• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Jop, bohuzel... jak se pise nize, do tri let se to vyvrbi a nebo zmizi.
    ULO
    ULO --- ---
    UMIAKI: určitě s tebou souhlasím. Ani jedna z těch věci neřeší problém, ale následky. Ale v případě malého Pozitrina je třeba řešit i ty.

    Máš pravdu, že ekzem si žádá celostní přístup. Já jsem bohužel nahraná, můj ekzem souvisí s celkovou únavou, protože jsem ještě nedospala “kojicí deficit” uplynulého roku v kombinaci s neustálou péčí o potomstvo. Stačí sled horších dní a je to v háji. Stravu mám myslím vychytanou. Ale pak je tu prostředí, museli bychom se přestěhovat, dům je starý, dřevěné ostění určitě ukrývá mnohá tajemství. Takže dokud se můj ekzém drží v rezervaci na loktech a jednou, dvakrát za rok skočí na víčko, budu se patlat infadolanem, ureou a teď nově zkusím kalciovou mast. Bohužel. Naštěstí ty dva fleky jsou zatím spíš estetickou vadou, s jarem počítám, že se ložisko zmenší.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    UMIAKI: byla jsem dnes se synem na pediatrii, ne u kozare a zrovna kozare mam myslim skvelyho, akorat ma objednaci lhuty 3 az 4 mesice a nevim, jestli bere male deti.

    dnesni pokyny byly:
    - mam nejakou mast na predpis, ktera bude k vyzvednuti v lekarne az zejtra odpo, bohuzel nevim nazev, v ereceptu je pouze qr kod, tou mam mazat celyho Jindru 5x denne
    - na nejhorsi mista bez strupu mam mazat locoid lipocream 2x denne po dobu max 3 dny
    - na nejhorsi mista se strupama ichtyol krempastu
    - pod oci kalcoivou mast
    - davat fenistil kapky 3 x denne 9 kapek
    - na myti pouzivat pouze myci gel Cutosan
    - za tyden se prijit ukazat

    Kocky mame 2. Je mozne, ze by se mu alergie na kocky rozjela ve 2 letech? Jsou mu 2 roky a 2 mesice.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ULO: no presne, clovek zmagorenej z nyxu, ze nema otravovat chudaky doktory pomalu ani s otevrenou zlomeninou a pak tohle. :))
    ULO
    ULO --- ---
    Kalciovou mast, dobrý vedet! Dík
    To je těžký jednou mas pojeb že jdeš s prkotinou jednou, že jdeš pozdě. Hlavně ať to mate brzo pod kontrolou.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ULO: byli jsme rano u doktorky, dostala jsem pojeb, proc jdeme az ted, ze uz to ma hrozny. mam navod, co kam mazat. Jindra to ma asi 3 tejdny, myslela jsem, ze to rozezenu doma, kazdopadne navrat nebo zhorseni ekzemu po prodelanem covidu pry casta vec. my meli covid cela rodina koncem ledna.
    pod oci mam mazat kalciovou mast.
    ULO
    ULO --- ---
    POZITRON: mívám ekzem u oka a dávám na to infadolan, ale třeba dceři infadolan nesedl vůbec.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ma to uz i zezadu na krku.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, jako prvni pomoc pod oci byste mazali co? Zitra ho beru k doktorce, ma to cim dal tim horsi. Vsude. Na fotce to vypada lepe nez ve skutecnosti.

    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: U nas se treba zjistilo, ze to nebylo z jidla, ale projevovala se tak alergie na prach a plisne...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: Nejake masti máme od pediatra, dost jsem koupila dle reklamy nebo na doporučení. Jedna kámoška s lupénkou mi říkala a ted jsem si to sama potvrdila, že spousta mastí se na první použití zdá jako zázrak, a postupně přestane mít efekt.
    Ja se snažím střídat a kombinovat, je to taková alchymie. Mazat hlavně co nejrychleji po umytí namazat nejdřív ložiska něčím co by mělo léčit, a následně cele tělo pokrýt tím Avene apod. Ten beru jako náhradu kožní bariéry. On to ma bohužel skutečně všude, po lednových neštovicích je to zase horší. Když už se drápe do krve, namažu ložisko 2x nebo 3x kortikoidy a zmizí to. Bohužel, no.
    Nedokázala jsem přijít na to, které potraviny to dělají. Měl i dietu 2 měsíce na speciálním UM a nic k tomu, a nic se nezměnilo.

    Ja mám atopák od cca 7 let, takže zkušenosti mám. Manžel mi furt radí stylem nedávej mu kortikoidy, ale když je s ním par dní sám, ma to pak mnohem horší.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    UMIAKI: zrovna cokoladu/kakao jsem vysadila jeste nez jsem to sem napsala u syna i u sebe (stale ho kojim), protoze to neplechu delalo, kdyz byl mimino a je to viditelne lepsi. je zahada, ze nejakou dobu pak kakao/cokolada bez reakce a ted zas najednou vadi. ja teda vazne podezrivam covid.
    masti jsem spletla, na ekzem mel locoid lipocream, imazol na vyrazku na zadku.
    AOTEAROA: tvuj syn to ma od pul roku nepretrzite? nebo taky s prestavkama? Jindra mel ekzem jako mimino, pak byl dlouho klid a ted najednou cvak a je to zase ve 2 letech zpatky a rovnou tedy dost. ja mela jako mala ekzem prej silenej, po celym tele. naproti tomu starsi syn na tohle netrpi nastesti vubec.
    stridat deset kremu za ty prachy, uf. neda se nic delat, budu zkouset. nemas uz vyrazeny nejaky, ktery vis, ze synovi nesedej a nam by mohly? ze bych je od tebe odkoupila. :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    POZITRON: Prijde mi to jako klasický atopák, syn má totéž od půl roku, jsou mu dva a je to buď stejné nebo horší. Hledej, každému zabírá něco jiného. Já střídám dle pocitu asi 10 speciálních zázračných mastí plus hledám který udržovací balzám bude nejlíp sedět. Asi nejvíc se nám osvědčila řada Avene XeraCalm A.D., používám sprchový olej a ihned po koupeli tělový balzám, jsou to skoro totožné pixly. Občas mu to počínající ložiska zvládne zaléčit nebo zastavit.

    Zkoušela jsem domácí konopnou mast ze sádla a hodně špatný, zkusím ještě od někoho jiného bambuckomáselnou.

    Držím palce, musíš sama hledat... Ale cica krémy na to nezabírají.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Cim byste dvouletemu mazali tohle? Dexeryl bez efektu, cicalfate taky, zkousela jsem i konopnou mast. Ma to asi na 10 mistech po tele - narty, zapesti, podkoleni jamky, oblicej hlavne pod ocima, atd. Objevilo se mu to ted po hodne dlouhe dobe a mam podezreni, jestli to nesouvisi s covidem, ktery jsme pred mesicem cela rodina prodelali. Skocim s nim k doktorce, spis do te doby. Kdyz byl miminko, doktorka mu davala imazol a jeste neco, ted si nevzpomenu.

    ULO
    ULO --- ---
    Spis tak pro pobavení; mám doma dvě masti stejné značky a taky rýmu, takže když jsem si chtěla namazat ložiska ekzému, vzala jsem mast, ložisko natřela a v ten okamžik současně dorazila informace z čichových buněk a pálení kůže, ano, masti jsem spletla a nanesla si na ložiska ekzému prsní balzám. Zajímavé je, že jsem dalších pár dní pozorovala markantní zlepšení, ale že bych měla nervy to opakovat, to zase ne.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    Zdravim vsechny, chtel bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti / pouziva / pouzival tuhle zazracnou masticku z Ciny:
    Liu Yaoshi Miao Yao Qiyangjing Herbal Cream Body Care Ointment|Feminine Hygiene Product| - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/1005001693583045.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.47b34c4d5u4DO4
    Poradil nam ji pro dcerku cinskej lecitel. Dcerce se exem po ni zlepsil a tak mame strach, jestli to neobsahuje nejakej hnus, jelikoz to neni pres lekarnu a pres nejaky atestace. Melo by se to jmenovat ZUDAIFU.
    Diky za jakykoli info.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    UMIAKI: nejspíš to tak fakt bylo. Po týdnu se ekzém na tělo opět vrátil, jedno ze tří zásadních ložisek se zatím drží bez projevů.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: Jo, to chapu... u nas to prislo az po tech ctyrech letech.. plus jsem mozna objevila dalsi vec, ktera ji to rozjede /zhorsi a to je kocici srst... driv nikdo kocku nemel, ted ji maj prarodice a vzdycky, kdyz se pak vrati, tak se na krku osype a atopak pod kolenama a na rukach se zhorsi... takze stejne budou zase v zari testovat :/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SAAYURI: ale jo, popravdě jsem trochu počítala s tím, že se to má jaře záhadně samo zlepší. Čekám na to celou dobu. Ale přesto se člověk chytá té naděje že našel nějaké řešení...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: Hele, s tebou je to fakt tezky :D
    Pro vitamin D staci stin, nepotrebujes se opalovat, jsou teploty, co nejsou mraz. Pisu milion alternativ proto, protoze se to moji dceri v tomto obdobi zlepsovslo pri stejne peci samo, co za to muze? To nevim... coz je to jediny, co jsem se ti snazila rict.
    A ted se ji to v jejich peti letech vraci ve chvili, kdy venku radi poletava plisen, na kteroy ma alergii, takze se to i s vekem meni, stejne, jako pricina. Proto jsem odkazovala na lekare / imunologa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam