UMIAKI: Mínus za to, co jsi 'musel říct'. Asi sám tušíš, že je trochu na prd paušalizovat a odsuzovat matky, když nejsi na jejich místě. Držela jsem při kojení asi dva, tři měsíce eliminačních diet (bez i pod dohledem alergologa) a synovi nic jednoznačně nepomohlo. A bylo to opravdu náročné pro mě, jídlo miluji. Zhubla jsem, byla jsem vydeptaná. Mám kamarádky, které toto podstupovat nechtěly a nemyslím si, že jsou líné, prostě jejich výživa a psychický stav jsou pro ně v tu chvíli prioritou, aby se o dítě mohly starat. Eliminační diety nejsou vůbec brnkačka, ve chvíli, kdy vyřadíš BKM, lepek a vejce, tak jsi fakt omezený a pro nekoho to může být velké trápení. Nese to s sebou nutnost mnohem víc plánovat, odříkání v sociální sféře, neustále vysvětlování rodině i přátelům atd.
Pokud máš na mysli eliminaci u dítěte, tak to je taky nejspíš jobovka, když je dítě v kolektivu, často se socializuje a má už svou hlavu = zblajzne kde co bezmyšlenkovitě.
Klidně mě vyveď z omylu a prozraď mi návod na to, jak u dítěte eliminovat alergeny, aniž by to mělo výrazný dopad na psychosociální sféru rodiče.