• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BESSAYAjezevčíkáři :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    Známe!! :-)))))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    znate?:)

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BESSAYA: tak to ja bych bulela:) zase kolik takovejch momentu mas..
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    SARAJ: možná měl na mysli něco jako aby věděla, že "neboj" znamená, že nemusí plašit a zmateně poskakovat, když nás slyší chodit kolem. Jako že o ní víme a nezašlápneme ji. No a dojemná scéna předevčírem - vysvětlovali jsme Honzíkovi (1,5r.), že Kačutek nevidí, a že na ni musí opatrně, a on se na ni koukal, šel k ní řekl malá a objal ji. Asi to pochopil :) Musela jsem se hlídat abych nebulela :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BESSAYA: specialni slovnik, zajimavy, kazdopadne je to sikulka, urcite to zvladne. Je super, ze ma partacku, na kterou je zvykla a vas:)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ANONKA: Ona naštěstí kámošku pečovatelku má, a vodit se sem tam nechá. Vypadá to jako hra, proto jsme si toho dřív nevšimli, ale je to opravdu vedení. A jinak už to tu začíná pomalu znát a schody jí rozmlouváme, což zjevně docela chápe, že má i dole vše.

    SARAJ:úplně konkrétní rady nám doktor nedal, jen že si s ní máme vytvořit speciální slovník a zkrátka se jí věnovat. Ale ona to, myslím, chápe, že ji máme rádi a nedopustíme, aby se měla zle :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BESSAYA: :( tak to me moc mrzi; chude. Ale tak je v super veku a urcite to zvladne. Dal vam vet nejake rady jak ji usnadnit zivot?
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    Chtělo by to "pečovatele" - vlci ve smečce umí své slepé vodit a prý to umí i mnozí psíci když jim oslepne kamarád...............................je to smutné :-(
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Tak Kačutek je slepej :-( Má prý progresivní retinální atrofii, je to geneticky dané a nedá se s tím nic dělat. Prý na to trpí speciálně jezevčíci dost :-( Tak snad se s tím Káča naučí nějak žít, aniž by do všeho bourala.. ach jo, je mi z toho smutno :-(
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    BESSAYA: ono už to asi fakt trvá dýl. Nevím jak dlouho, ale ve smečce si nějak holky vyměnily role, kupodivu Káča začala být ta víc dominantní. Mysleli jsme, že to bylo po operaci kýly u Besiny. na procházkách se chovala normálně, doma taky. Pod nohy se motá celý život, na tom nic divného nebylo. No a před dvěma týdny jsme se konečně odstěhovali na vesnici, najednou začala bourat do věcí a bojí se do schodů. Nejdřív jsme si říkali, že je to trotlík, no ale už nám to bylo divný. A pak ani neviděla, když já ni jel na zahradě vozík a ona na něj koukala. Další ráno jsem jim dávala kapičku proti klíšťatům, tak jsem ji pořádně prozkoumala a zjistila jsem, že jí nereagujou zorničky a neví, když jí něčím máváš před čumákem.. Tak uvidíme (doufám).
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BESSAYA: net je zradnej v tomhle, clovek ma pocit, ze ma veskere nemoci sveta a jeste pokud hledas u zviratek, tak je to zoufale.... pockejte na doktora, my budeme drzet palce a tlapky! Jak to zvlada zatim? Jak ji bere smecka?
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    SARAJ: Děkuju, nakonec jedeme až ve čtvrtek ke specialistovi na oči, snad něco vymyslí. Na internetu toho najdeš spoustu, ale to moc nemá význam, snad doktor řekne něco pozitivního.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    a malej spam - ano, je to to oblibene jehne, ktere se rozhodlo, ze bude jist s kockama a Jackem, nejaka stodola a matka - nezajem:)

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    a jedna total vyschla zahrada na chalupe a dva kamosi:)

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    kost neni nikdy dost velka, ze

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BESSAYA: :( ne! moc vam drzim palce a dej vedet, at je Kacutek ok.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Tak nám asi oslepl Kačutek :-( Asi to trvá delší dobu, ale až když jsme se přestěhovali, to vyplulo na povrch. V pátek jdeme na veterinu, držte nám palce, ať to jde léčit. Vždyť jí bude teprve osm :-(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PHOCA: tak to je fakt pupik!:) je super, jak ma tlapky uplne jine:) Nadhernej!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam