Jeste bych rad podotknul, ze mi je jedno, kdo bere jake drogy, parties a festivaly mam rad, ale nesmi to byt v rezidentni zone, musi byt dodrzeny zakladni bezpecnostni podminky. Jako jednu za vsechy mohu jmenovat alespon 2 pristupove cesty - v Cigarrones je pouze jedna. Jak byste reagovali na nasledujici scenar, vas 6ti lety syn si pri hre s kamarady rozbije hlavu a potrebuje akutni lekarskou pomoc. Ackoli nemate nic do cineni s festivalem, vase auto je zablokovano stovkami jinych aut ucastniku festivalu a zachranka se do Cigarrones nedostane, protoze prijezdova cesta je take blokovana. Nevim jestli ma nekdo z Vas deti, ale tohle je proste nocni mura vetsiny rodicu ze Cigarrones po dobu festivalu.
B_komplex pise ze v kazdem mensim meste s tisici obyvateli budou zlodeji, jenze ti lide co ziji v Cigarrones tu ziji cely rok v cca 20ti hlave komunite a vybrali si to proto, ze mezi sebou nechteji mit zlodeje. Mnozi tu zili pred festivalem a ti co se pristehovali potom, se rozhodli v Cigi usadit, kdyz Dragon festival byl mistni komunitni festival s 200 navstevniky. Krome Dragonu tu neni problem s kriminalitou.
Aby nedoslo k omylu, nejsem proti festivalu jako takovemu, jsem proti jeho lokaci a jsem proti smesnemu oznaceni 'FREE' festival, protoze to je pokrytectvi. Dragon zkratka prerostl misto sveho vzniku a je na case ho zmensit nebo presunout a nebo nechat umrit.
...ale show must go on i kdyby to melo stat lidi zivot a to je svoboda?