• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRALWHlavolamy {online, solvery, atd.}
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    DDRAGON:
    nie si hlupak, stav sa! :-) o co?
    DDRAGON
    DDRAGON --- ---
    Teta_klara: No ty rimsky byl jen prvni odhad kdyz jsem to videl...jinak kdyz se nad tim clovek zamysli, tak je to fakt easy..hlupak jsem...:-)
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    FOX: + CIBL:
    obaja super - diky ze ste tomu venovali cas :-)
    FOX
    FOX --- ---
    TETA_KLARA: No tak, žádná záhada Bermudského trojúhelníku to, pravda, není... :)
    CIBL
    CIBL --- ---
    TETA_KLARA: Tak tohle uz jsem nekde videl, taky me to dostalo.
    Nevim, jestli sem mam hazet reseni, zatim asi do posty?
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    nie... :-) nejde to s rimskymi - lebo treba vzdy pouzit obe kocky... takze sa napr. neda urobit 01, 02, 03 ... ibaze by si nechal na tej prvej kocke jednu prazdnu, druhu doplnil k cislam I, II, III este cisla V a X ... ale aj tak by bol problem s č. 14 a 24... imho
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    arabske su tam, aj na obrazku to vidno... ale ja zas skusim premysliet tu tvoju verziu, ze ci by tam nic nechybalo, ok? a potom sa ohlasim :-)
    DDRAGON
    DDRAGON --- ---
    Teta_klara: Co me ted narychlo napadlo, je nepouzivat cisla arabska, ale rimska. Pak das na jednu kostku "V", "X", "XV" "XX" "XXV" "XXX" a na tu druhou ten zbytek tzn. "I" "II" "III" a diky tomu udelas vsechno az do 33. Nemam ted vic casu nad tim premyslet, ale myslim ze princip by pouzit mel jit, protoze u rimskych cisel nepotrebujes mit tolik ruznych "znaku" jako je tomu u tech arabskych...
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    hmm... nikto nic? tak neviem: zda sa vam to uplne trivialne, alebo opacne tazke? ze sa nikto nevyjadril k tej mojej hadanke ... ohlaste sa nieeeeeektoooooo :-) to je take smutne, ze tu mam posledny prispevok uz tolko dni a nic .....hmm.... :-)
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    mohla by som aj ja jednu hadanku? :-)

Poprosila som kamaratku aby mi zavesila tento obrazok:
    http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=12a13c8f19&ft=3812458

je tam skica jedneho vecneho kalendara, ktory sa sklada z piatich drevenych casti:
    tri hranolky o rozmeroch cca 1x1x6 cm a dve kocky o rozmeroch cca 3x3x3 cm.

Na hranolkoch su napisane nazvy mesiacov a na kazdej strane oboch kociek su cifry, z ktorych sa zostavuje konkretny datum. Kalendar v "pracovnej polohe" je na obrazku v pravo. Teraz ta otazka: ako musia byt na kockach rozmiestnene cifry? Aby bol kalendar funkcny, tak sa musia dat zostavit cisla vsetkych dni v mesiaci teda od 01 az po 31 a teda aj napr. 11, alebo 22.
    Dufam, ze to uz vsetci nepoznate :-)

p.s.: a panacikov uz preveziem z jednej strany rieky na druhu na treti a dalsi pokus zhruba za 2 min :-)
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    KEKE: tak prepac, dolu si pisal, ze to ma byt "jakýsi 3D kříž" tak preto som nerozumela presne... ok, ok :-)
    KEKE
    KEKE --- ---
    TETA_KLARA: vím jak to má vypadat: měl by to být 3D kříž. Něco na ten způsob jak to co zbude když odstrojíš Rubikovu kostku :))
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    AQUA:
    poprevazala som ich na druhu stranu asi za 12 min.... potom sa vsetci tesili a kyvali mi z tej druhej strany rieky :-) mam niekde napisat postup? :-) ak si ho este spomeniem :-)
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    KEKE: Ne, z Brna nejsem. Praha, obcas Plzen nebo CB.
    TERANETKA
    TERANETKA --- ---
    koja-je to matka
    KOJA
    KOJA --- ---
    TERANETKA: no muze to bejt chirurg-matka nebo nemusi bejt vztah pasazeru vzajemny - nemaji vztah otce a syna.
    TERANETKA
    TERANETKA --- ---
    tuhle hadanku mela mama na skoleni ceske sporitelny: jede otec a syn autem.zrychli a sjedou ze silnice.auto na srot,otec mrtvy.syna prevazi sanitka,jeho stav se zhorsuje cim dal tim vic.kdyz konecne dorazi na chirurgii a kluk lezi na sale,prijde chirurg a zvola: to je muj syn! otazkou je,kdo je chirurg,kdyz klukuv otec zemrel.

lamala jsem si nad tim hlavu asi hodinu,nez jsem na to prisla a ze skupiny,kde byla mamka na to pry prisla jen jedna zena....
    TETA_KLARA
    TETA_KLARA --- ---
    KEKE: neviem, ci dobre chapem: ty nevies, ako to ma vyzerat, ked je to zlozene? videla som to tak pred 20 rokmi niekde :-) zlozit som to neskusala, ale pamatam si to, ako to vyzera poskladane :-)
    DDRAGON
    DDRAGON --- ---
    KEKE: Jo todle jsem taky jednou mel v ruce na par hodin a myslim ze jsem to i rozlozil a slozil, ale fakt si nepamatuju jak a ani o zadnym navodu nevim...ale byl to pro me ruce hustej hlavolam :-)
    KEKE
    KEKE --- ---
    právě že ze dvou kousku to neni... vlastnima rukama jsem to někdy v deseti rozdělal :)) Z Brna asi nejsi, co??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam