• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    PLECH
    PLECH --- ---
    CHANZZEE: Když budeš mít Ubuntu ve virtuálu, tak bude používat připojení hostujícího OS, tedy Windows, tzn. Windows budou muset bejt k netu připojený a propouštět všechno, co budeš chtít dostat do Ubuntu.

Jestli hodláš používat Ubuntu na všechno až na tvorbu hudby, tak si udělej dual boot, pak budou samozřejmě oba OS fungovat úplně nezávisle na sobě a budeš si Windows moct klidně odříznout od světa.
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    Hele mě to nedá:D to znamená, že když na Widlich bude jen hudební soft a nebude tam možnost se připojit k internetu a pod Linuxem normálně pracovat a surfovat, tak nehrozí vůbec dostat viry?
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    PLECH: No ještě že jsi jeho pravá ruka, on určitě odjel na Summer:) dík. Už se nějak ptát nebudu, Widle na všechno virtual Linux, nebo Linux jako double boot. a činnosti asi obrátit a bydlet v Linuxu a s vidlema přehazovat mptrosky:D
    PLECH
    PLECH --- ---
    CHANZZEE: On to myslel tak, aby sis na Vidlích jel Traktor a všechno jako dřív a Linux měl nainstalovanej ve virtuálu jen tak na blbnutí, aby ses s nim naučil zacházet...
    POLAROID
    POLAROID --- ---
    CHANZZEE: O tom určitě nemluvil, to je nesmysl.
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    MIMINO: WASAPI právě dělá to samé v kernelu windows (takto jsem to pochopil), obchází mixér a posílá data přímo do HW zvukovky (v exclusive módu se to chová úplně stejně jak ASIO). Používám to hlavně na přehrávání hudby na notebooku (XMplay), aby nedocházelo k mikrodropoutům kvůli DPC latencím (což je docela časté na spoustě ntb), když jede vícero náročných programů najednou. Divím se, že je tohle prací Microsoftu.
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    POLAROID: dobrá, a kombinace windows7 64, pak virtualizace Linux a tam Wine a Traktor? má to přínos?
    -O tomhle, jestli jsem to pochopil, mluvil Mimino a chtěl jsem vědět důvod, tedy pokud jsem to pochopil:).
    POLAROID
    POLAROID --- ---
    CHANZZEE:
    Jsou čtyři možnosti:

1) mít nainstalovanej pouze Linux a spouštět Traktor přes Wine,
    2) mít nainstalovanej pouze Linux a v něm ve virtualizaci Windows s Traktorem,
    3) mít nainstalovaný pouze Windows a v nich ve virtualizaci Linux,
    4) dualboot, to jest mít nainstalovanej Linux i Windows;

Co si vybereš, záleží na tom, jestli chceš používat předevšim Linux nebo Windows. V obou případech bych ale dopouručil dualboot, je to jednoznačně nejjednodušší.
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    BRENDY: s IPčkama umím, reinstalace mě nebaví, takže snad Joke:o)))
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    MIMINO: Jsem IT tak jako každej kutil doma:o), ale jinak spíše kecka manažerská:o)))
    CHANZZEE
    CHANZZEE --- ---
    TO ALL: díky za dost zajímavé pohledy a rady, ale když to tedy shrnu.
    Linux používat pod Windowsem má jaké výhody?
    Jsem se do toho docela zamotal a pochopil jsem to tak, že win7x 64 a tam Linux Open Sute a tam wmWare a spustit Traktor?:))
    Jinak já jsem Linux začal řešit proto, že je volný a zajímal jsem se jestli je i sott podobný Traktoru na přibližně stejné úrovni. Což koukám není, tak pak si říkám, nač ty kombinace s LInuxem:)
    Ať se plz slova ujme MiMino a pak tu diskuzi:o)LoL
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    BRENDY: pssst :))
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    MIMINO: :))))). Joke?
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    BRENDY: rekni chanzeemu :)
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    MIMINO: Jj. Jsem trpělivej člověk, tak jsem čekal na reference W7miček a přichází doba, kdy do toho půjdu. Zatím slyším jen klady. Akorát to zas přeinstalovat a ty vochmatiky okolo mě nebavěj.. Nejsem asi ten správnej ajťák:)
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    PLECH: ja si taky myslim...
    PLECH
    PLECH --- ---
    MIMINO: Win7 se povedly...
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    BRENDY: jo taky jsem se do nendavna branil win 7, Visty uplne minul, ale mam novej notas, 64bit sedmicky, novy plne funkcni drivery a maka to jak swin :)
    POLAROID: to jo, jenze bez ASIO driveru je to to na nic, protoze kdyz pouzijes VST moduly tak nenexistuje CPU co by to utahlo, to je jako kdyby si chel aby CPU pocitalo grafiku misto GPU, ty ASIO drivery slouzi k tomu aby se ta synteza zvuku pocitala primo na DSP procesorech zvukovky a ne na CPU pocitace, je to takova zvukova obdoba directX nebo openGL pro grafiku...vytvori to vlastne takovej virtual BUS
    POLAROID
    POLAROID --- ---
    MIMINO: Jde o to, že proces může v Linuxu s real-time jádrem dostat takovou prioritu, že ho nic nemůže zpomalit tak, aby nestíhal svojí činnost, v našem případě vypustil nějakej frame. Díky tomu jsou i na levnym hw možný latence pod 3 ms. Ale tak to je celý jen takovej bonus, žádnej důvod proč používat Linux, jenom jsem ti ilustroval, že existujou věci, který umí v oblasti zvuku Linux velmi dobře.
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    MIMINO: pokud jde o OS na muziku, tak nejmíň problémů jsem měl s XPčkama, na který nedám dopustit. Až se doladěj ovladače k jednotlivejm periferiím u W7, možná že přesedlám.
    Kdo chce dělat hudbu, vyladí si jeden systém a ten používá. Zbytečný šachování a experimentování s OS bez zjevného důvodu je pro hudebníky ztráta času.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam