• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    MADA
    MADA --- ---
    KACHNY: koupele jsme nezkoušeli jako že by jsme to nasypali do vany. Jezdíme jen do bazénu. Přemýšlela jsem o tom už, možná to ještě vyzkouším.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    MADA: vidis zrovna po linole olejove koupeli se ji to rozjelo .. myslim ze to je na tom nejhorsi, jak na kazdeho funguje neco jineho. Mam doma suplik plnej kosmetiky( Linolu, canaderm, konopne domaci kupovane vsechno mozne ) tak za 2000 a ted nesmime pouzivat nic( nez se to stahne a pak udeme zacinat od nuly ) Jinak jeste jak pises ze chodite do bazenu se slanou vodou, zkouseli ste davat doma do vany? Ja kdyz sem mela ekzem hodne tak sem si kupovala po 10 kilech sul z mrtveho more ( myslim ze tuhle konkretne http://www.aromaterapie-cakry.cz/...z-mrtveho-more-mrtve-more/koupelova-sul-z-mrtveho-more-10-kg.htm ) a teda pomahala skvele .. Jenom sem si totam davkovala tak aby to bylo fakt slany jako to more :o)
    MADA
    MADA --- ---
    ...akorát se ještě dívám podle toho co píšeš a co vám předepsali tak to vypadá že ten ekzém maji děti něčím napadený, nějakou bakterií, nebo plísní možná...tak snad zabere to co jste dostali od doktora...
    MADA
    MADA --- ---
    ...jo a ještě odvar z ostropestřce...
    MADA
    MADA --- ---
    KACHNY: Ahoj mám atopickou holčičku jednoletou a vím teda že ne na všechny atopiky působí ty stejný léky, ale u nás se ekzém krotí takto: Nepoužívat žádnou kosmetiku, koupat v Linole olej, po koupeli namazat postižený místa Vitella ictamo a zbytek těla pořádně promazat Linola fett krém, možno střídat s Lipobase krém. Ráno a večer fenistil. Když dodržujem tohle + dietní opatření (nesmí vejce, čokoládu, mlíko jen omezeně) a vyhýbáme se roztočům (2x týdně převlíct prostěradlo, větrat lůžoviny nejlíp na sluníčko vystavit) omezit na minimum styk se zvířaty - je alergická na nějaký roztoče co žijí ve zvířecí srsti, jezdíme se koupat do bazénu se slanou vodou + solný jeskyně....tak pak se obejdem bez kortikoidů....trvalo nám asi 3/4 roku než jsme na to přišli a našli příčiny, máme za sebou - kožní, alerologie-imunologie...a ještě nás čeká endokrinologie...ale prostě tohle jí funguje. Ségra má taky atopičku...ale lehčí a té fungují mastičky z ganji. Asi to má každý dítě trochu jinak...přeji pevné nervy a plnou peněženku (Linolu do koupele a Lipobase nám předepisuje doktorka, zbytek hradíme sami, největší pálka jsou ty Linola krémy, tu máme tak na týden,ani ne)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    BEBERA: no leky maji rano Aerius, vecer fenistil, promazavani maj chladivy synderman, jedna Locoid na 5 dni , druha locoid na hlavu a oblicej a CDP pasta s kortikoidy ( nejaka michana ) na 7-9 dni a pak CP pasta. Plus ma jeste koupel Cytela .
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KACHNY: a co vám předepsali?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    huf tak za sebou mame navstevu motola. V lekarne sem nechala 700 a mame zakazany jakykoliv promazavadla co pouzivame a i jiny kortikoidy (michana mast ), ale i ten locoid . Celkem me prekvapilo ze se musi "koupat" kazdy den a jedna ma dokonce nejakou dezifekcni koupel. Mam z toho hlavu jak patraci balon a nad prebalovakem rozpis co kdy a jak na A4 .. tak doufam ze to pomuze.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BOO: a nenakynes? :DD
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    BOO: to sem neslysela, nekouse to? Ja to zkusim nejdriv na sobe a kolik tam toho davas? ja sem videla male sacky a pak 100g sacky. Holky maji ve vane tak 15 cm vody ( jeste nesedi )
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KACHNY: ale tedy diky za nej :oD
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LUCKYSWEETY: jen doufam, ze to nebude mit jako ja, me dela krem dobre nejdyl mesic a pak musim zacit pouzivat jiny, ale u sebe mam uz vyber kremu ktere muzu pouzivat, tady sme u prvniho..
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    KACHNY: Tak supr, ja používám avene xeracalm a adermu. Bohužel u toho atopaku na každého zabere neco jinyho.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    dostali sme od doktorky , uz podruhe vzorky http://www.laroche-posay.cz/lecebne-pripravky/Lipikar/Lipikar-Baume-AP-p11924.aspx prve sem si myslela ze moc nefunguje, ale vcera sme s nim namazali L. a dnes to ma o 50% lepsi!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KACHNY: ostatne diky tomu postupnemu zavadeni prikrmu mi to proste nedava vubec smysl, si rikam jestli to nemaji z neceho jineho
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    UMIAKI: no jo a ne zaroven, na nohou a boku ma velke fleky ktere vypadaji podobne. Na zbytku tela ma proste vyrazku vsade ( ruce, hlava, bricho )

    CMLKA: no jo ale ono to jednou udela a jednou ne .. kdyz poprve meli brambory nic po tydnu brambory s mrkvi nic, po dalsim tydnu se pridavala dalsi zelenina pripadne ovoce a nic. A pak najednou kdyz se nezavedlo nic noveho se osypala .. stejne tak s obilnou kasi tu maji k veceri od pul roku a poprve se osypaly nekdy v 8 9 mesicich ..
    AOTEAROA: no ja se ekzemu zbavila kdyz sem se prestala mazat a jist leky na alergii a sve astma taky nelecim a zlepsilo se o 100% jenom treba na chalupe kde jsou plisne se mi hur dycha, ale u tech malejch holek to nejde .. teda kortikoidy sem pouzila az po mesici kdy si to rozdrbala do krve, ale nepomohli, leky na alergii taky nebraly..

    no ja se nejvic spoleham na konec jarni pylove sezony a to ze budou po zahrade behat nahe coz pomaha nejlip
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KACHNY: já mám problém s obilím a na kůži se mi to projeví klidě za den až dva po konzumaci. takže je dobré ty věci dávat třeba jen jednou týdně, pokud chceš mít aspoň lehký přehled, na co můžou reagovat :/ obilí jsi vysadit zkoušela?
    do Motola jsem chodila roky na imunologii, léčili mi klasicky astma+alergie, ale nakonec se jako nejlepší ukázala mnou nasazená nízkolepková dieta a omezení rizikového prostředí (zapotit se a zašpinit se u koní + vlhké studené počasí u mě znamená okamžitě pálivý ekzém), hlavně prevencí (rukavice) a omezení kosmetiky a drogerie. takže na imuno už ani nechodím (výsledky se zlepšily fakt hodně, lepek mi testovali jen z krve, ale v době kdy už jsem ho nejedla, takže se nijak neprojevil).

    jinak ty ohraničené ekzémy jsem taky mívala a tehdy mi kožařka říkala, že to je atopický ekzém s plísní dohromady, dávala na to tradičně (nevím už které) kortikoidy.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KACHNY: tak ty brambory to uz tu nekdo psal a i sem cetla, ze lilkovite plodiny jsou spatne, navic se to asi zhorsi az za nejakou dobu, tak to nebude tak jednoduche vysledovat...po mase je to asi blbost...na mrkev ma moje segra, to klidne taky muze byt alergen....
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KACHNY: Není to pityriasis rosea? Podle popisu hádám...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    BALAENA: me zabira!!
    CMLKA: nekojim, pisu si jidelnicek, ale jednou se to zhorsi po bramborach, jednou po mrkvi, jednou po mase :o( mlecny vyrobky az na umely mliko moc nemaj (nechtej je jist ), jeste chci zkusit UM pro alergiky , ale kdyz sem ho zkousela poprve tak ho odmitly pit a ekzem se zhorsil ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam