• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: JInak u nejmladšího zase čekáme na gastro... u alergo/imuno vyšly zase jen kočky a ořechy.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    UMIAKI: Kiwi potvrzuji jako velký problém, dva ze tří synů se mi po něm strašně osypali - tomu prostřednímu se teď vrátil ekzém po skoro třech letech :(
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Já letos poprvé možná ve svém životě, ale určitě od doby, co bydlím v Praze nemám v zimě žádný ekzém. Vůbec to nechápu. Teorie:

    - mění se mi hormonální rovnováha aka stárnu
    - bydlím v novém bytě, kde je méně prachu a jiná voda - paradoxně je to víc v centru
    - beru potravinové doplňky, hlavně kolagen, ale to se mi moc nezdá
    - netuším
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ULO: V pořádku, takovou zodpovědnost na tebe nekladu ;). Já jsem s atopakem taky občas šla do bazénu a náš prostřední tam teď taky byl - má ložiska v loketních jamkách... nic se rapidně nezhoršilo :).
    ULO
    ULO --- ---
    KAIAFOX: muž mi laskavě připomněl, že takhle jsem žasla i před lety u dcery. Se švagrem jsem na toto téma zabruslila před lety, když mi na ložiska nezabírala žádná mast, tehdy jsem na doporučení toho jeho známého zkusila mýt místa mydlem a promazavat. Tehdy mi to pomohlo bez kortikoidni masti. Ale nefunguje mi to vždycky.
    Dneska jsem se nozickama syna zase kochala. Ale nerada bych toho tvého uvedla do zdravotních potíží.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ULO: Takhle na to pohlížet mě nikdy nenapadlo - pro nás velmi aktuální. Nejmladší syn má ze všech dětí nejhorší projevy ekzemu. O víkendu jsme chtěli jít společně plavat - normálně chodím já a dva starší a tentokrát jsme chtěli všichni - ale nakonec šel muž s prostředním. Říkali jsme si, že by to nejmladšímu neudělalo nejlépe.
    Dáme tomu tedy šanci :).

    My to tedy řešíme dlouhodobě přes střeva a alergie/imunitu, ale zatím bez výsledků.
    ULO
    ULO --- ---
    Zajímavý poznatek: syn má už třeba dva měsíce ekzem v podkoleni. Teď jsme byli na zimních prázdninách u bazénu, dcera má dělat zkoušku z plavani, tak jsme s ni museli trénovat a druhá dcera se ucila plavat. Takže syn s námi chodil do bazénu denně, za 5 dni mu ekzem téměř zmizel. Z obrovskych rudých fleku zbyly dva puntiky. Ošetřovala jsem ho stejně jako predtim, jen s výjimkou natirani vazelinovou masti před plaváním, to mi doporučila doktorka. Švagr rikal, že jeho známý, dermatolog tvrdí, že většina problému z ekzémem je druhotna infekce a cachtani v chlorovanem bazénu brebery vyhubi a pak staci jen poradne promazat. Prodavam jak jsem koupila. U syna to (asi spis náhodou) vyšlo. Pravidlo bych z toho nedelala. Ale třeba kdyby tu byl někdo, kdo plavat nechodi kvůli ekzemu, tak ze to možná stoji za to, to zkusit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UMIAKI: vis o tom, ze jsou tisice alergennich latek a testujou se ty nejbeznejsi? on ekzem nemusi souviset s alergii, vime? :-)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    BALAENA: Já měla klasický dětský ekzém, na který mi perfektně zabrala kdysi homepatika. V pubertě se mi objevil znova hormální a ten mám pořád :/... A to že to je z hormonů vlastně vyplynulo až v těhotenství.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BALAENA: no na začátku jsem chtěl zavést ekzamitckej denník, ale to vzhledem k psychickýmu nastavení ex nebylo možný. bydleli jsme v dvoupatrovým baráku a v prnvím patřechovali staří 3 kočky. to byl trochu poprask kolem toho, ale měly halt smůlu.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PALEONTOLOG: U nás kombo mléčná bílkovina + pšenice + vejce (bílek i žloutek) a na potraviny reagoval.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BALAENA: vidíš ještě poznámka k potravinovým alergiím, to měl samozřejmě udělaný s výsledky na bílek, srst a laktózu. nějak jsme to řešili a omezovali alergeny, ale viditelně bez výsledku, tak jsme se na to vykašlali. dítě bydlí se psem a jí naprosto všechno, ekzémy má minimálně.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PALEONTOLOG: Potomek měl ekzémy z potravinový alergie. Kortikouidy a imunomodulancia samozřejmě používal dlouhodobě, vymizelo to někdy v pubertě, to se v hormonálních zlomech stane často. (Stejně tak se může v hormonálním zlomu ekzém zase objevit, ono je to dvojsečný...) Občas se promazat ale potřebuje pořád.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JANEK_MAD: já bych se ženy zeptal, jeslti je ochotná jít do konzervativní léčby (korti, atb), když alternativa nezabere a klidně bych jí na to 2 měsíce dal, ale pak bych už moc nesmlouval
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANEK_MAD: rozhodně. počítám, že to malá má rozškrábané a má tam zanesenou bakteriální infekci, to je hned...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BALAENA: děcka mají na některých místech po ložiscích slabší pigment, to je jedinej dlouhodobej projev ekzémů. obě se léčí s ekzémem od útlýho věku a teď, v 10 letech, jim skoro nic není. prošli jsme si nějakou tou alternativou s krémy z mrtvýho moře, pobyty u moře často potíže zhorší než zlepší, občas dokáže zapracovat i stres a dlouhotrvající ložisko a jeho projevy jsou taky stresovej spouštěč, takže se dokáže kruh uzavřít docela snadno. a na tohle právě skvěle funguje občasnej kortikoid..
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    No, zkusím to nejak uhrát alespoň na nějakýho dobrýho dermatologa.
    Ještě otázka, ty ATB se předepisuji až při nějakým zánětu či?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PALEONTOLOG: Jo, ta existuje taky, ale ta drží celou zimu, ne jen trapný (ale neodvratný a protrpěný) tři týdny.
    Ale co, člověk si zvykne i na šibenici...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BALAENA: chodil jsem kdysi s jednou dívkou a ta měla alergii na zimu, takže se musela dost pečlivě zabalit, aby neměla vyrážku..
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PALEONTOLOG: na to stačí mít spouštěč, kterému se vyhnout nedá. Vždycky na začátku zimy (jo, zrovna teď) mě brutálně svědí a osypou se spodní části holení. promazávat ani předem nepomáhá. pak už si kůže zvykne na zimu a celkem dobrý, tak zase napřesrok...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam