• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    STARF
    STARF --- ---
    SOCONUSCO: ja sem zkousel jednu dobu vysadit mleko a projevilo se to pozitivne... cca po 3 tydnech sem ho zase zacal pit a zmenu k horsimu uz sem nezaznamenal, ale za ty 3 tydny se zlepseni urcite projevilo
    SOCONUSCO
    SOCONUSCO --- ---
    Jinak to mám z téhle stránky, jestli neznáte : http://atopicky-ekzem.net/
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    SOCONUSCO: osobne si myslim, ze tim nic nezkazis. mlecny vyrobky clovek uz od urcityho veku nepotrebuje a jejich premira muze mit ruzny projevy, doma mliko nepijem uz par let a dost se nam ulevilo.
    SOCONUSCO
    SOCONUSCO --- ---
    BALAENA: No tím si nejsem jistá, myslím, že u mě ne. Už přes čtyři roky jsem vegtariánka, mléčný výrobky jím celkem dost, a nepozoruju nějaký zhoršení v přímý závislosti na nich. Spíš jenom jsem se dočetla, že hodně zanáší střeva, takže spíš tak jsem to myslela, jako určitou očistu.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SOCONUSCO: no, pokud je atop projevem mléčné intolerance, pomůže to zcela nepochybně
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    SOCONUSCO: mě u dcery ano, pomohlo ji to moc, ale je jí rok, takze to se asi jeste nepocita
    SOCONUSCO
    SOCONUSCO --- ---
    Zdravím, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s vyřazením mléčných produktů z jídelníčku v závislosti na atopickém ekzému? Dočetla jsem se, že by to mělo dost ulevit zaneseným střevům, a tím pádem zmírnit projevy ekzému, tak by mě zajímalo, jestli se to někomu osvědčilo...
    5THELEMENT
    5THELEMENT --- ---
    WE_RU: docela pomaha canaderm, ale stejne jsem nakonec sahla ke kortikoidum... konopne masticky a veskere alternativy mi na zhorsenou fazi nepomahaji, ale na promazavani a konkretne atopos od canadermu je skvely, pokud te to svedi...
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    tak jsem objednala nejaky saloos, jsem na to zvedava :))
    GREGI
    GREGI --- ---
    WE_RU: me pomaha locoid 0,1 %
    WE_RU
    WE_RU --- ---
    tak a po roce mam ekzém zpět. jak krásně se mi bez něj žilo....
    uvažuji, že si objednám kosmetiku s minerály z mrtvého moře (kolegyně si nějakou dovezla přímo z izraele a je s ní velice spokojená, ekzém na obličeji jí zmizel, ale značka kterou má se nedá objednat)... ráda bych se zeptala, zda-li nemáte nějakou vyzkoušenou, kterou byste mohli doporučit. mejdlíčka, krémíčky... předem děkuji za odpovědi a přeji všem hezký den:))
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    JEDI: a muzes nam sdelit, jake sampony "bez sracek" to jsou? Par samponu jsem uz vystridal, ale nic moc
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Zdravím. Odpovídající diskuzi sem nenašel, tak se zkusím optat tady, jestli máte někdo zkušenosti s úspěšnou léčbou seborey. Používám Belosalic, ale je to dočasnější, než by mi bylo milé.
    MIKINKA
    MIKINKA --- ---
    VASUCEK: no myslim, ze zmena prostredi jako takova je dostatecne zasadni...mne se ekzem prvne objevil, kdyz jsem se vratila z anglie do cech, tezko rict, cim to mohlo byt :)
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    VASUCEK: Tak po necelém měsíci v zahraničí po ekzému ani vidu ani slechu. Je pravda, semtam je to místo trochu sušší (musel jsem ho za celou dobu jen 2x namazat), ale když se na to místo na ruce člověk přímo nezadívá nebo mu o tom neřeknu, tak si vůbec ničeho nevšimne. Nesvědí, nepálí, zkrátka o sobě nijak nedává znát.

    Těžko říct, čím to je. Práce a stresu mám možná víc, než před tím měsícem v čr a naspím toho přibližně stejně.

    Jediná věc, ve kterém jsem se podstatně omezil, je konzumace alkoholu. Teď mívám tak 2dcl vína za týden, dříve to bývalo denně. Zkusím dále své tělo pozorovat při různých experimentech a jsem zvědav jestli přijdu na něco kloudnějšího.
    NYKSA
    NYKSA --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s vnitřním podáváním přípravku Activ aloe od fa Barny dítěti ve věku 4 let?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BALAENA: Že já taky musím vyšlápnout kdeco :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JAJITA: běžné to sice není, ale není to neobvyklé
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Je běžné, že jedinec dostane AE v 47 letech??
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MOIRAIN: též nejsem ve př ;) jen upřesňuju ;)

    protože jsem od praktiků slyšela i o dávkování ve stylu "nejlépe se v tom třikrát denně celej vykoupejte" - pak si ale synkova kožní povzdechla, že jim choděj děti mazaný na pár pupínků opravdu silnými kortikoidy a když se jim to pak rozlezlo a praktik je konečně na to kožní poslal, museli je nějakou dobu nechat jen promazávat, aby si kůže odpočinula a dalo se na ni dát něco účinnýho
    jak říkám, jedině dobře, že praktikům sebrali možnost první preskripce většiny kortikoidů (na rozdíl od imunomodulancií je ale můžou připisovat - tzn. když dostanou zprávu z kožního, můžou pak předepsat další tubu téhož přípravku a dávkování, co psal ten kožař. pro další tubu Elidelu se ale musí opět na kožní, ten praktikům nedali do ruky vůbec)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam