• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRALWHlavolamy {online, solvery, atd.}
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    http://www.hlavolam.net/detail_hlav.php?IDECKO=48 : tohle se mi podařilo jen jednou v práci dostat ven i zpět, ale od tý doby nic :)
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    KATCH: jooo Gordický uzel :) koupil jsem si ho na hras.cz a dělal jsem to necelý dvě hodiny při sledování televize :)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    DRAGULAJA: Tiež len vďaka návodu. Ktorý som ale bohužiaľ zabudla, takže viem poskladať tak 2/3 kocky :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    KATCH: Tento mi také přišel jako jeden z "těžších". Nejspíše bych jej i zařadil do top 5 (pokud jsem si jej nespletl s nějakým jiným).
    KATCH
    KATCH --- ---
    DRAGULAJA: mela jsem ji v ruce, aniz bych znala postup a priznam, ze jsem se daleko nedostala, az potom co mi kamoska ukazala, jak se to dela, neni to tezky, kdyz vis jak na to, ale netvrdim, ze bych na to sama prisla
    DRAGULAJA
    DRAGULAJA --- ---
    Luštíte někdo rubikovu kostku ? Prý není zas tak složitá...
    KATCH
    KATCH --- ---
    me se teda libil tenhle http://www.hlavolam.net/images/_velke/PA230027.jpg
    ale priznam, ze ten klobouk nekde mam, jsem ho nekam vztekle zahodila do kouta, nevyresen, se na nej budu muset podivat :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    LAHVIC: Ten už doma máme, ale nazýváme jej "kulička" :)
    Řešil jsem už i těžší, ale tento rozhodně patří k těm zajímavějším. Zatím za nejtěžší drátěný hlavolam považuji "sponku" (obrázek jsem bohužel nenašel).
    LAHVIC
    LAHVIC --- ---
    PATEJL_CZ: Hodne tezkej mi prisle tenhle: http://www.hlavolam.net/detail_hlav.php?IDECKO=48 . Uz kvuli tomu, ze vypada tak jednoduse :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    Možná to není zrovna téma klubu, ale zajímalo by mne, jestli někdo neznáte nějaký velmi těžký drátkový hlavolam (případně drátkový s provázky).
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    CIBL: Ale kdež, existuje naopak více řešení. Princip je však vždy stejný, přičemž lze aplikovat různými způsoby (standardně na sedlákův pytel). Když by bylo dostatek provazu šlo by to i s pytlem kupce.
    CIBL
    CIBL --- ---
    No tak tahle hadanka podle me nema realny reseni.
    DRAGULAJA
    DRAGULAJA --- ---
    Omlouvam se, koukam ze jsem musel byt fakt moc kdyz jsem to psal ;o]
    PJT
    PJT --- ---
    Kupcuv pytel nemusi byt o neco vetsi.

Zatim mam jen jednoho uspesneho resitele: ANNAMARIE
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    PJT: Ne, pytle se nesvazujou, ale ten drazsi pytel musi byt alespon o polovinu vetsi. A krome toho ze se obraci naruby taky muze delat problemy rozvazani toho prvniho uzlu.
    Ale z Dragulajovo popisu jsem fakt nepochopil jak to myslel - chaoticky, nepresny a neuplny.
    PJT
    PJT --- ---
    DRAGULAJDA: Ani ja tomu moc nerozumim :-( Ale jak si to tak predstavuju, tak pak meli dva svazany pytle dohromady? :-)
    SANDMAN85
    SANDMAN85 --- ---
    SEJDA: nejsi
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGULAJA: podle odezvy soudim, ze nejsem sam, kdo nad tvoji odpovedi nechapave krouti hlavou.
    DRAGULAJA
    DRAGULAJA --- ---
    PJT: Natahli prazdnej pytel pres plnej tak, ze si dna pytlu byla protilehla, pak to postavili na dno prazdnyho a do poloviny ho vytahli, zavazali a čau ;o)
    PJT
    PJT --- ---
    Nikdo zadnou hadanku nema?
    Tak zas ja:

Sedlák šel prodat na trh obilí. Jelikož měl jen jeden pytel, (děsně chudej sedlák) tak do půlky nasypal ječmen, pak pytel zavázal a do druhé půlky nasypal pšenici.
    Na trhu objevil kupce, který chtěl ale jako na potvoru jen ječmen, který byl dole.
    Kupec měl také jen jeden pytel a nechtěl pytle vyměnit, neboť ten jeho je dražší.
    Jak dostali ječmen do druhého pytle, aniž by sypali obilí někam mimo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam