• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)

dodrzujte prosim 2 podmínky:

- drzte se prosim tematu
    - odkazy prosim jen k legalnimu stahnuti / koupi

rozbalit záhlaví
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MITTRON: blby je, ze paranoia vetsinou prichazi v manii, kdy zazivas naproste uvolnečni a euforii a pokud prijde poprvy, tak je to presne jak jsi rikal: "posazeni do auta v zatacce ve stotriceti...", je to tvrdy pad na zem a ten casto jen tak rozchodit nejde - navic, pokud te ovladne, tj. ze to co se v tve poskozene mysli deje ve skutecnosti opravdu prozivas a nejsi schopen si uvedomit realitu, tak pak uz kazda rada draha...
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    MEA: a jaky beres jako zakladni, sledovani myslenek, nebo plynuti s ponorenim a kde v potom vnimas hranici/prirozenosti a vedomeho uchopeni .. ? .. ja to myslel jako jeden ze zakladnich polu schopnosti vedomi/mysli. ne nutne jako ten ke kteremu sama gravituje, coz ale muze byt i docela zavisle na .. prave na nejakem tom procesu ktery vede k moznosti takove veci rozlisovat a tim i nasledne pripadne uchopovat, vnimat a tim menit smer ke kteremu mysl sama gravituje .. tj. asi ten zakladni, ktery myslis nebo jinak? :)

veci ktery se tlaci do mysli muze byt dost, jasne, jde o vedome uchopeni mysli spis nez reseni veci ktere se ostatne muze jit pomalej nez se kupi, staci nejaka nekonzistentnost v prioritach vs praxe :).. kdyz ale mas jako zaklad, nebo dostupnou moznost vedomi, pritomnosti sebe, ne jako vrtkavem uniku ale pevneho zakladu z ktereho se vydavas dal .. muze to napak funtovat jako dalsi zakladni priorita/kotva/meritko vuci jinym impulzum/potrebam rozechvivajicim/formujicim mysl.

skoda ze nazor o dobrych moznostech vlastni prace s paranoiu neni az tak casto k potkani. taky si myslim a jasne, auto se clovek tezko nauci ridit kdyz ho posadej k volantu v zatacce na dalnici ve sto triceti uprostred predjizdeni :) .. vnimani, je fajn kdyz je dostatecne uchopene a svym zpusobem, bojiste/cviciste pristup latkam muze byt v urcitych ohledech pozitivne rozvijejici uchopeni te vnimavosti, nebo spis hledani jejiho uchopeni, smerovani, praci s ni, v sobe .. a i prechodu z vnimavosti, k opacnemu modu, pripadne moznosti jejich propojeni :)
    MEA
    MEA --- ---
    MITTRON: to je docela diskutabilní, já prázdnou mysl považuju logicky za vyšší než základní stav, ale jde o to, z jakého úhlu pozorujeme, imho základní je právě pozorování a vnímání, případně potřebná práce s dotěrnými myšlenkami, tam se většinou začíná... od základu se zpravidla začíná, tak to beru... ale co, nejsem teoretik meditací a nyní mi nejde ani praxe, jak mám mysl rozjetou. stres dlouhodobý.

(neposedím, jsem jak malé neklidné dítě :). Nevím, buď to musím přečkat a taky to pozorovat, protože to může být nezpracovaná minulost, kterou jsem někam odšoupla a neřešila a nyní se naskytl čas pro analýzu, řešení a snažení se o změnu a nebo to prostě prožít jak to je a přichází, tak to odejde a změní se to samo s minimální vlastí aktivitou) - to je ale spíš jinačí auditko, nevim no.

MITTRON: určitě se s paranoiou pracovat dá a docela dobře, pokavaď se nestane pánem - člověk nemá akutní (toxickou) psychozu, tam už to je horší, ale když to stihne vypozorovat a zastavit relativně v čas, tak může modelovat paranoidní tendence k obrazu svému.
    ano, vnímavost osobně mám vysokou, říká se tomu běžně hypersenzitivita, jenže to je právě riziko, když se předávkuju či přetížím, tak nabíhá přehnané, zkreslené vnímání a musím vypnout. Jinak takové vnímání je docela dobré pro odhady a vycítění určitých situací, vlastností atp.
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    MUABI: jasne, beres to v kontextu svoji zkusenosti a to jak vyhodnocujes svoji zkusenost, zavisi i na tom v co veris/myslis si..skrz to se ti objevy co sam zaregistrujes/rozlisis..kdyby ti vyplavalo neco jinyho, tak nemas jak to uchopit, nerozlisis ten vzor. proto bych rek, ze se to ovlivnuje navzajem. jinak tezko a i proto, sem osobne docela pozorny na to co hledam, rozlisuju .. verim/myslim a tim si to vytahuju/rozlisuju z kontinua ostatniho mozneho..a to zejmena, kdyz jde o nejaky obecnejsi kvality/veci v ktery clovek veri/rozlisuje. kdyz rikaz ze srdce si preju, tak se v tom da na jednu stranu videt, tvoje vlastni pevne uchopeni toho neceho, coz je fajn a je zakladem pro to abys to nasledne rozlisil, kdyz te to potka (coz je neco jinyho, nez si to skutecne privolat) ale zaroven to muze naznacovat, i smer z kteryho zejmena to "ze srdce" pochazi a muze byt iluzorni, v predstave ze by to jaksi mysticky fungovalo, diky tomu ze to je ze srdce a buh to lip slysi, treba ale to uz docela stouram :)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    COSMIC_MONCHI: nektery veci, muzou nejaky nazorovy smery zvelicovat, znovuozivovat, fixovat aniz by to zamysleli. treba s tim jak ses mozna ne uplne prirozene vracel k necemu neprijemnymu, by mohlo teoreticky docela dobre byt ve finale nejak ideologicky motivovany, zbytecny a samo pricinou. at uz jako duvod tvoji prvotni obavy ze stavu samotnyho (ne kazdy se boji vody) nebo nasledne uzkostlivejsiho vztahu k tomu co se stalo. ja bych zrovna tohle neprehlizel ..
    MUABI: verit si muzes v co chces, faktem je ze kurata at si prejes jak chces od srdce, ti necekane do otevreny pusy padat nebudou .. i kdybys tomu rikal delani krasnyho zeli, snadno overitelna teze ;)
    DARJEEL: zalezi i jakou meditaci si vybavis/myslis. zakladnim stavem je mimo jine, klidna/prazdna mysl, podobne jako koncentrace. oboje svym zpusobem svety sami pro sebe. ten prvni je samotnym zakladem relaxace .. a vyraznejsi, nez by se mohla prazdna/pasivizovana mysl zdat z venku.
    MEA: cas nejlepe vyuzit nejlepe, otazkou je, co to kdy je nebo neni .. otazkou je, trochu, jestli clovek podobne citliva meritka prinosnosti jako uplatnuje na svoje vjemy udalosti kolem vedomi menicich latek, uplatnuje i na ostatni aspekty svojeho zivota, nazory, pristupy .. a do jake miry, je v tom zavisly a nebo nezavisly. nevim, ja to vnima jako docela alchymii :) .. treba ta paranoia, rek bych, ze se s tim da pracovat, ruzne a misto zvyraznene cistlivosti/kumulovani negativnich asociaci kolem pripadnych podvedomne negativnich bodu v psychice (kostlivci ve skrni a nemuseji byt ani tvoji vlastni ;)) .. muze jit o rizenou/selektivni zvysenou vnimavost, kterou se muze clovek naucit uchopovat, pracovat s ni do te miry, ze stav paranoie v podstate zmizi a jak se rika, tezko na cvicisti, lehko na bojisti. coz by taky nejak mohlo souvisest s tim, jaky pripadny prinos muzou mit zazitky a stavy. aspon u sebe bych to tak rek.
    MEA
    MEA --- ---
    COSMIC_MONCHI: to teda! ty skérový cíga, to je už moc... po bhangu jsem taky neměla přímo halucinace, ale takový dost jiný vnímání, s tím, že jsem mívala slyšiny a takové periferní halucinace, které při přímém pohledu zmizely. Pak hodně sny a stavy jako po opiu, ale strašně velký zornice, mám normálně modrý oči a po tom mlíku byly hnědý :D.

Bylo to hezký, dokud nepřišly nepříjemnosti. A často se objevovala paranoia, která to docela kazila. bohužel jsem shodou blbých okolností byla taky poznamenána takovou vcelku traumatickou zkušeností, v blízkosti se objevil takovej kretén, co měl psychozu a v pytli kočku snad svého bratra, kterému se mstil a kterou umlátil o něco téměř před našima očima a pak s ní chodil po tom sídlišti a nám vyhrožoval vymlácením oken a tak podobně - tenhle vjem ale můj mozek tehdy úplně zakázal, takže dnes mám dojem, že jsem to jen slyšela nebo, že se mi to zdálo. vůbec ty bizarní situace, co se díky tomu děly, byly strašný. volat benga nikdo nebyl schopnej, protože mimo jiné by nás stejně všecky pozavírali, žádná pohoda jako dnes. fuj!

Halucinace doslova, ale ne takové ty souvislé tripové jsem měla po skancích často, stačilo málo... a opět slyšiny a občas i náběh na paranoiu. Prostě nejen skank všude hulit nemůžu, musím mít taky pěkné nastavení, prostředí a lidi kolem.
    PSYLA
    PSYLA --- ---
    Změna místa konání festivalu Mystical Ritual 2011 | psytrance.cz
    http://www.psytrance.cz/cs/zmena-mista-konani-festivalu-mystical-ritual-2011
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MUABI: pestovani je hodne navykova vec, pestoval jsem asi 5 let outdoor na balkone a slechtil si ho - vzdycky jsem zasadil seminka, co se minuly rok urodily. Uz mi z toho lezl hodne dobrej a hodne silnej model, ale pak prisla paranoia a ja si musel chte nechte uvedomit, ze uz to neni droga pro mne. Nehulim uz nekolik let, ale presne jak pises, rad bych se k tomu vratil. Ale bohuzel, dnes, kdyz si dam speka, tak mne to rozbombarduje na mnoho hodin a jeste druhy den mi neni dobre, nemam na tom vubec zadne prijemne stavy jako driv... Jak pises o tech svejch kolegach, tak maji asi to stesti, ze jim trava sedne, mam hodne znamych, kteri huli stylem, jakym jsem popsal a dela jim to dobre i po letech. Na druhou stranu, mam zname, ktere caste huleni rozsekalo tak, ze skoncili na prascich na hlavu (vcetne mne)... tim jsem myslel, ze to muze byt nebezpecny. A musism souhlasit s tim, ze na kratkodobou pamet to ma ucinky opravdu zhoubne - od te doby, co travu nehulim, tak si konecne pamatuju to, co po mne napr. v pracui nekdo chtel pred delsi dobou, nez jsou tri minuty :)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MEA: marihuana umi byt hodne psychedelicka, to souhlasim... po ganjovem mliku jsem mival stavy jak na tripu, halucinace jsem nemel, ale hodne to pozmenovalo vjemy... vsechno bylo jako v pohadce - na druhou stranu se mi to hodne vymstilo, kourit skero jako cigarety uz muze byt nebezpecny.
    MEA
    MEA --- ---
    DARJEEL:
    Toto! Je jeden z nejnádhernějších filmů, co jsem kdy viděla a doporučuju ho všem, kdo jej neviděli.
    Viděla jsem ho i bez titulků i s titulky posunutými do někam... Nevadí, pokaždé byl vynikající. Kéž by to bylo taky ve 3D! :)

A za ten tip chci poděkovat Muabimu, díky moc! :)

---

A k anketě - o vánocích trip na rohlíčcích.... Jasně mi říkal, že jdu jakousi zvláštní, ne-li dokonce trochu špatnou cestou. Po druhé trip na roládě - říkal to podobné... Že by marihuana věděla, co spouští a nebo snad byla proti mně? (pekl to klučina, co je taková moje lehce spřízněná duše, tak nevím...)
    A po třetí vnímání na MDMA - že by i tahle látka říkala, že jsem si nezvolila to nejlepší, že by mne klamaly vlastní city? Je to cesta složitá a plná zvláštních bednáží... Je to ale proces a snažím se být za svá rozhodnutí zodpovědná, všecko zlé je pořád pro něco dobré, jenže na druhou stranu - co na to čas? Je neúprosný. A co moje energie...

Pro vysvětlení pro ty, co třeba nikdy nezažili trip na THC - je možné mít halucinace i po hulení, tak se nedivte prosím, že jej tu zmiňuju jako psycheledikum... :))
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    THX_1138: jj, ja vim :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ad kouření - dřív jsem kouřil regulérně (10 - 15 denně), s pravidelnýma abstinenčníma přestávkama (od několika dnů až po 2 roky v kuse). Ve vlnách přicházely výčitky a překotné snahy přestat. Postupem času jsem se na to sebeobviňování nějak vykašlal a kouření se samo zregulovalo do podoby, která mi vyhovuje, a o které bych nikdy neřekl, že jsem schopen jí provozovat. Myslel jsem, že jsem ten typ buď vůbec nebo naplno a obdivoval lidi, kteří umí kouřit málo. A teď to mám tak, že si dám v průměru 2 - 3 cigarety denně, někdy trochu víc, některé dny vůbec. Vyjímkou jsou hospody a parties, kde kouřím jako dřív, tzn. hodně :-). Ale tyhle příležitosti naštěstí nejsou tak často, stále mi to chutná, a při této frekvenci nejsou výčitky tak silné, aby převážily nad požitky.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MUABI: jo, kaficko s cigarkem, presne... dam jich klidne 8-10 denne :)

DARJEEL: djsky pult mne ted (v tomto pripade nastesti) moc nezajima, nemam na to psychicky ani financne... jinak, pro mne meditace moc fuska neni, mozna proto, ze jsem se spokojil s tim, co mi prinasi a nejaka snaha expandovat dal uz ted neni, takze si dam 10-20 minutek treba pri poslechu hudby (doporucuju hodne to HOLOACTIVE EXPERIENCE, jak jsem sem kdysi daval k sosnuti) a jsem uvolnenej a spokojenej... vic ted ani nechci...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MUABI: jasně no, to je hned... ještě když všichni okolo říkají "nedělej to".. a just jo! :)
    No když přestaneš kouřit a nezačneš sportovat, tak klidně 10 kilo navrch, žravka jak po hulení a kontinuální. nakynout tolik kilo, to si říkám, jestli není zdravější kouřit dál...
    Hehe, tak zkus, až někdy příjdeš z práce, si místo kafíčka a cigárka (který Tě vysajou ještě víc :) dát párkrát běh kolem bloku, 15 minut klusání a ucítíš ten rozdíl hned napoprvé. Chce to jenom vědět, že máš tu možnost se svobodně rozhodnout a udělat to :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    COSMIC_MONCHI: meditace jako relaxace? Huh, mi to příjde jako docela šichta :) se zaslouženou odměnou :))) a čistič to jo, veliký čistič, který je moc potřeba ,)
    Založení tripa je velice často součást mnohem subtilnějších a delších procesů, nedivil bych se, kdyby i ten Tvůj byl součástí něčeho většího :o)
    Jj, nechlastat je normální!! (akorát to vykládej v týhle zemi :))))
    Mm, přestat kouřit je pro spoustu lidí hodně náročné, přeji hodně štěstí...,kouření je často vyrovnávač, substitut za něco a když člověk vysadí, tak začne jít psychika do nerovnováhy. Jedna věc je fyzická závislost (ano, nikot vytváří fyzickou závislost) a druhá věc je role cigaret (nejen nikotinu, neb cigarety mají i významné sociální aspekty) v psychickém evilibriu člověka. Přeji Ti hodně štěstí v tomhle, ať to dáš, je to opravdu jiný život bez, jak jednou řekla ALI_EN, "nejsmradlavější věci na světě, kterou všichni chtějí". Samotnýmu mně od kouření (ale já nikdy nekouřil nějak moc) hodně pomohl sport, hlavně běhání. To si pak jeden rozmyslí, zapálit si :)))
    No ale zkus nekouřit za djským pultem, je to handicap jak sviňa ,)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MUABI: je třeba opouštět od zbytečností a bez přemýšlení přijímat věci nové, i když se mohou trochu příčit s navyklím vyznáním způsobu jak se dívat na svět.
    to doted dobrovolne nedokazu, jsem silny individualista, ktery ma rad veci po svem a kdyz mi to nekdo/neco bere, tak se proste zacnu, dej se co dej, stavet na zadni... presne to, co jsi popsal jsem si uvedomit nechtel, bylo hodne tezky zkousnout, ze to tak asi ma byt, ale toho lpeni o kterem pises jsem se nezbavil... a vlastne ani moc nechci
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    DARJEEL: medituju rad, je to obrovska relaxace a veliky cistic energie. ja to myslel tak, ze jsem se docela naucil si tu pozitivni energii udrzet, samozrejme, pokud mam cernej den a neprijde zadnej stimul, tak to moc nejde... a je pravda, ze s rostouci ulevou (byl to samozrejme dlouhodobej proces. ten trip. to bylo ocistne uzavreni, alespon doted) mne tak nejak automaticky prestavaji bavit veci, jako je treba chlast (uz asi dva mesice abstinuju a vubec mi to nechybi) a zacina mne bavit mit cistou hlavu (i kdyz houbicky a sem tam papirek asi bastit neprestanu :) moje zivotni meta je prestat kourit, mam na nikotin nehoraznej navyk a uz mi to hodne vadi...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    COSMIC_MONCHI: jasně, to je dobrej základ :)))
    Já tou každodenností nemyslel dávat si každý den tripa, i když i takoví se najdou. Já spíš myslel najít cestou každodennosti (tedy aktivit, jejichž opakování a kultivace je člověku prospěšná a osobnostně rozvojová) optimální přístup k sobě, svému tvořivému potenciálu a kvalitně pracovat se svojí energií, které je samozřejmě na každý den limitované množství. Jako možnost vidím meditaci nebo jógu třeba, každodenní pojídání papírů mi příjde jako hodně specifický druh praxe. Někdo s tím třeba umí, ale já osobně teda volím jiné cesty, které, zdá se, fungují jemně, pevně a dlouhodobě :o)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MUABI: to uvedomneni si sebe sama v prostoru jsem myslim kdysi zazil, byl to hrozne neprijemny, ale bohuzel nejsis osudovy zazitek. nepamatuju si ho primo, ale mam par zablesku v pameti, a ten strach z nich byl nejspis jednim se zakladnich problemu me narusene psychiky. zkousel jsem je nakonec v sobe vyvolat - byl jsem parkrat na regresni terapii, ktere se vsak (nejspis nastesti) nepovedly, zkousel jsem to vyvolat tripama, "prehulit to", dostat se k tomu meditacemi, myslel jsem, ze se pokousim o "return to the source", vyvolani zazitku, ktereho se bojim, abych si ho znova prozil a smiril se s nim. nakonec jsem skoncil na psychiatrii, byl jsem tam tri mesice a tam mne postavili na nohy. pak uz jsem zacal zit normalni zivot, pomalu jsem sel do sebe, na dlouhou dobu jsem zil jenom praci, spankem a snahou prekonat v sobe ten zminovany "kamen", ktery byl alfa omega mych problemu. to, co dokazal ten nedelni trip bylo nakonec presne to, o co jsem se pak snazil - zmizela snaha si ten zazitek znovu prozit, slo jen o to ten blok prekonat, rozpustit a dat mu sbohem. a tak to nakonec i snad skoncilo a myslim, ze chvala bohu...
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    DARJEEL: ja byl prave ted nekolik let v totalni rejzi, takze jsem se chte nechte musel naucit existovat a brat zivot veseleji i s tema silnyma emocnima propadama... takze jsem se naucil se nehroutit se kvuli kazdemu problemu a divat se na zivot pozitivneji... coz bych rekl je ten hlavni zaklad te kultivace kazdodennosti. Urcite nemam v planu si ted kazdy vikend davat doma tripa, i kdyz jsem pred lety zkousel i tohle :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam