• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    mea: o reiki toho moc nevim, ale mam kamarada, ktery ma 3 stupen a ten opravdu pomoci kyvadelka poznal na dalku, co mi chybelo (nekolikrat)... spis to chce asi strasnou drinu se na tuto uroven vypracovat...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MEA: Ad Monroe Institute - nesouhlasim. Monroe na sobe poctive drel a postupne vyvinul techniky jak usnadnit lidem OOBE(like) zazitky. Sam touto cestou dosel az k brane poznani..popisuje to ve sve trilogii, ktera vysla i v cestine. Hemi Sync hudba me taky moc neba. Ta serie cviceni Gateway experience je imho pouzitelny portal..coz teda usuzuju z vypovedi autora, dvou kamaradu a svy dost kratky zkusenosti. Nerikam, ze je to nejak uzasne originalni a nevidany a ze nejsou celistvejsi cesty, ale treba pro nekoho ok.

http://knihy.abz.cz/prodej/navrat-k-pramenum
    MEA
    MEA --- ---
    Hemi Sync jsem zkusila poslouchat a nic mi to neříká. Monroe Institute mi spíš připadá jako marketingový tah v době, kdy se rozvíjí (rozvíjelo) hodně psychických poruch. Určitě se mají o co opřít (vědecké studie, úspěchy u nemocných atd.), ale připomíná mi to princip Reiki - meditace, kdy navíc dostanu obrázek se symbolem a záměr, kam se soustředit + motivaci k dalšímu stupni umocněnou o "čím víc, tím líp". Hlavně, aby tam bylo něco materiálního, aby stálo za to platit (ať už papírek nebo ochranná známka - to je záruka). U Hemi Sync byly často použitý ambientní zvuky, pěkně se to rozvíjelo a přeťal to hlas nějaký baby nebo mužskýho s radama a nakonec to 40 minut šumělo. Jo, v těch šumech něco asi je, jen jsem nepřišla na to co a stačilo mi to. Nicméně využít se to různými způsoby dá, jen na poslech to moc není a meditaci se to nevyrovná, i když nastimulovat to může, spíš k relaxaci by se to mohlo hodit. I když se snaží mysl nasměrovat na různé body soustředění (např. soustředění na propojení se se zvířaty, na lucidní snění, na vyrovnanost a klidný spánek...), pořád mi to připomíná formu relaxace než meditaci, podobně jako v Reiki. Ale třeba mám zkreslenou představu o meditaci..
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    dovolim si maly spam, myslim, ze to neni OT:-)

[ COSMIC_MONCHI @ tržiště / hudba / vinyly ]
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    e2e4: podivam se na to, ted na studovani neceho noveho nemam naladu, ale davam si to do to-do pametoveho bloku :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: Aha, po chvilce googlení koukám, že to je to co jsem si myslel - binaural beats, něco podobného jako ten Monroe Institute.. I když to asi bude slabší odvar, soudě podle podobných novějších věcí (holosync, novější věci z Monroe).

Ten Monroe byl snad první, 70.léta (?), docela připomíná Dharma Initiative. :)

A hlavně tam má i další techniky, nejen ty binaurální beaty.. Je to trochu řehole (jako všechno :), musíš to dělat dlouho a poctivě.. Měl jsem z toho jednou OBE, ale pak jsem toho nějak nechal, z důvodu lenosti.. :)

Jo a teď jsem si vzpomněl, že se to jmenuje Gateway Experience a Wave se jmenují jednotlivé série.. Když budeš chvíli googlit, najdeš nějaký blog kde jsou na to linky na rapidshare..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    AIM_FREEMAN: jj, zni to divne, nejak jsem s tou formulaci neparal ale myslim, ze je z toho snad jasne co jsem tim chtel rict :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MIMINO: formulace "neco vi o meditaci a umi ji pouzivat" zejmena pak extrakt "umí používat meditaci" zní mi dost podezřele..:)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    yurd4: ja to driv poslouchal hodne, ale mel jsem hodne zatemnenej mozek praskama... ale ta hudba mi delala dobre...
    YURD4
    YURD4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: bych se vsadil, ze to cedko budu mit nekde na morave. jedden track me snad nejak fungoval...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    yurd4: oprava - HOLOACTIVE EXPERIENCE, ne holactive...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    yurd4: jmenuje se HOLACTIVE EXPERIENCE, google vyplivnul miliardu odkazu na nic (jak je u nej zvykem), takze info si snad uz najdes :-)
    YURD4
    YURD4 --- ---
    COSMIC_MONCHI: muzes to cedko sem hodit, co je to zac? z aukra mi hlasi ze je to v archivu a nemuzu se dohledat.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    e2e4/mimino: vychazel jsem z CD, ktere jsem dlouho mel, (jinak, je to tohle - taky jsem mohl zagooglit, nez jsem ten dotaz jsem dal: http://www.aukro.cz/show_item.php?item=1056941532). psali tam, ze se jedna o hudbu, naprogramovanou v nejakych zvukovych laboratorich k primemu pusobeni na mozek, rozebirali tam i jak to funguje. Bylo tam asi 6 programu - relaxace, stimulace, soustredeni atp. Neslo o zadne zmenene stavy vedomi, fungovalo to tak, ze v pripade potreby se koncentrovat si clovek pustil "program" (= track), urceny ke koncentraci a v klidu (vleze, zavrene oci) si ho vyslechl. Napadlo mne, ze by to ale mohlo umocnovat meditaci, tak bych to rad vyzkousel. Ale bohuzel jsem ho nekomu pujcil a uz si nevzpomenu komu...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BRENDY: taky někdy :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MIMINO: o "vědecky naprogramované hudbě" mluvil Searcher, ne já.. a já mluvil o té Wave, ne o psychowalkmanu..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    E2E4: co jako neznam? psychowalkmana ? delas si prdel ? kdyz jsem to mel poprve na hlave tak si si mozna jeste nebyl ani na svete...

nic takovyho jako vedecky naprogramovana hudba v tomto smyslu neexistuje, uz si videl vedce, kterej pouziva psychowalkmana a dosahl nejake vyssi duchovni experience ? tezko, nehlede na to, ze soucasna konvencni veda neco jako zmeneny stavy vedomi vubec neuznava, pro ni je to patologicky stav mysli, tedy nemoc ci anomalie.....pusobeni zvuku je velice individualni vec pokud pominu extremy typu frekvence a hlasitost, ktera ti urve hlavu, atd...psychowalkman je fakt pro loosery, popr. lidi trpici specifickou poruchou a toto jim treba pomaha... kazdej kdo neco vi o meditaci a umi ji pouzivat a nekam se dostat tak se tomu vysmeje...potiz je v tom, ze spis ty nevis o cem mluvis, protoze pokud ja vim tak ty zrovna nepatris k nejakejm psychonautum s bohatymi zkusenostmi se zmenenymi stavy vedomi...pro me si v tomto ohledu naprosty dite...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MIMINO: i ty rozumbrado, zas kritizuješ něco co neznáš, viď? :)

Nevím co jiného si mám představit pod "vědecky naprogramovanou hudbu, která při poslechu konkrétně ovlivňuje mozek", jak zněl původní dotaz..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    E2E4: nahrazovat takovou nadhernou hudbu nejakym srackovym psychowalkmanem pro beginnery je naprosty barbarstvi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam