• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MACKIEEDRUPAL - Open Source CMS
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SINC: no podpora není zas tak zásadní. Když už ti web běží, tak maximálně rešíš tu bezpečnost. No a ta je na solidní úrovni a pokud ještě pár roků bude, tak to imho stačí. Navíc s vysokou znalostí Drupalu si můžeš bezpečnost analyzovat a řešit sám.

    Nicméně máš v tomhle ohledu validní připomínky a je ta řešiteli, aby si to důkladně zanalyzoval včetně varianty předení D7 systému na D8 v budoucnu.
    SINC
    SINC --- ---
    STAROJDA: Narazel jsem na to, ze kdyz si vezmes, ze ten tendr je do konce 20. rijna, tou dobou by uz D8 mej byt vydany. Podpora D7 trva do vydani D9, coz pri prumernym cyklu (tusim nejaky 2-3 roky) znamena, ze v dobe skonceni tohodle projektu (do dvou let), uz bude D7 pomalu outdated.

    Tusim, ze jsem nekde cetl, ze Acquia pak bude jeste po nejakou dobu patchovat bezpecnosti chyby, ale to se tyka asi jen jadra a uz si nepamatuju, jak dlouho to bylo.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SINC: to rozhodně není na D7 pozdě. Podobnou diskuzi jsme měli u jinýho velkýho projektu. Tam dokonce se prosazoval D6 (dva roky zpátky). Hlavní výtka vůči aktuálnímu použití D8 je to, že není ještě ofiko vydanej a tedy zavedenej a navíc řada modulů pro něj nebude fungovat. Čím větší web a tedy víc funkcí, tím víc modulů pravděpodobně zavedeš. A s D8 bys mohl skončit u toho, že si všechno budeš programovat sám.

    Navíc pokud to má dělat opravdu nějaká větší vývojářská firma (což je asi záhodno), tak se předpokládá, že mají zkušenosti s jednou verzí a jiná verze by je stála čas na učení se atd. No a tam kde jsem dělal jsme řešili právě D7 a naučit se to opravdu na použitélný komplexní úrovni zabralo vybraným seniorům několik měsíců a i teď, po dvou letech je pořád co se učit.
    SINC
    SINC --- ---
    SINC: Jen si vzpominam, kdyz jsem se podilel na jednom D7 webu, kdy prace zacala mesic pred releasem D7 1.0 - byl to trochu porod, kdy pulka modulu nebyla ani v alpha verzi, ale lepsi nez to udelat v D6 a pak litovat, treba ze podpora te verze Drupalu konci o 2 roky driv, nez mohla.
    SINC
    SINC --- ---
    DEEFHA: neni na Drupal 7 trochu pozde, kdyz uz mame Drupal 8 alpha2 release? Navic vzhledem tomu, kdy konci tendr a jak dlouho jeste budou trvat ruzny analyzy uz muze byt Drupal 8 v pohode pouzitejnej. A jeste navic, kdyz jsou views v jadru, tak uz bude bude pouzitelnej sam o sobe, bez nejakyho zasadniho cekani na contrib moduly (a ty chybejici si clovek z updatuje).
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    STAROJDA: Každopádně díky!
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DEEFHA: hodil jsem info do bývalé práce (už jsem teď jinde), takže uvidíme jestli se chytnou. Nicméně mají teď půlku firmy zabranou jinym velkym Drupal projektem, takže nevim jestli mají vůbec lidský zdroje.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    STAROJDA: Vypisovali jsme ji letos v lednu a opravdu to dopadlo tak, jak to dopadlo. Autorem myšlenky celého projektu jsem já osobně, takže jsem se pak opravdu zamyslel :-) a tohle je druhé kolo. A taky si přeju, ať už to konečně vyjde... Tohle je totiž už jenom vrcholek ledovce, prosadit vůbec jen myšlenku na změnu CMS v ČRo mi trvalo dva roky (!).
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    QUARATH: 6 mega / 2 roky / X lidí = tak akorát :-) A jestli je to Drupal nebo cokoliv jinýho, to nehraje roli.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DEEFHA: nemám přímo dotaz, tak to napíšu sem. Ono je to tak, že podobnou zakázku ČR vypsal už minulý rok nebo kdy, ale požadavky na zhotovitele byly tak drsný, že zřejmě nikoho nesehnali (firma kde jsem dělal se chtěla ucházet, ale ty podmínky fakt nešly). Je potěšující vidět, že se někdo zamyslel a požadují nyní mnohem rozumnější zkušenosti.

    Takže přeju, ať to vyjde. Rozhodně to bude pro vývojáře zajímavá zkušenost, rozchodit pod Drupalem takový oblřímý systém.
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    DEEFHA: zakazku za 6 mega na Drupalu? o.O
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Drupal wanted! Pokud by měl někdo zájem pomoct nám dostat Drupal do Českého rozhlasu jako hlavní CMS, tak mu nabízíme dva roky času, šest mega peněz a pomník ve formě nehynoucí slávy. Dobrovolníci nechť si prostudují zadávací dokumentaci zde: https://verejnezakazky.rozhlas.cz/vz00000126

    Prosím o sdílení kam jen to jde, díky! A pokud máte nějaké dotazy, prosím pište mi je přímo na daniel.hrouzek@rozhlas.cz, nikoliv sem.
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    mate nekdo problemy s metadaty? donekonecna je davam na homepage a do dne jsou v **** i kdyz vsude jinde drzi jako pribity..
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HIDARI_LUPO: pošta
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    STAROJDA: Ano, bohuzel se zatim nikdo neozyva :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HIDARI_LUPO: mysliš Commerce kickstart nebo něco jinýho?
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    zdravim, nekdo se znalosti kickstarteru, jedna se o stredne velky projekt...piste PM diky
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    JERRYGN: já bych zase poradil to, zaměřit se víc na střeva než na vzhled. Už máš jasno, jak bude web fungovat? Jaké budou kategorie (sitemap), jaké budou další funkce a jak moc budou obsah ovlivňovat uživatelé? Themes jsou taky důležité východisko, ale musejí jít ruku v ruce s tím, co web bude nakonec dělat. Jinak se ti stane že a) Theme bude pro tvoje řešení moc složitý a to tě zbrzdí a udělá ti chaos b) Theme bude příliš jednoduchý a řadu věcí budeš muset dodělat.
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    JERRYGN: Sednout si s grafikem nad tyhle tipy, vytvořit kompletní grafickou představu a nakódovat vlastní vzhled.
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    Cau, chci postavit jednoduchy online casopis. Libi se mi tyto themes:

    NewsCenter - Responsive Magazine, Blog, NewsPaper and Community Drupal 7 Theme Demo
    http://demos.doublemthemes.com/newscenter/
    UrbanMelbourne.info | Drupal Showcase
    http://www.drupalshowcase.com/drupal-showcase/urbanmelbourneinfo
    Innovanaut - The New Business Traveller | Drupal Showcase
    http://www.drupalshowcase.com/drupal-showcase/innovanaut-new-business-traveller

    Ty jsou na to, co potřebuju, až moc složitý... Co doporučíte?

    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Poptavam vytvoreni sablony pro Drupal 7 z dodaneho psd. Vice info v poste.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam