LIBRIUM:
1. bohuzel, lepe se mi to nepodarilo. ty skvrny uz nejsou tak rozsirene jako driv (to omyvani nejspis pomohlo s redukci), ale je to videt.
2. koupil jsem ji z thajska jako rizek pred pul rokem a zasadil do smesi 50/50 raselina/perlit, od te doby nepresazoval. pH jsem netestoval.
3. dlouho jsem ji dopraval vysokou vlhkost a mel pres ni prehozeny velky relativne prusvitny igelitovy pytel, na kterem se zevnitr take zacaly tvorit hnede kolonie - stejne jako na listech (na par mistech povrchu igelitu, ale rozsahlejsi nez na fotkach rostliny). pak jsem ji postupne adaptoval na pokojovou vlhkost. ve vode nestala. zalivka v 2l PET flasce, par dni odstata kohoutkova voda (praha), spis mekci. obcas hnojivo hesi tnt complex, N-P-K 3-2-3 + stopy. vlhkost vzduchu nikterak vysoka. poprasuji vodou obvykle parkrat denne
4. 22-24° celkem stabilne, prime slunecni svetlo dopoledne cca 2h pres sklenene okno na vychod. pres noc osvetlena lampou z ulice.
5. z asie si prinesla par nejakych broucku a jiste jine mikroflory, ale uz je nejakou dobu nevidim. v pokoji nevim, ze bych nejake kriticke momentalne mel.
6. konzistence hnede skvrny :o) jde smyt. jako jina spina. naproti tomu: to cervene na prvni fotce uz smyt nejde a vidim to poprve tak jeden tyden... na jine kytky mi to zatim nepreslo, kolem jsou dalsi pokojovky - nejaky velky fikus, salvia divinorum, aloe vera, euphorbia milii.