• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    ONDRADA
    ONDRADA --- ---
    PAN_CAU: Takovych bohuzel potkavam vetsinu... Malokdy vidim ze ten VU metr treba blikne... :(
    BRENDY: Mno, a pak to odnesou bedny a vsichni se hrozne divi... Smutny je ze se to stava kazdou chvili protoze "javimnejlipjaktonastelovatwoe vysteamaterineasi"...
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    KERRAY: to mi pripomnelo capka DJ, ktery hral u nas v klubu pred 14 dny, prisel a rika: "hele me to tam nejak skace", tak mu rikam: "neskace, kdyz budes hrat v zelenych, bude vse v pohode." on: "coze?!", ja: "ze nesmis hrat do cervenych, pak to bude v poradku." on: "aha, je tu jeste neco, co bych mel vedet?"
    a v tu chvili jsem rozhovor radsi ukoncil, jinak bych ho asi musel nakopat.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    když mám k ruce někoho, komu můžu věřit, tak ho pošlu ať mi ověří zvuk a nahlásí nedostatky, a když nikoho takového k ruce nemám, nechám něco hrát a jdu si to ověřit sám... a pak vím, kde zhruba se mám držet
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PLECH: ...amatéři ,p
    PLECH
    PLECH --- ---
    KERRAY: Já myslim, že většina DJs to tak nějak teoreticky chápe, že to neni v pořádku, ale při hraní pak maj stejně furt pocit, že to je málo Adidas, tak to furt vytahujou vejš a vejš...
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    KERRAY: například na KRUHu to takhle bylo.. a dokonce tam bylo napsáno něco o debilech, co neuměj barvy:)). To je jedna věc, která by měla být snad pokaždý.
    Pořád menší zlo, než koumesové, co rozeštelujou PA a ekvalizery, či limitery a už se opírám o to, že se na začátku party aparát ani pořádne nevyladí.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    fat_cat: jo, to jo... nejhorsi je, ze to nemuzes najednou ztlumit, protoze mas pred sebou roztanceny lidi a musis to postupne stelovat... je ale pravda, ze od te doby, co hraju svoje nezmasterovane tracky, tak to obcas prepalim taky, porad se snazim korekcema nejak vyladit muj homemade zvuk a obcas si nevsimnu, ze zvuk uz je uplne v cervenejch...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FAT_CAT: jojo... možná by pomohlo lepit na mixáky cedulku "jestli to tady bliká červeně, tak jsi amatér, nebo dement" :)
    FAT_CAT
    FAT_CAT --- ---
    COSMIC_MONCHI: no neni asi umysl to sprasit, ale byva umysl to mit co nejvic nahlas. Neobjevuju se za DJ-em casto, ale kdyz us se tam objevim, nezridka je signal na mixu brutalne prepalenej :-(
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    ad plech: poslete seznam klubu a bude anketa :-)
    PLECH
    PLECH --- ---
    ATOMINATOR: ... + v jakém se vám nejlíp hraje, co se techniky týče?
    To je na anketu...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    V jakém pražském klubu, kde se hrál (předpřítomný čas :) psytrance, je podle vás nejlepší zvuk?
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    atominator: raseni zvuku asi ve vetsine pripadu neni umysl... :-)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MIMINO: OK, viditelně prudím na špatném místě, asi je to fakt víc technickýma možnostma, než že by to někdo (kdo to umí) schválně rasil.
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    ATOMINATOR: ...tak nevim co mas na mysli tim "zahrat nekvalitne dobrej track" v pripade dje, kterej pousti/micha hotove veci...jediny co pro to muze udelat je mit zajimave veci v dobre zukove kvalite (rozumej zadne mp3, ale original), vybrat to tak aby to k sobe sedelo a technicky dobre namicha (rozumnej srovna beaty, rytmiku, uroven hlasitosti a udela plynulej prechod pres korekce) zbytek uz moc, reps. skoro vubec nezavisi na nem....

ja osobne mam spise tu zkusenost, ze jsem omezen technickyma moznostma klubu, zvuk. aparatu, atd...tak v 70% jsem nespokojenej s prostredim kde jsem hral, mluvim teda o technickem zazemi....
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MIMINO: Když škrtnu v tom příspěvku vše, co se jeví jako "řešení žánrů" nebo čistě jen můj osobní vkus, pořád tam zbývá, že i kvalitní věci se dají zahrát nekvalitně, což se tu a tam děje.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    BRENDY: kéž by to byla pravda... tenhle plevel imho dneska představuje většinu celé té slavné "scény" :))
    ale jinak nezkušenost/demence v tom samozřejmě hrajou velkou roli u všech zúčastněných včetně posluchačů ,)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    já mám psytrance hudbu hodně spojenou s konkrétním člověkem - DJ-em. Buď mu věřím nebo ne. Zní to blbě ale u mně to tak prostě je. Samozřejmě u neznámého se nechám rád překvapit...:-D
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    KERRAY: no tohle se dělá běžně v šoubyznysu a čím větší sračka, tím líp. Půjdu do extrému a když na mě vybafnou ftelevizi maxim turbulenc a jejich 8 hodin hudby v novém kabátě za litr, mám chuť spáchat sebevraždu.
    Když se někdo snaží takhle fungovat v psy, tak se nad tím může mávnout rukou a díky menší psy-komunitě tenhle plevel rychle vyplave na povrch a prakticky nemá šanci si zahrát, či někdo pustit jeho track..

Jak řiká Mimino, sračky jsou ve všech stylech, ale né vždy je proti tomu obrana..

Zrovna v psy to (i z vlastní zkušenosti) může být jen nezkušenost (demence?) DJje a jeho penálu (mašinky) a třeba to ani nemyslí zle:))
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    no a aby toho nebylo málo, tak si spousta lidí představuje, že se tím bude živit, a taky se o to snaží... tzn. musí vydávat, a když si múza nedá říct, tak se holt zvuk a postupy obšlehnou z minulosti / odjinud, prohodí se pár not...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam