• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MUABI: to uvedomneni si sebe sama v prostoru jsem myslim kdysi zazil, byl to hrozne neprijemny, ale bohuzel nejsis osudovy zazitek. nepamatuju si ho primo, ale mam par zablesku v pameti, a ten strach z nich byl nejspis jednim se zakladnich problemu me narusene psychiky. zkousel jsem je nakonec v sobe vyvolat - byl jsem parkrat na regresni terapii, ktere se vsak (nejspis nastesti) nepovedly, zkousel jsem to vyvolat tripama, "prehulit to", dostat se k tomu meditacemi, myslel jsem, ze se pokousim o "return to the source", vyvolani zazitku, ktereho se bojim, abych si ho znova prozil a smiril se s nim. nakonec jsem skoncil na psychiatrii, byl jsem tam tri mesice a tam mne postavili na nohy. pak uz jsem zacal zit normalni zivot, pomalu jsem sel do sebe, na dlouhou dobu jsem zil jenom praci, spankem a snahou prekonat v sobe ten zminovany "kamen", ktery byl alfa omega mych problemu. to, co dokazal ten nedelni trip bylo nakonec presne to, o co jsem se pak snazil - zmizela snaha si ten zazitek znovu prozit, slo jen o to ten blok prekonat, rozpustit a dat mu sbohem. a tak to nakonec i snad skoncilo a myslim, ze chvala bohu...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    DARJEEL: ja byl prave ted nekolik let v totalni rejzi, takze jsem se chte nechte musel naucit existovat a brat zivot veseleji i s tema silnyma emocnima propadama... takze jsem se naucil se nehroutit se kvuli kazdemu problemu a divat se na zivot pozitivneji... coz bych rekl je ten hlavni zaklad te kultivace kazdodennosti. Urcite nemam v planu si ted kazdy vikend davat doma tripa, i kdyz jsem pred lety zkousel i tohle :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ALI_EN: Mně svého času pomohlo konopí na "pochopení" cizých jazyků, jejich struktury a fakt vnoření se do nich... s fyzikou a chemií jsem to měl podobně, vždycky jsem byl spíše humanitně zaměřený a pak si jednou po brku sednul k učebnici fyziky a hle ho, dříve nesmyslné dlouhé a nudné bláboly se náhle proměnily ve smysluplný popis okolního světa :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    COSMIC_MONCHI: Hodně klíčové je zaintegrovat tuto změnu do každodennosti. Já jednu dobu psychedelika používal jako emoční výplach: měl jsem hodně práce a školy a hodně jsem stresoval a jednou za čas jsem si přes noc dal psychedelii a všechno to ze mě spadlo, odplavilo se to. Jenže jsem pak zapadnul zpátky do stejných kolejí a tak se to postupně vrátilo. Takže psychedelika jsou dobrá tlustá startovní čára, ale klíčová je stejně pořád kultivace každodennosti. Výhodou je opravdu to, co popisuješ, že Tě psychedelika mohou dostat přes slepý bod. Jo a gratulace, jistě sám se sebou budeš žít o něco veseleji a šťastněji, což je skvělé pro Tebe i Tvé bližní ,)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    psychedelika mne ukázala, jak radostně a s nadhledem prožívat každý okamžik
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MUABI: mne to zbavilo paranoi... vylozene to rozpustilo nejakej kus kamene, ktery jsem mel v sobe, citil jsem ho, ale pri jakymkoli pokusu s tim emocianalne neco delat jsem se dostaval do hroznych uzkostnych stavu... na tom papiru (dal jsem si ho sam doma) jsem chtel delat hudbu, ale zasekl jsem se na kompu, ktery stavim, jsem najednou byl opravdu doma, beze strachu. navic jsem mel strasne prijemny vize, bylo mi, jako bych s tim kompem a celym svym pokojem byl nekde v lese, osvetlenem UVcky, kde je hrozne hezky a klid. po vystrizliveni se uz ten mnohalety blok nevratil, ale samozrejme je jeste brzo soudit...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MUABI: z jinýho soudku trochu, vyřešenej jinej "problém". Stalo se mi takhle jednou na papejru, že jsem viděla - jak mi to přišlo - rozklad světla. Každou světelnou buňku, nebo jak to nazvat. Všechno, co jsem viděla, bylo rozkouskovyný do maličkejch barevnejch hranolů a při troše soustředění jsem dokázala ty hranoly ještě rozložit, pak už to dál nešlo. Krásnej - vlastně asi nejlepší - LSD zážitek.
    Ale pravej zlom přišel po krátký době ve chvíli, kdy jsem zjistila, že navzdory předešlejm tenkrát asi 26 letům svýho života a školním i mimoškolním 100 % neúspěšnejm snahám jsem najendou schopná pochopit základní fyzikální texty. Fyzika nešla nikdy. Nikdy, nikdy a ani trochu. Přes veškerou snahu naprosto nic. Chemie mi nešla, ale když jsem se našprtala, pochopilka základ, už to šlapalo i celkem samo. Matika, horko těžko, ale to samý. Jen ta fyzika. Vůbec nic z tohodle oboru mi hlava nebrala. No a najednou jsem něco četla a čumim, nejen že jsem to chápala, hned jsem si to představovala. Zkoušela jsem složitější texty a šlo to samo. Vklidu to můžu nazvat zlomem mýho života, fyzika mě fakt baví. Připisuju to tomu tripu. Paradox je, že optiku chápu ze všech fyzikálních odvětví uplně nejmíň.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    COSMIC_MONCHI: "welcome, to the other world..." ,)

Blueberry / Blueberry (2004) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/137394-blueberry/
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    mám za sebou po několika letech opravdu hodně úlevný psychedelický zážitek v podobě intoxikace napuštěným papírkem a poprvé můžu říct, že jsem díky té intoxikaci možná vyřešil, nebo alespoň překonal veliky psychický blok. takže vyvěšuju novou anketu a pokud se někdo chce pochlubit nebo si postěžovat k tomuto tématu, tak diskuze mu je otevřena :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    nedavno jsem narazil, nebo do me narazila tahle k.:
    Blank Slate
    http://scilib.narod.ru/Biology/Slate/index.html
    ma to sympaticky husty text, bez vaty .. leda lysovany :)
    je to znama knizka?
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    PERPLEX: obcas si rikam, cim vsim to, ze lidska adaptace se deje tak nejak spis vedle cloveka a clovek sam, jako ziva bytost v prirode/sirsim celku, v mnohych ohledech spis degeneruje a o to vic, rozviji onu vnejsi adaptaci/usnadneni, ktera je pricinou je vlastni degenerace :) .. s nejakym translatorem to bude tezky, rek bych na hoodne dlouho, vychazeje z dnesnich naznaku :) .. jak se rika, ze clovek ziskava velkou cast pro nej potrebene informace neverbalne, u bozatek to bude jeste podstatne vic, takove komunikacni taichi tanecky. to mi u lidi nekdy trochu shazi, a reci trochu prebyvaji :) .. zajimavy morsky odkaz :)
    SIMSA: keporkak je ten plejtvak obrovsky? stado je stado, kde jednoho komara rozplacnu, tak pred hejnem utecu :) .. a jak casto utocej kosatky na neco vetsiho? je to treba umerny, velikosti skupiny, jako aby se vsichni nazraly, o to vetsi vyberou korist?
    SIMSA
    SIMSA --- ---
    MITTRON: Kosatka je jediným kytovcem pravidelně se živícím jinými kytovci. Pozorování bylo napočítáno 22 druhů, které kosatky loví — zkoumáním obsahu žaludku, pozorováním zranění na tělech jiných kytovců či přímým pozorováním jejich lovu [zdroj?]. Celkem oblíbenou kořistí je relativně malá běluha mořská, ale stáda kosatek dokážou ulovit i velryby podstatně větší, než jsou sami, jako jsou plejtvák myšok, plejtvák malý, plejtvák sejval, plejtvákovec šedý, nebo dokonce mladé plejtváky obrovské.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    MITTRON: presne tak, kytovci jsou slusne adaptovany za tu dobu (skoro 50 mil. let) a zaroven vsichni velmi inteligentni, takze nebejt cloveka, maj celkem easy life bez duvodum k paranoidnim omezenim a zbatecnym obavam... myslim, ze se budeme divit, az jednou sestrojime nejakej dostatecne vychytanej prekladac tech jejich zvuku a gest do cloveku srozumitelny podoby. Pravda, po zpruchodneni translatoru opacnym smerem se budou asi taky dost divit ti kytovci).

Znama vec je napriklad, ze se delfini i kostaky vzajemne nazyvaji nezamenitelnymi osobnimi jmeny a maji vyvinute operony chovani bohate na altruisticke prvky.. Mimoto se dokazi spravne identifikovat v zrcadle apod., plus jiste maji par vychytavek, o kterych se nam ani nezda.

A ten jejich hudebni dumysl bez respektu k autorskejm pravum je celkem slibnej:)

http://www.interspecies.com/ ... tu je k dohledani par zajimavosti k tematu (zjevne s psytrancem souvisejicimu) , kdyz uz se tu tak nacechralo ...
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    COSMIC_MONCHI: no prave ze ty keporkaky nic moc nezere, obcas pospasujou s nejakou prerostlou chobotnici, asi aby nevysli z cviku ale jinak si plachtej, vymejslej a produkujou podmorsky hypnotracky a pritom jim proudi cerstvy biozradlo rovnou do otevreny megaklapacky .. staci se dvakrat do hodiny nadechnout :)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MITTRON: asi dobrej kosmos... dokud se neobjevi nejakej predator, ktery si te rozhodne dat v obedu... :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    MITTRON: si v tom asi libujou :) .. jaky to muze byt, takle virit pod vodou jako podmorsky zpivajici dlouhoveky obr, vnimajici a citici kuzi, zvuky hlubin i sam sebe :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    asi v tom libujou:
    :: OSEL.CZ :: - Mezi zpívajícími keporkaky se šíří hity
    http://osel.cz/index.php?clanek=5668
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    COSMIC_MONCHI: tak co taky chces, zo jo...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    SI_SI: taky koukam... ale zas jsou tu krasne za sebou neztracene v mori prispevku... :) ale co s tim nevim, navic, ted zrovna mam milion jinych starosti a tomuhle auditku se moc nevenuju...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam