• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)

dodrzujte prosim 2 podmínky:

- drzte se prosim tematu
    - odkazy prosim jen k legalnimu stahnuti / koupi

rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PSYION: pokud te tahle problematika zajima, tak tu mas cetbu: http://www.kosmas.cz/knihy/122053/kognitivni-psychologie/ v uvahach jdes dobrym smerem, ale motas to...

BURAN
    BURAN --- ---
    PSYION: bych rek ze uvedomovani a mysleni neni to samy, ze uvedomovat lze bez mysleni :)
    PSYION
    PSYION --- ---
    DARJEEL: Nicméně "jistotu" samotné lidské existence Muabiho zajištuje "cogitó" (ať je to uvedomováni si, nebo myšlení, nebo jejich "domnělá negace. Odvážil bych se ale tvrdit, že uvědomování si a myšlení jsou v lidském měřítku to samé)

a nesouhlasim s tebou v tvrzení "a myslet muzes, i kdyz si (to) neuvedomujes... ;)", protože myšlení je vždy vědomý akt a s tím "neuvědomováním si" je to ošemetné.
    (I když seš zhulenej a čumíš do blba a přemejšlíš na totální kravinou, že vůbec nemyslíš, nejakým způsobem si účasten vědomého aktu ..:)-*
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PSYION: uvedomovani si, ze nemyslis a mysleni, resp. uvedomovani si a mysleni jsou dva rozdilny (kognitivni) akty... uvedomovat si muzes i kdyz nemyslis a myslet muzes, i kdyz si (to) neuvedomujes... ;)
    PSYION
    PSYION --- ---
    MUABI: jakmile si uvědomuješ, že nemyslíš, myslíš, že nemyslíš, tedy jsi:)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    kdo ste vy?
    PSYION
    PSYION --- ---
    neasi, diktát pravdy!!
    POLAROID
    POLAROID --- ---
    PSYION: Přesně tak. Jakmile jim je vytčeno, že nemají pravdu, tak by to měli pokorně uznat a rozhodně se nedožadovat nějakého vysvětlení.
    JARIN
    JARIN --- ---
    tyjo to vam jedno auditko na vyliti svych stavu mysle nestaci? ;/
    PSYION
    PSYION --- ---
    mě furt udivuje, jak si někteří lidé (obzvlášť tady na nyxu) nárokují svůj názor jako pravdivy a po výtce, že to tak není, "to jakoby pokorně" uznají, ale nárokují si pravdu na další a další námitky s poznámkou "Tak mi teda ale vysvětli jak to je?" s podtónem "Ale přeci i já mám tak trochu pravdu, né?"
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Soundsystémy sponzoruje CIA.
    ERIDANI
    ERIDANI --- ---
    ACIDQA: že by scéna prodělala změny během jednoho roku?:)

Čarotek 2008. Akci jsem si užila, nijak bavilo mne to od stavění po odjezd. Mělo se tam sjet kolem dvaceti sounds. První den, kdy měli dorazit tam byly asi tři a ještě nic nestálo. Druhý den se pomalu začalo stavět a skrátka nikdo neřešil, kam tu stěnu postavit, prostě tam pic jedna, tam pic druhá. Když dorazili další, tak to nějak švácli mezi ty, co už stály a vůbec neřešili, kudy ten zvuk bude procházet. Když si člověk představí CZech tek, tak mu vapadne podobný obrázek. Tam jsem taky byla (pro pořádek).
    Tak si teď představte, co člověka napadne za otázku. Kde na to ty lidi berou? Od kud se berou ty peníze na takové vybavení? Vím, že si někdo může dovolit koupit něco takového, ale to je o tom, že má práci. Jenže kde a jak si můžou vydělávat lidi, co stále cestují a dělají jednu akci za druhou, nebo je alespoň vymetají. Proto jsem položila otázkulidem zasvědceným. Odpověď zněla, že si vydělávají prodejem. Tady bych si dovolila poznámku, že se divím, že to někomu příjde jako novinka, nebo mítus. Fet se na těchto akcích vyskytuje, stejně jako psíčkaři dávají MDMA, houby a LSD, když nebudu zmiňovat další výčet jiných látek. Taky malá poznámka - nikomu to neodepírám, dokud neohrozí život jiných lidí.

Zajímá mne, v čem, podle tebe spočívá to hudební uspokujení. Kde je ten tahoun, co táhne lidi na ty akce a proč se tolik vrství beden na sebe? Proč do takové stěny, nikoliv v úhlu?

Co se týká plachet, neberu to toliko jako veliké díla, spíš jako dekorace. Tak se aji jmenují. Někdo dokáže udělat umělecké dílo i tímto způsobem. Tady si mne špatně pochopila. To, jak jsem to myslela je v podstatě vyjádřeno v tom, co už jsem psala. Zkus si to přečíst znovu a přemýšlet nad tím jinak:)

Ale přiznávám, že jsem se psaním pokoušela zesměšnit to, jakou škálu barev většinou používají. Samozřejmě mají i velice vymakané díla a třeba i působivější, než kdejaká houbička se skřítkem. Jsem egomaniak. Tím se omlouvám všem, co tvoří pěkné plachty.

Co se týká toho, co jest považováno za umění. Pro mne má největší hodnotu samotná tvorba. To, že to nakonec nějak vypadá je jen takový bonbónek na celé práci.

Co se týká kelímků, tak ano, dalo by se to označit kreténismem. Pokud tě pobuřuje, že jsem to viděla v míře, která mne zaskočila zrovna na čaroteku, tak se s tím nějak vyrovněj. Já za to nemůžu, že jsou lidi hovada. Dřív jsem si toho nikde jinde ani na technu nevšimla. Až minulý rok a zaskočilo mě to. A to hodně! A je blbé, že těm lidem nic nevysvětlíš. Třeba to byl úkaz jen na této akci, jenže ty lidi nesedí zavření doma...
    MAGICM: Máš pravdu, že tu jsou lidi, co jsou schopni pořídit vybavení i jinak. V tom má i Skaff pravdu, že jsem všechny hodila do jednoho pytle.

Co se týká placení za vystoupení: Všechno něco stojí a tento koníček celkem dost, pokud se tomu člověk věnuje naplno. A ve finále to také dopadá, když akce dopadne prodělkem, že si to ti lidé ani nevyberou.
    No a v podstatě, když si člověk pořádně propočítá, kolik si kde vydělal, tak to ve finále proplatí nějaké náklady. Spíš je to o tom, že člověka baví cestovat a vymýšlet různé věci.

Proč jsem vůbec něco psala je to, že jsem chtěla sdílet názor, že každý způsob využívá jinou politiku. Každá scéna má své pro i proti.

INK_FLO: Nijak si nemaluju, že psytrance scéna je to nejlepší. Pročíst si můžeš nejeden příspěvek, kde kritizuju jak se tu egohoní lidi navzájem.

No je pravda, že srovnávat akci s účastí 1000+ s akcemi do 600 je milné:)

Prostě jsem velice nešikovně napsala svůj příspěvek, příště se pokusím méně jednostranně.

VYHULENY_UFO: :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ERIDANI: omg! uz ty houby nezer :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ERIDANI: mě spíš podle toho popisu přišlo, že srovnáváš teknivaly (na které chodí 1000 a víc lidí) s psy akcemi (kde je průměr 200 - 300 lidí), tzn. hrušky s jabkama....kdybys to porovnala s menšími akcemi (mayapur, spiritual, tekna co se dělávají v tom samém kempu jak byl kruh festival, breakfest, speedstop fest kterej dělají lidi ze strahova atd.) tak tam imho moc rozdíl nebude....ale pokud se potřebuješ udržovat v tom, že psy je něco víc, tak proč ne :-)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    PLECH: imo je to lenoch a brno je moc veliky, to vis, takova mala praha, a ta uz je maly tokio... :D
    NOMM
    NOMM --- ---
    znam soundy co zerou deti.
    PLECH
    PLECH --- ---
    MAGICM: A nastražujou v autobusech stříkačky do sedaček!
    MAGICM
    MAGICM --- ---
    ACIDQA: me vic pobavilo to nesmrtelne klise, ze soundy se zivi prodejem drog:) Chapu Skaffa ze mlcet nemohl.
    Jo a taky soundy rozdavaj detem na hristi lizatka s herakem:))

Co se ostatniho tyce ... kdyz je rec o umeleckych seberealizacich, krome nezbytnych nakladu za kvalitu (zvuk, narocnejsi dekorace a pod) je memu srdci osobne blizsi umeni vytvarene ciste pro radost ostatnim, nez seberealizace za ucelem "navalprachy".
    Ostatne neni to tak davno, co jsem byl nechapave udiven nad informaci ze treba za fireshows se na akcich plati, ze ano...:)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    BINARSTORM: "i ty bedny musi nekdo koupit, aby je nekdo mohl mrdat" yuchuuuuaauauuu:)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ERIDANI: třikrát jsem si řekla, že nebudu vůbec reagovat, ale nedá mi to nevypíchnout alespoň to, co mě pobavilo nejvíc

na techno se nahromadí chaoticky bedny, kam to padne, zvuk se mísí, jde o to vytlouct s těch bass co nejvíc

Prosimtě, kdy jsi naposled byla na nějaký "techno party"?
    A vážně si myslíš, že ty fluoro ""nesmysly"", co vyrábíme jsou umění?:))
    Vážně si myslíš, že házení kelímků je čistě záležitostí technoscény, nemůže to být spíš obyčejný lidský kreténismus?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam