• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    SIGN: děkuju, obě cesty vypadají dobře.
    SIGN
    SIGN --- ---
    QZUZKA: pokud si kodu znala, tak pridej neco jako:

    function mytheme_filter_tips_more_info () {
    return '';
    }

    do template.php, kde mytheme je nazev tve sablony... tohle schova ten otravnej link :)

    nebo modul:
    http://drupal.org/project/better_formats
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Učím se s drupalem, chci ho použít jako virtuální redakci školního časopisu, kde mezi autory jsou i jedinci, kteří nemají nejlepší vztah k počítači.

    Po osekání většiny voleb na minimum pro základní autory, mi zbyl jeden problém - pod psaním příspěvků je odkaz "Více informací o možnostech formátování", vede na filter/tips. Po kliknutí se v původním okně otevře pro nás zbytečná nápověda o html, a po kliknutí na zpět je pole Text prázdné.
    Obávám se, že i když všechno ostatní bude dobré, tohle povede k "ono mi to sežralo můj pracně napsaný"... a volání po návratu k tužce a papíru.

    Nemůžu najít, jak se toho odkazu zbavit, případně nastavit pro něj otevírání v novém okně, což by mi úplně stačilo.

    Pokud by někdo tušil, nebo se mu aspoň nepříčilo zkoumat takovou drobnost, můžu to zkusit popsat nějak líp..
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BULHI: Tak nějak :-)
    BULHI
    BULHI --- ---
    ja ho rad, ale ne kdyz na tom zavisi moje vyplata :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SIGN: Já adrenalin nerad, rád si to odpustím :-)
    SIGN
    SIGN --- ---
    DEEFHA: to pak ale neni zadnej adrenalin kdyz prijdes o takovy joys jako zkouset jestli fungujou upgrady z alpha na betu a podobne ;)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SIGN: Vzhledem k tomu, že si počkám na nějakou tu další desetinkovou verzi, tak snad ani ne. Šestky se chci držet minimálně tak dlouho, dokud nebudu mít v D7 k dispozici všechny své oblíbebné moduly - D7CX přece jen neslibují všechny. Ostatně práve proto jsem tak dlouho zůstával u D5.
    SIGN
    SIGN --- ---
    DEEFHA: cool! :)
    to pro tebe bude celkem skok pak na d7 za 4 mesice coz? :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Dlouho jsem tu nebyl, měl jsem nějakou práci... http://jenpromuze.cz/ aneb můj první web v D6 :-) Pro pořádek dodávám, že nemám nic společného s grafickým designem ani s obsahem, ostatně jako obvykle. No a jinak je to vlastně takový normální web s několika zajímavými interními záležitostmi, které tady nebudu rozebírat.. Musím říct, že D6 mě oproti D5 skutečně nadchnul, v pětce bych mi to celé dalo o moc víc práce.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    SIGN: nojo, ještě budu muset řešit obrázky v textech, komentáře pod články a nejspíš další věci. To bude ještě zajímavý:)
    SIGN: mrknu na to.
    SIGN
    SIGN --- ---
    TEKKET: zkusenosti s table wizard ani migrate nemam, kdyz jsem prevadel web co mel asi 10.000 nodu (3 content types), tak sem si napsal vlastni skript, kterej mi zabral asi tak den. V obsahu byly jak obrazky, tak dalsi soubory jako prilohy, atd...

    Imho se mi to pak lip debuguje, obzvlaste kdyz je to trosku specifictejsi.

    Celej proces pak zabral asi 10 minut. Nehlede na to, ze jsem musel tenhle import delat nekolikrat (starej web -> dev, starej web (latest) -> production,...), soucasti byl i skript na smazani predchozich a tak,...

    takze pro me funkce drupal_execute byla moje velka kamaradka ;)
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    chystám se na převod webu s velkým množstvím článků a dalšího obsahu na drupal. zatím se mi nejvíce pozdává kombinace modulů table wizard + migrate. Máte s tím někdo zkušenosti? Resp. jaký časově nenáročný způsob migrace byste doporučili?
    SIGN
    SIGN --- ---
    Registrácia na bratislavský DrupalCamp je otvorená | Drupal.cz
    http://www.drupal.cz/blog/borgo/registracia-na-bratislavsky-drupalcamp-je-otvorena
    SIGN
    SIGN --- ---
    OOPS: zajimavy, ikdyz ve flexu nedelam, sem zvedavej :) dik
    OOPS
    OOPS --- ---
    E-seminar: Drupal and Flex — FlashRealtime.com
    http://www.flashrealtime.com/drupal-flex/
    SILENT
    SILENT --- ---
    Tak jen kdyby mel nekdo podobny problem. V PHP Safe Modu musi byt owner toho adresare apache, resp. proces web serveru, nestaci kdyz uzivatel nastavi 777. Zvlastni a dost nesikovne :(
    SILENT
    SILENT --- ---
    ahoj, jsem zcela bezradny. na jednom serveru linux/apache mi v jednom adresari normalne bezi drupal, uz si nepamatuju, jak jsem ho presne instaloval, ale povedlo se. ted chci udelat novou instalaci v jinem adresari. nakopiruju tam soubory drupalu, nastavim stejnou databazi jen jiny prefix (mam jen jednu db, ale to by nemelo vadit). a kdyz chci instalovat, vzdycky mi to zahlasi, ze nemuze vytvorit sites/default/files, kdyz ho vytvorim, stezuje si, ze do nej nemuze zapisovat. Zkusil jsem jak files tak celem default rekurzivne nastavit ruzna prava vcetne 777, ale nic. Dokonce jsem zkusil zkopirovat adresar files i cely default s fungujici instalace a jen vymazal/upravil soubory, abych zachoval presne stejna prava. Tusite nekdo, co jeste zkusit?
    SINC
    SINC --- ---
    DEEFHA: diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam