Tak jsem pod tlakem byla donucena udělat žemlovku. A na to, že to byla žemlovka to nebylo špatné. Byť jako dezert, ne jako hlavní jídlo...
Základní trik jsem odkoukala od britského bread pudingu. A teda pokud má dojít k rehabilitaci, tak je potřeba nešetřit na másle a vejcích.
1. nezalévat to mlékem s vejci, ale nejdřív nařezané kusy pečiva namočit ve směsi smetany, vajec, cukru, vanilky a skořice a nechat to nasáknout.
2. silně vymazat pekáč máslem.
3. tvaroh smíchat s žloutky, cukrem, hrozinkami namočenými v rumu a se skořicí.
do vymazaného pekáče naskládat vrstvu pečiva, namatlat tvarohem, vrstvu pečiva, poklást jablky, posypat skořicí a nasekanými ořechy a zavřít poslední vrstvou rohlíků. Poklást hustě plátky másla a posypat hrubě mletým cukrem.
Dát do trouby a péct celkem zprudka, aby spodní a vrchní vrstva pečiva zkaramelizovala