Hemi Sync jsem zkusila poslouchat a nic mi to neříká. Monroe Institute mi spíš připadá jako marketingový tah v době, kdy se rozvíjí (rozvíjelo) hodně psychických poruch. Určitě se mají o co opřít (vědecké studie, úspěchy u nemocných atd.), ale připomíná mi to princip Reiki - meditace, kdy navíc dostanu obrázek se symbolem a záměr, kam se soustředit + motivaci k dalšímu stupni umocněnou o "čím víc, tím líp". Hlavně, aby tam bylo něco materiálního, aby stálo za to platit (ať už papírek nebo ochranná známka - to je záruka). U Hemi Sync byly často použitý ambientní zvuky, pěkně se to rozvíjelo a přeťal to hlas nějaký baby nebo mužskýho s radama a nakonec to 40 minut šumělo. Jo, v těch šumech něco asi je, jen jsem nepřišla na to co a stačilo mi to. Nicméně využít se to různými způsoby dá, jen na poslech to moc není a meditaci se to nevyrovná, i když nastimulovat to může, spíš k relaxaci by se to mohlo hodit. I když se snaží mysl nasměrovat na různé body soustředění (např. soustředění na propojení se se zvířaty, na lucidní snění, na vyrovnanost a klidný spánek...), pořád mi to připomíná formu relaxace než meditaci, podobně jako v Reiki. Ale třeba mám zkreslenou představu o meditaci..