• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    ex_eskadr: jsou to roky, nebudu bonzovat, zvlast, kdyz uz to nemusi byt pravda...
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    COSMIC_MONCHI: mas nejake konkretni jmena/udaje o tom, ze se nekdy/nekdo zneuzival?

sem s nima!
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    jinak "promoter" ale nese riziko. riziko provaru - vuci kterymu jsou nejaky pozadavky DJs na cestak zanedbatelny drobny..

no, v pripade, ze jde opravdu jen o cestaky, o cemz takhle diskuze myslim byla, tak souhlasim, i kdyz jsem nikdy zadnou party neporadal. Jinak, riziko provaru neses, at poradas jakoukoliv akci... pamatuju akce, kdy hedonix prodelal nekolik desitek tisic, takze to chapu. Muj posledni prispevek ale byl o tom, ze toho vseobecne uznavaneho rizika provaru by se nemelo zneuzivat.
    PLECH
    PLECH --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: spis jsem myslel takovy ty nadavace na "komerci"..

jinak "promoter" ale nese riziko. riziko provaru - vuci kterymu jsou nejaky pozadavky DJs na cestak zanedbatelny drobny..
    KASHMIR
    KASHMIR --- ---
    pristup psy vs free se tu resil..a resil se uz mockrat ze vsech stran..nutno poznamenat, ze na psy akcich jsou i diky vetsimu rozpoctu a nezanedbatelneho vstupneho mozny veci, ktery na freecku proste zrealizovat nelze. Fakt je taky ten, ze je VELKY rozdil mezi OA festivalem..a indoor akcema, kde imho je vetsinou pristup hodne podobnej (tj. hlavne neprodelat)

u nas VJs to je jednoduchy..
    Kdosi v nasem cechu zavedl pravidlo, ze minimalni castka za vystoupeni je desetinasobek vstupneho..existuji samozrejme "friendly price" (jakoze slevim z honorare, kdyz dostanu chatku a cestak prip. konzumacku na baru) a kdyz je to freecko tak je to jasny, ale pristup nekterych promoteru me desi..jedina banda, u ktery to neresim, jsou Ustecaci, protoze je s nima legrace a HedoniX.

COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    a do tretice, aby nedoslo k nedorozumeni, nemluvim o free parties, kdyz jedu hrat na freecko, tak penize nechci, samozrejme...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    na stranu druhou je pravda, ze ja uz zadnej hw nepujcuju, protoze zadnej nemam... akorat mam hodne malo penez, kazda kalba je velika dira do rozpoctu, tak si o par stovek proste reknu...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    e2e4: to, ze chces pokryt alespon zakladni vydaje, ktery te ta party stala imho nema s komerci nic spolecneho... z me strany je to trochu uz i pojistka pred zneuzitim, ted budu asi hodne ostrej (na stranu druhou, hraju uz nekolik let jen parkrat do roka, takze nevim, jaka je situace ted, nerad bych nekomu krivdil)... ono je to pro promotera totiz hodne vyhodny, pozvat nekoho, kdo ma nejaky hw si zahrat, dj ochotne prijede, na vlastni naklady doveze techniku, nedostane nic, protoze prece vsichni tahneme za jeden provaz, zustane tam do konce party (takze utrati odpovidajici penize) a pak s blazenym umevem na rtech si s promoterem potrese pravici a ujizdi domu s vedomim, ze priste si mozna zahraje znova... parkarat jsem podobny pocit z party mel, ale jak rikam, nerad bych nekomu krivdil.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ERIDANI: Ne ze bych vseobecne nesouhlasil, ale prijde mi vtipne, kdyz titiz lide chteji "cestak" popripade "aby se mi zaplatily CD ktery udajne kupuju a nesthuju z netu" a zaroven jsou proti "komerci".. :-)

Jezis, mne tu nebudete mit radi.. :-)

Jako rozpoctar Janota bych to jeste uvedl do proporci:

SKAFF: jakej je tak rozpocet celovikendove freetek akce pro ~400 lidi? Hadal bych ze na urovni malejch tisicu Kc, mozna malejch desetitisicu? Rozpocet psy akce podobnyho rozsahu je cojavim, 10x vic?

A necht si kazdej spocita, kolik je male desitky DJs (main+chill) krat cestak + zahranicni hvezdy (letenka, honorar)..

Jak uz jsem tu psal jednou, jsou to dva ruzny pristupy, a neni to nutne tak, ze freetek tim tripi kvalitou..

JARIN
    JARIN --- ---
    Kdybyste neměli co poslouchat, tak tady jsou nějaký naše nové i starší sety:
    http://www.yupisashi.com
    ZELA23
    ZELA23 --- ---
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    koukam, ze nekteri se nam v kavarne uz dostali notne do nalady, tak jsem pridal jednu stylovou anketku :-)
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    tak sem ještě nahoďte zpívající koně, ať je to komplet
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    INK_FLO: jasny o tom to cely je..
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FLUMO: teď už chybí jen výpisy z psychadelického účetnictví, poplatky OSE a přiznání největšího psypromotéra v ČR, že se stal profíkem.
    PSYION
    PSYION --- ---
    MRdat Psy........., spokojený?
    :D
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    MUABI: jj, tomuto vnimani u sebe rikam ze cucim do blba a ten pocit se tezko popisuje, to se musi prozit, jen pak, to je energie! .))

INK_FLO: ja tam vlezla jednou, dvakrat.. jednou pro dulezite info, po druhe spis omylem a jediny, co jsem mohla napsat, to jsem napsala, nic jinyho nebylo treba pro vyjadreni cely stavu, jak to tam na me pusobilo .)))

PSYION: ajo, to je fakt a halucinogenni je z casti, podstatne casti, taky :D ale nedrazdi acidqu bosou nohou! .))

INK_FLO: :D LOLLLLOOOOLLLL, ja padam :D (na hodinu), ale jo, souhlasim :D
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    to člověk hned pozná, že je v auditu, kde se schází intelektuálně založení lidé na výši...takové zajímavé debaty by se napr. mezi freeteknarema urcite nemohli objevit...ti se akorát předhání, kdo má větší palestinu nebo přepočítávají peníze z prodeje drog
    PSYION
    PSYION --- ---
    ACIDQA: jakýpak OT? to je kavárenské klábosení...

MUABI:"rozpětí soukolní světa ktere je propojené touto přítomnosti v jedno jediné jsoucno."
    M. Heidegger toto "jsoucno" nazývá Bytím, které Tě vyzývá k odkrývání skrytosti a nechává vstupovat nepřítomné v přítomnění, tak že defakto prožíváš počátek.
    Ale nikde se nemluví o tom, že NEMYSlíŠ. Mysl je přeci artefaktem člověka, díky němuž se může zjevit pravda jako pravda./ jsem si vědom toho, že např. buddhismus říká něco jako zastavit kolotoč mysli, abys došel k osvícení, ale v kontextu treba s tím Heideggerem to může znamenat pouze to, že díky "zkalenosti mysli, skrytosti neskrytého", člověk není s to prožít počátek, ale ne, že NeMySlí ...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam