
    HYENA --- ---
    http://www.novinky.cz/archiv/Index/Styl/8482.html Mrkněte na Porciiny skříňky. Nevim, v jaký to bylo knížce, ale měli jich tam asi 9. Kdybyste je někdo měl, mohli byste je sem poslat?
    KATCH
    KATCH --- ---
    SEJDA: :DD to uz jsi to pekne prekombinoval
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Napada mne jedine reseni, jelikoz jde o beztak moudreho krale a hodne proradneho saska .. muselo krali dojit, ze nemuze prezit a zabit pri tom saska .. takze hru odvolal .. a sasek ho v noci otravil ..
    PJT
    PJT --- ---
    SEJDA: Kazdy vypije 2 pohary. Poprve ten co mu nalil protivnik, pote ten co si nalejou sami, aby zneutralizovali to co vypili v prvnim poharu.

HYENA,ROUMEN: reseni od vas v poste je OK

ROUMEN (all): nezapominej, ze zadani zni "Jak to sasek udelal?" ne "Jaka je univerzalni strategie?"
    HYENA
    HYENA --- ---
    SEJDA: To je chybná strategie :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam