• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAAYURI: imunoflow a benákovou bych doporučil každýmu, i zdravýmu. mě tam odhalila eritrema migrans a boreliózu
    POZITRON: v tomhle jsme dostali doporučení, jak používat kortikosteroidy a evidentně to pomáhalo. prostě radši podchytit ekzém na začátku, než ho nechat rozjet. letňany máš teda z ruky, ale to doporučení z imunoflow, jak to aplikovat a dávkovat, to bych snad ještě někde sehnal.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Urcite. Dcera mela alergie, bylo to z toho, casem ji "zbyla" uz jen jedna, na poletave plisne. Navic ekzem zhorsuje ockovani, u dcery to rozjelo ockovani na covid. Mam skvelou zkusenost s Immunoflow v Letnanech, ale nevim, zda maji kapacity.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GREGI: dvouleteho syna, kterej na ekzem ted zrovna trpi silene, myju malo, presne jak rikas a stejne je to horsi a horsi. akorat teda vcera se behem chvilky nepozornosti zmocnil naseho samponu a vyklopil ho do vany, takze jsem kluky nasla v hromade peny. stane se.

    spis me stve, ze se neresi pricina, ale pouze nasledek, nebo to je normalni pristup v tomto veku? pred mesice jsem to zacala resit kvuli par loziskum a ted uz je posetej celej. :( doktorka, u ktere jsme uz byli za tu dobu 3x, mi jen dala pokyny, co mam kdy a cim mazat, v cem ho mam mejt a to je cely. nemeli bysme s nim spis jit treba na alergologii?
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jeste super dulezity co tu nezaznelo je koupat co nejmene. Nejlip vubec, umejt rozkrok, zadek vlasy nohy a zbytek max vlhkou zinkou. Koupani je nejvetsi zlo. Ja si osobne meju co sem psal kazdej den exem 0. Sprcha tak jednou za 14 dni/mesic. Kuze je mi vdecna. V tomhle je dnesni doba fakt posahana, ze se spousta lidi sprchuje cela kazdej den horkou vodou a bere se to jako standart...
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Good to know, díky! Vytasím tedy něco jiného na emolienci.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    DZEJLA: Peru v Savu, a dceru aderma normalne nepali, ale ted ma nejaky lozisko na obliceji, a tam ji to pali dost. Jinak souhlasim, resit a zkouset to na detech je hell..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    DZEJLA: dcera má teď lehčí verzi atopáku a aderma jí na některých místech pálí. TAkže to možné je.
    ULO
    ULO --- ---
    DZEJLA: my pereme s hořčíkovými granulemi, na skvrny od rajčat a spol. dávám jádrové mydlo a nebo zdejší variantu nejjednoduššího “mýdla s jelenem”. Teď peru už jen v tom mydle (strouham ho přímo do bubnu), protože dodavatel hořčíku má výpadek.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    A ještě jednou. Dnes večer jsem synovi na notně rozjetý ekzém na vnitřní straně stehen mazala Adermu a hrozně plakal, že ho to pálí. Je možné, že toto vlastně dělá Elidel, který jsme mazali den před tím a ráno na postižená místa? Před tím ho Aderma nikdy nepálila.

    Tyjo, radši bych ekzém řešila stokrát u sebe, než u těch dětí. Je mi jich neskutečně líto. Pardon za fňukání, vím, že jsou horší věci, ale trochu mě děsí představa, že toto řeší po zbytek života.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Zdravím vespolek. V čem perete pro ekzematiky? Prala jsem jednu dobu v eco pracích prostředcích, ale přišlo mi, že to vypere úplné prd, tak jsem přešla na Persil sensitive. Nejsem z toho úplně nadšená, ale tápu v alternativách.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jakou konzistenci ma mit ichtyol krempasta? Temer nejde rozetrit, jsou to takove cucky. Po pokusu o rozezreni velka cast odpadne. To je normalni?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    vypada to jako majoneza
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    UMIAKI: tak v soku, ze mast na recept stala 585 korun, jsem se na zaklad zapomnela zeptat. :( je na ni napsane jen mast na promazavani.
    takze celkem jsem vcera a dneska nechala v lekarne pres 1300. parada.

    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: dcera mela presne to samy, co pises + srst, ted uz ji zbyla jen alergie na poletave plisne a zbytek je pryc, takze sance tu je... a ted, po ockovani na covid, se to zase ukazalo... pred tim byly dva roky klid...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: hm, ted jen doufat, ze to nejsou kocky. ja mela jako dite atopak a alergii na prach, pyl, roztoce a plisne. alergii pouze v detstvi, pak uz ne. asi to podedil.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Jop, bohuzel... jak se pise nize, do tri let se to vyvrbi a nebo zmizi.
    ULO
    ULO --- ---
    UMIAKI: určitě s tebou souhlasím. Ani jedna z těch věci neřeší problém, ale následky. Ale v případě malého Pozitrina je třeba řešit i ty.

    Máš pravdu, že ekzem si žádá celostní přístup. Já jsem bohužel nahraná, můj ekzem souvisí s celkovou únavou, protože jsem ještě nedospala “kojicí deficit” uplynulého roku v kombinaci s neustálou péčí o potomstvo. Stačí sled horších dní a je to v háji. Stravu mám myslím vychytanou. Ale pak je tu prostředí, museli bychom se přestěhovat, dům je starý, dřevěné ostění určitě ukrývá mnohá tajemství. Takže dokud se můj ekzém drží v rezervaci na loktech a jednou, dvakrát za rok skočí na víčko, budu se patlat infadolanem, ureou a teď nově zkusím kalciovou mast. Bohužel. Naštěstí ty dva fleky jsou zatím spíš estetickou vadou, s jarem počítám, že se ložisko zmenší.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    UMIAKI: byla jsem dnes se synem na pediatrii, ne u kozare a zrovna kozare mam myslim skvelyho, akorat ma objednaci lhuty 3 az 4 mesice a nevim, jestli bere male deti.

    dnesni pokyny byly:
    - mam nejakou mast na predpis, ktera bude k vyzvednuti v lekarne az zejtra odpo, bohuzel nevim nazev, v ereceptu je pouze qr kod, tou mam mazat celyho Jindru 5x denne
    - na nejhorsi mista bez strupu mam mazat locoid lipocream 2x denne po dobu max 3 dny
    - na nejhorsi mista se strupama ichtyol krempastu
    - pod oci kalcoivou mast
    - davat fenistil kapky 3 x denne 9 kapek
    - na myti pouzivat pouze myci gel Cutosan
    - za tyden se prijit ukazat

    Kocky mame 2. Je mozne, ze by se mu alergie na kocky rozjela ve 2 letech? Jsou mu 2 roky a 2 mesice.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ULO: no presne, clovek zmagorenej z nyxu, ze nema otravovat chudaky doktory pomalu ani s otevrenou zlomeninou a pak tohle. :))
    ULO
    ULO --- ---
    Kalciovou mast, dobrý vedet! Dík
    To je těžký jednou mas pojeb že jdeš s prkotinou jednou, že jdeš pozdě. Hlavně ať to mate brzo pod kontrolou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam