• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KACIR: Pokud to jde v PHP, tak to jde i v Drupalu, třeba pomocí kousku kódu někde v bloku nebo šabloně tématu. Spíš záleží na tom, co a jak by se vlastně na základě refereru mělo měnit / přibývat / ubývat.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Existuje do Drupalu vychytávka, že se načte obsah stránky podle refereru? Že by lidi, co přijdou třeba z Nyxu, viděli něco jiného, než ti, co zadají adresu normálně? V PHP to prý jde, ale nevím jak, PHP neumím. Drupal referery loguje, tak bych čekal, že by to nějak šlo i v něm...

    A v podobném duchu - připravuju stránky, jejichž jedna část je do 18 let nevhodná, druhá bez omezení, tu "dospělou část" ale nechci omezovat na registrované členy, jde to nějak ošetřit?

    Nějak ani nevím, jak to googlit...

    Dík předem a třeba se to bude hodit více lidem...
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    DEEFHA: hezky pekne! tak uz vim, kam budu chodit pro rady ;-)))
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jo a když jsme u toho - http://www.lideazeme.cz , moje zatím poslední prácička v D5. Nemohu se nepochlubit :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    RETAL: V hlavě ten seznam nemám :-) Ale třeba Views a CCK jsou pro verzi 6 použitelné teprve několik týdnů, Panels jsou v alfa verzi a hlavně "There is no D5 -> D6 upgrade path right now", imagecache je beta a tak dále, je toho celkem dost. Prostě si raději počkám, až uživatelé objeví pár dalších chyb, pokud možno co nejvíc. Na produkčních webech s pětkou nemám problém, s šestkou si zatím jen hraju no a sedmička...

    Nicméně impulsem pro přechod na novou verzi je pro mě vždy přechod drupal.org. A ten se na verzi 6 teprve chystá... Jakmile to bude, tak budu mít jistotu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KAHOFER: Pokud třeba pomocí imagecache_actions pracuješ s hodně velkými obrázky, tak nestačí ani to...
    KAHOFER
    KAHOFER --- ---
    KACIR: Tu paměť jsem studoval na Drupal.org a stačí dokonce i méně, jen některé moduly přímo vyžadují 32MB, což by mělo být maximum, co je třeba.
    RETAL
    RETAL --- ---
    DEEFHA: Co podle tebe v 6 chybí?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    KACIR: ja mam 32MB, docela dost modulu, pac zkousim, co se da a zatim to vypada v klidu
    KACIR
    KACIR --- ---
    Po dvou nocích už se v tom začínám trošku orientovat, s těma 'schovanejma blogama' to bylo vskutku triviální - stačilo zaškrtnout checkbox, ale nějak zrovna nereagoval, zkusil jsem znova a ono to šlo :-) A takovejch drobností už bylo a bude... Co mě ale netěší, je potenciální zátěž na server, kolik je potřeba mít RAMky, stačí 32M?
    KAHOFER
    KAHOFER --- ---
    DEEFHA: Podle mne záleží na tom, co od systému budu očekávat. Pro Drupal 6 již jsou všechny základní moduly k dispozici a já osobně raději chvíli počkám než bych pak složitě aktualizoval na novou verzi.

    KACIR: Aktualizovat můžeš na novou verzi, již na to i existuje instruktážní video (v angličtině). Mně osobně Joomla připadá složitější..:-) V Drupalu se orientuji naprosto intuitivně..:-) Co se týče blogů, v Prvky webu záložka Menu - máš povoleny Blogy? Máš je také povoleny v Oprávnění? Když nainstaluješ jakýkoliv modul, je třeba jej vždy povolit v Oprávnění jednotlivým rolím uživatelů.
    KACIR
    KACIR --- ---
    DEEFHA: Viděl jsem, že nějakej novej projekt jsi dělal na pětce, tak jsem se chystal se zeptat proč :-) V čem je jinak rozdíl 5 / 6? Neskončí podpora a vývoj pětky? Je pětka jednodušší? Půjde přejít z 5 na 6, časem na 7? Jinak když porovnám Drupal a Joomlu, tak se mi J zdála snazší, tady dost tápu a postupuju pomalejc... Konkrétně třeba teď je mi záhadou, proč mám v menu "schovaný" blogy...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Mno... Já asi první, co bych v tuhle chvíli každému doporučil, je ještě chvíli zapomenout na Drupal 6 a začít s verzí 5. Důvodem je neexistence některých pětkových modulů pro šestku - situace se sice stále zlepšuje a časem to určitě bude naopak, sice že pro šestku budou moduly, které pětka neměla, ale zatím to myslím za problémy nestojí.
    KAHOFER
    KAHOFER --- ---
    Zdravím.. Nedávno jsem začal s Drupalem 6.6, doinstaloval pár modulů a i si je přeložil přes rozhraní, nicméně stále jako amatér..:-) Takže se rád přiučím, případně poradím, pokud budu v něčem dál.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    davam na nastenku
    BESH
    BESH --- ---
    Drupal in action (zatim jako MEAP, prvnich par kapitol)
    http://www.manning.com/gildesgame/

    Pro Drupal Development
    http://www.apress.com/book/view/1430209895

    Building Powerful and Robust Websites with Drupal 6
    http://www.packtpub.com/drupal-6-create-powerful-websites/book

    ...dalsi Drupal knihy od Packt publishing
    http://www.packtpub.com/drupal-books
    KACIR
    KACIR --- ---
    Zdravíčko vespolek, zrovna jsem se konečně dokopal s Drupalem začít, tak se rád přiučím, teď ještě aby se tu občas mihnul někdo znalý... :-)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    kdyby tady byl nekdo, kdo s drupalem hodne umi, tak bych potreboval nekoho, kdo by mi dokazal celou stranku v drupalu 4.6.8 premigrovat na nejnovejsi verzi drupalu. a kolik by za to chtel atd. vice info v poste...
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Nenasel jsem na Nyxu zadnou diskuzi primo o Drupalu a jelikoz s nim ted zacinam, tak jsem si ji dovolil zalozit.

    Uzitecne zdroje:
    http://www.drupal.org
    http://www.drupalmodules.com
    http://www.drupal.cz
    http://www.maxiorel.cz (Jan Polzer)
    http://www.interval.cz

    Jan Polzer:Podrobný průvodce tvorbou a správou webů
    BESH
    BESH --- ---
    book, s drupalem ted zacinam, tak snad mi tohle auditko pomuze :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam