• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AILASGamebooky - Sci-fi & fantasy
    AILAS
    AILAS --- ---
    AILAS: v textu nikde ani dolní polovina mrkve koukám není.
    AILAS
    AILAS --- ---
    PLKODLAK: tak jsem to dohrál. Nepodařilo se mi najít hádám jediný předmět a to je dolní polovina dřevěné mrkve, ale asi nebyla ta mrkev důležitá. :-)
    S tím ELVISEM že vím kde je, to jsem ani nějak nestihl využít. Stejně tak PUDR, KNIHU a PENÍZEK.

    Možný spoiler!
    Všiml jsem si drobné nejednoznačnosti - získáš předmět PLECHOVOU KRABIČKU a pak chceš PLECHOVKU OD ČAJE.
    Je to docela dobré, ale než se člověk zorientuje tak to trvá. Je to fakt hodně zmatené. Například se na jedno místo dostanu ze severu (jdu na jih) a když chci pokračovat, je v textu "dál na sever". Nejvíce je ale zmatené to, že jdeš například na západ, narazíš na dveře a můžeš jít na jih a sever ale ani jeden odkaz nevede zpět odkud jsi přišel. Snad si to pamatuju správně. Těhle ostrých zatáček je tam více, možná by tam mělo být něco jako "chodba se stále mírně stáčí doleva/doprava.." aby si to člověk mohl kreslit (alespoň v hlavě). Chtělo by aby sis to párkrát zahrál a srovnal to. Ty to máš nakreslené a jsi autor, tak některé věci si už doplňuješ v hlavě asi automaticky :-)
    Chodit v těch samých chodbách několikrát je trochu otravné, ale jak už přihořívá tak to tolik nevadí. Změnil bych možná tu věc, že mnicha musíš potkat 3x než se tuším jde pohnout s jednou věcí dál.
    Jinak jsem se u toho bavil a všechna čest teda to poskládat. Humoru bych ubral nebo naopak přidal, protože občas se to mixuje nějak mi ten mix tak jak je moc nesedl :-) Dát tomu silnější důvod na začátku (aby se člověk s hrdinou ztotožnil) a trochu popsat svět a příběh tak to bude super!

    A pokud máš grafika, určitě to občas proložit nějakým obrázkem by bylo super. Já třeba chtěl dříve udělat gamebook apku na iPhone/iPad ale grafika jsem nesehnal a na předělání Reginalda kde už obrázky jsou se mi z Altaru bohužel nikdo neozval.
    AILAS
    AILAS --- ---
    PLKODLAK: Pravda, to tam je, asi jsem na to v průběhu hraní zapomněl. Díky, jdu na to.
    PLKODLAK
    PLKODLAK --- ---
    no je to jen v odstavci 2 "Ať vykročíš na sever nebo na jih, po čase zjistíš, že chodba se neustále stáčí směrem k východu." - ale to je asi málo. Nějak to tam ještě zapletu. 266 upraven :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    PLKODLAK: Že je kruhový mne sice napadlo, ale přece jen když jdeš v chodbě, která se byť i jen nepatrně stáčí, měl bys to poznat - tzn měla by tam v textu o tom být někde zmínka (možná jsem ji přehlédl tak jestli tam je, tak beru zpět). :-)

    Až upravíš tu 266 tak dej vědět, budu pokračovat dál.
    PLKODLAK
    PLKODLAK --- ---
    AILAS: Ahoj, nevím, jak se tu dělá thread, tak to napíšu takhle. Díky za feedback. Že není úvodní pokec tak jednoznačný, jak bývá zvykem, to vím; v tom je trochu potíž s mým gamebookem :) Ale zamyslím se nad tím, případně přepíšu. Problém s jižní bránou: ano, vypadá to zmateně, ale - (spoiler?) - labyrint je kruhový a ta chodba v prvním levelu vede po obvodu. Takže od nejjižnějšího bodu (60) se dá jít opravdu jen na západ nebo východ (nakresli si to) - nevím, jak to lépe formulovat? 266 - dobrá připomínka, upravím.
    AILAS
    AILAS --- ---
    PLKODLAK: 266 - a co když se mi to stalo poprvé? :-) tahle možnost chybí.
    AILAS
    AILAS --- ---
    Aktualizoval jsem home o antikvariaty.
    AILAS
    AILAS --- ---
    AILAS: To samé když ze 60 odejdeš chodbou na východ, jsou tam dveře a najednou můžeš pokračovat na sever nebo jih.
    AILAS
    AILAS --- ---
    Já sháním FF díl 24 - Strašlivý netvor (Steve Jackson), kdyby to náhodou někdo někde viděl :-)


    PLKODLAK: Nejdřív díky za gamebook. Zkouším ho hrát. Není uplně jasné, proč chci jít pro drahokam...
    Dál pak vidím, že od jižní brány (60) můžu jít na západ (154) a tam zas na jih (60). To nedává smysl.
    Navíc jdu na JIH (do 60) a octnu se v sále, kde je na severní stěně je brána, ale já jsem odtamtud právě přišel a žádnou branou neprošel :-)
    PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    Ahojte, sháním Město Zlodějů a Labyrint smrti - nemáte někdo?
    MISERY
    MISERY --- ---
    A BTW kdo nemá, tak k tomu HumbleBundle dnes přibyla i Sorcery! 1 (kdo si to koupil už dřív, tak se mu to zpětně taky přidá) plus jsem zjistila, že King of Dragon Pass je taky zajímavá textová hra.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Na HumbleBundle je Sorcery! 2 za příznivou cenu :-)
    Humble Mobile Bundle 10 (pay what you want and help charity)
    https://www.humblebundle.com/...undle_10&utm_medium=email&utm_term=0_990b1b6399-ce214c7dee-103743685
    AZER
    AZER --- ---
    PLKODLAK: taky se podívám a napíšu
    GRUZO
    GRUZO --- ---
    PLKODLAK: super, podivam se na to, az bude cas
    PLKODLAK
    PLKODLAK --- ---
    Zdravím vespolek. Napsal jsem gamebook, resp. k dispozici je první level online, zde: http://jakubnemecek.com/esop/archiv/KMZ-2014-Level-1.html. Asi to nebude to pravé pro tvrdé jádro hráčů, přesto mi uděláte radost, když to aspoň zkusíte a řeknete mi, jak se vám to hrálo, případně co vás odradilo. Dík, JN
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    Ahoj, schanim carodeje z ohnove hory, nemel by nekdo? je to srdcovka, prvni co jsem hral...a dalsi dotaz, nejsou nekde zdigitalizovane verze v cestine? stacil by mi alespon jeden jakykoliv od panu J&L. diky moc
    JACK81
    JACK81 --- ---
    Mám dotaz - nemá někdo na prodej Zápas mistrů z edice Fighting Fantasy? Nikde ho nemůžu sehnat.
    PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    Musim se pochlubit - v antikvariatu na narodni jsem dnes ukoristil Talisman smrti, Ostrov jesteriho krale, Jeskyni snezne carodejnice a Pekelny dum, a vsechny za cenu za jakou se prodavaly pred temi zhruba dvaceti lety! A jako bonus Vlci jezdci (ti teda stali kilo, ale nevahal jsem ani vterinu). Hohooo, radost prevelika!:)
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    sorcery 2 je venku pro android. wooohooo ! :)

    inkle - Sorcery!
    http://www.inklestudios.com/sorcery/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam