• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)

dodrzujte prosim 2 podmínky:

- drzte se prosim tematu
    - odkazy prosim jen k legalnimu stahnuti / koupi

rozbalit záhlaví
    BURAN
    BURAN --- ---
    ERIDANI: ptala ses taky jak to maj na free akcich pozvani DJs s vyplatou - tedy: pokud je z ceho, kazdy dostane aspon na uhrazeni svych nakladu na akci (napr. benzin) a kdyz jeste pak zbyde tak se to resi dal - ale uprimne jsem jeste nezazil free akci ktera by pro nekoho znamenala moznost se napakovat :))

No abych to shrnul tak na free akce jezdej vsichni delat na svy naklady a kdyz se neco vydela, muzes dostat svy naklady zpatky, ale nikdo ti to nezaruci. Oproti tomu kdyz jedes delat na NEfree akci tak vetsinou uz je na tebe pripravenej nejakej kousek rozpoctu.
    SHQ
    SHQ --- ---
    ERIDANI: presne tak - zprostredkovat ucinkujicim primy kontakt s vystupem /nejen z nahledu ci odposlechu/

jinak to prirovnani s technem ponekud bagatelizujes; ikdyz chapu, ze pro neci citlivou dusicku muze byt plastovy kelimek v ohynku pohromou; prijde mi smesny v porovnani s nekolikadennim nonstop hlukovym zatizenim okruhu nekolika prilehlych kilometru z enviromentalniho hlediska daleko zavadnejsi..at uz je to techno psytrance nebo dechovka

ty dalsi informace jsou taky notne pokrivene - diy kultura je zkratka nekde jinde nez "mainstramovy psytrance v ceskoslovensku", coz se ostatne potvrzuje i tim, ze psytrancovych systemu je jako safranu a od hlavniho proudu se distancuji

ze je akce legalni na hristi mezi chatkama s taborovou vlajkou mi nikdy sexi neprislo a radeji pojedu poslapat par petrklicu do chko na rychtu doufaje, ze nekdo pusti aspon acid
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ERIDANI: omg! uz ty houby nezer :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ERIDANI: třikrát jsem si řekla, že nebudu vůbec reagovat, ale nedá mi to nevypíchnout alespoň to, co mě pobavilo nejvíc

na techno se nahromadí chaoticky bedny, kam to padne, zvuk se mísí, jde o to vytlouct s těch bass co nejvíc

Prosimtě, kdy jsi naposled byla na nějaký "techno party"?
    A vážně si myslíš, že ty fluoro ""nesmysly"", co vyrábíme jsou umění?:))
    Vážně si myslíš, že házení kelímků je čistě záležitostí technoscény, nemůže to být spíš obyčejný lidský kreténismus?
    000333
    000333 --- ---
    ERIDANI: !!! .)
    ERIDANI
    ERIDANI --- ---
    SHQ: Nepročítala jsem si to všechno, takže pokud budu mít otázku, která už běžela, tak pardón:) Myslíš to tak, že by byl v pozici, jak se staví většinou zvukař? To by mohlo vyřešit problém s odposlechem. Já bych byla pro:) Pokud myslíš něco jiného, tak popiš jak pro tělocvikáře.
    ___
    Jinak k diskuzi platit, či neplkatit bych měla takový obrázek. Když si člověk představí, jaký problém mají herci si vydělat slušný peníz tady u nás ve srovnání s jinými zeměmi, tak je to žalostné. To stejné se tu dá říct o jakémkoli jiném umění. Lidi tu nejsou zvyklí na to, že je fajn někoho ohodnotit adekvátně za výkon. To, co se stává koníčkem nemusí zabírat jen kousek času. Proč by tedy člověk, který je nadaný a schopný nemohl dostat odměnu za dobře odvedenou práci a navíc podporu, aby mohl tvořit dál?

Nejednou jsem přemýšlela nad tím, čím je pro nás umění tak důležité. Proč by měl být někdo za něco tolik hodnocen, když se to nedá jíst, pít, ani spát se na tom nedá?. Pak jsem si prožila dva a půl měsíce v prostředí, které mi přišlo jako Disneyland a pochopila, co je na umění a kutúře tak důležitého. Když mé oči deno denně spočinuli na ehmarchitektuře, na které si vydělává turistický průmysl ( discotéky v různéém stilu ) a nemohla najít nic hodnotnějšího, opravdovějšího, tak jsem pociťovala, že mi něco chybí. Lidi kolem, co se jim tato podoba světa líbila, tak z převážné většiny spadali pod ten konzumní typ, co si platí za zdánlivé pozlátko. Jak jsem byla šťastná, když jsem se vrátila domů. Tenkrát jsem porozuměla v čem je důležité umění. POkud si můžu vybrat, čím se obklopovat, tak raději nedám přednost levnému šuntu, ale pořádnému kousku, na který si ochotně počkám.

Proč tedy nepodpořit kvalitu v jakékoliv podobě? Když někdo hraje blbě tak si moc neškrtne na různých akcích.

Když si jen tak porovnám free techno a psy oupen-air, tak tu mám hned několik rozdílů. Na psy akce je prostor vždy legální = musí se zaplatit
    větší akce zvučí profesionálové, teda si to alespoň myslím = to taky něco stojí, na techno se nahromadí chaoticky bedny, kam to padne, zvuk se mísí, jde o to vytlouct s těch bass co nejvíc
    vstupné pomáhá pokrýt náklady, které nejsou jen o DJs, ale i dekorace, které se pokouší být v jednom duchu ( ty barvičky, když člověk nepoužívá jen balakryl černou a bílou taky bývají dražší, o jiných materiálech ani nemluvím )
    pak jsou tu vystoupení lidí, kteří předvedou nádhernou podívanou v kostýmech s vybavením, co stojí taky fůru peněz a dovednostma, co stojí fůru času a peněz a není to klasické šolichání s ohnivou hračkou a kolikrát jsou to lidé, co tento druh hudby neposlouchají. Co mi také vadí, když pominu jisté druhy vyjímečnosti lidí na techno akcích je to, že se tam docela hodně lidí zcela běžně neostýchalo házet plastové kelímky do ohně. Kdyby to byl jeden dva lidi, tak ok, stane se...

tak když si to tak srovnám s akcí, co je sice beze vstupu, kde se lidi pořádně vyndají na baru a podpoří systémy tím, že si od nich koupí nějaké drogy, tak je celkem evidentní, že je za co platit

Zajímalo by mne, když se tedy pozvou nějací DJs na free akci, zda když se na barech vydělá víc, než jsou náklady, tak jestli ti DJs dostanou alespoň něco, nebo se jen napakuje organizační článek.

JInak par dón. Možná se to bude opakovat.
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    PLECH: budu se snazit co nejmim abych nedostal za spamovani trestne body:))
    PLECH
    PLECH --- ---
    DARJEEL: Neboj se, eště se o tom do toho 24. párkrát dozvíš ;)
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    THX_1138: to muzes i tu, ne? auditek je tu dost, ale kvalitnich postu malo
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    THX_1138: tyvole toho králíka jsem si pustil v práci a málem jsem letěl z okna:)).. Teda za pomoci mých kolegů..
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    INK_FLO: mno bylo to fakt strasny a jeste tam mel jeden prechod, kdy mu acidova songa zkoncila a bylo ticho a pak flaknul zase naky speedy, mno to jsem nestihala, zda to mel byt zamer ci mel fakt zblaznene jablko.. treba kdyby to hral z pccka, tak by to znelo a nebyloo to vokousany a jeste by nas to chladilo.. .)) ten set byl dost nadupanej, takze prechody tam byly velky wtf..
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MLIBREVIRGEA: z breakcoru do acidu?...to zní dobře...ale měl to prohnat nějakýma PCčkama, aby to mělo studenější zvuk
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    INK_FLO: jednou jsem slysela v klanovicich takovy livko, ze jsem myslela, ze se mu zblaznil macintosh! z breacoru prechazel do acidu!!! omg.

E2E4: a paxe resi sbirky na organizatory, jjj :))) to je s teknem malilinkata spojitost, kdyz uz teda selekce, tam se resi treba sbirky na dje, kteri jsou v uzkych a mimo cr.. jeste, ze tak! .)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DARJEEL: jojo, to jsem tu psal uz driv, ze konicek typu "davam do toho vlastni prachy" maji na psy jenom organizatori a ucastnici.. a od ty doby mne DJs nejak nemaji radi nebo co.. :->>
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    E2E4: konicek neco stoji ne? proste zaplatis kamosum luxusni vecirek ;]
    E2E4
    E2E4 --- ---
    INK_FLO: ja zas obdivuju organizatory psy akci za odvahu riskovat provary.. :->
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    v tek liveactech kovanej nejsem, ale vzdycky rad zajdu na suburbasuv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam