• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BESSAYAjezevčíkáři :-)
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    N_I: jasný...ráda poradím :)
    N_I
    N_I --- ---
    LADYBUGS: ok, diky..ptam se protoze kdybych mel jednou svyho jezevce abych vedel co mu davat abych mu neublizoval...sere me ze mu nasi davaj kupu nezdravich veci...a pak se klepou co mu je...klasika neresitelna...no
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    N_I: Je to prostě čerstvá přirozená strava :-) ne granule. Je spokojený a zdravý (což by ze začátku byl i na granulích, však je mladý, ale časem by se zdravotní problémy projevovaly). A jak se na baštu těší...
    N_I
    N_I --- ---
    LADYBUGS: na co je strava dobrá? je pak vitálnější a méně neduhu? samo moji rodiče dávají toníkovi kde co od oběda i jídla, a nedají si vymluvit že mu to ubližuje, nemám sílu to nijak změnit a toník je tak zvyklej.

k tomu kousání ještě. tonda měl zvyk mé ženě zakousnout celou ruku ale pak jí jentak žužlat...bylo to vždy kouzelný vypadalo to že jí chce překousnotu ale přitom jí jen tak jemně držel a tvářil se drsně..:) nebo sladce nebo oboje současně...)
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    N_I: Náš dědeček, co už rok není (teď to bude... 1/3... rok) nic nezahrabával ale měl takový nešvar - kousal a žral deku, kterou měl v pelechu ...a i přesto se dožil téměř 19 let :) tak přeju tomu vašemu hodně zdraví a životního elánu :)

No a mlaďoch, ten se má dobře...je na prometabolický syrový stravě (maso) a sacharidy (vařený brambory, mrkev, jablka, dýně...) sem tam žloutek (syrový), kolagen z grass-fed hovězího...moc mu šmakuje a má se k světu :) a teda pozdravuje

N_I
    N_I --- ---
    tak už i toníčkovi šedivý čumáček..je to už prostě dědeček..
    přestává vidět, ale poskakuje jako za mlada když s náma jde ven..a láska je to samo ještě větší
    tentokrát si sebou vzal i housku suchou aby ukázal všem, že to ještě zmákne:)) nechtěl jí pustit:)

taky vám jezevci somrují suché pečivo a jdou si ho pak za zahrádku zahrabat?

LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    ANNONKA: Ten potkan je větší, než celej jezevec :-D
    N_I
    N_I --- ---
    jednoho dostali naši, jednoho sem dostal i já...
    jsem nejvic dojatej a spoko....

N_I
    N_I --- ---
    nikam radši nejezděte plis...zůstaňte doma...já to pohlídám..

N_I
    N_I --- ---
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    ANNONKA: Tak to je super zpráva :-) granule jsou fuj.
    N_I
    N_I --- ---
    toník povokřál, je spoko, nechodí už na delší procházky jen kolem domu, když vidí segry pepinu běhaj jak za mlada a těšej se na sebe..šediny už sou čitelnejší, víc štěká protože dle mě hůř vidí a slyší..:) stejně je to pořád největší láska

ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    LADYBUGS: granule už nejí, teda jen to co ukradne kočkám a to je množství jako bonbon pro člověka, my ji hlídáme :-)
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    ANNONKA: Nahradit... Fyziologicky přirozenou stravou s ohledem na handicap, který pejsek má. Hledat, číst a krmit čerstvýma surovinama. Ony ty granule jsou prostě na houby. Zkušenost... A vydržet, ono se to upraví.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    My máme totiž lék beze jména - v obrovské stříkačce bílá emulze a dvakrát denně dostává 1ml. Po týdnu odporu a váhání se vrhá, skáče po nohách a nedej bůh abych zapomněla, to by asi zbořila barák. Tak jsem si lízla. musím vědět co mého miláčka tak děsně láká - ono je to sladké jak kondenzované mléko (sem by patřil smajl s vyvalenýma očima) Tak přemýšlím čím jí to nahradit až jednou ten lék dojde.......
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    ANNONKA: :-) tak Mates dostane svoje maso a sežere s tím i banán, jahody, jablka, brambor, hrušku (vařená)...syrový žloutek....a vždy 2/3 krmné dávky je maso (1-2x týdně má vnitřnosti a maso s kostmi kvůli vápníku)...vše nevařené. Do toho max kokosový olej...nezaměňovat s palmovým, to je něco jiného (žádné jiné rostlinné oleje ne). Jedeme takhle 4. měsíc. Vypadá spokojeně :-).
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    No tak je vyřešeno, naše slečna se urazila, že řešíme její nadváhu a nežere nic Kromě malé hrstinečky masa jednou denně. Dnes jsem jí zapínala postroj a budu jej muset zkrátit....Nechce ryby, nechce zeleninu, nechce nic, nechce svoje dietní granule, přestala chodit do misky kočkám. Ale vypadá zdravě, všechno ostatní je jako dřív. A bobek také jako dřív, nechápu......... Prostě se urazila. Já to pořád říkám, že rozumí :-)
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    ANNONKA: Bílé ryby, bez kůže. Hlavně netučné. TAkže NE losos, makrela, tuňák...
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    LADYBUGS: a ty ryby?
    LADYBUGS
    LADYBUGS --- ---
    ANNONKA: vajíčka jsou v pohodě - žloutek syrový...bílek vždy jen vařený.
    Tvaroh OK...i neslaný tvrdý sýr...
    S mlékem opatrně, raději ne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam