• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)

dodrzujte prosim 2 podmínky:

- drzte se prosim tematu
    - odkazy prosim jen k legalnimu stahnuti / koupi

rozbalit záhlaví
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    PSYION: To ti musím zatleskat-si nejlepší.
    PSYION
    PSYION --- ---
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CASPERDJ: hm, tak nechápu proč spojuješ odposlechy s komp. djingem, jak píšeš, bez těch se moc míchat nedá. :o) no nic...
    KERRAY: njn, ale to je to, co - nejen ty - pořád říkáš dokola, že taky traktor má o hodně víc funkcí než jen sync a load deck :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    CASPERDJ: jestli to není tím, kolem jakých lidí se pohybuješ, já se třeba zas potkávám spíš s lidma, kteří se snaží dosáhnout maxima s tím, co mají, protože těch, co se o to nesnaží, je všude jak much a nestojí za to s nima ztrácet čas :))
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jako sorry, lidi, hraju z traktoru přes deset let, a ty názory na hraní z něj jsou fakt mimo :)) že to je kdovíjaká automatika je pravda jen z malé části, protože se hned pozná, kdo je dj, když automatika selže, stejně jako ano, zdá se to být nižší laťka, takže pak může hrát kde kdo kde co - ale pro toho, kdo umí poslouchat, nebo s hraním má trochu zkušenosti, je takovej amatér poznat skoro okamžitě, protože na výběru hudby se pozná, co kdo slyší a jestli v tom vůbec vnímá věci, který je potřeba vnímat
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    DARJEEL:
    Odposlechy to je standart když někde hraješ,bez těch se moc míchat nedá, odposlechy zařizuje pořadatel.Já se pravě setkávám spíš stěma co se za kompem flákají tvz.).Ale sou i vyjímky!
    Na říjen se těším tam to bude extra a věřím, že se na ty vaše kompy,midi kontrolery atd. něco předvede.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CASPERDJ: jojo, tak odposlechy, to je trochu jiná záležitost, nebo si kromě cdček Ty osobně taháš na hraní i odposlech? :)
    Jinak teda technika házení do jednoho pytle podle jedné nebo několika vlastních zkušeností občas trochu deformuje realitu, jen tak mezi řečí.

Ok, beru Tvůj názor a o to víc se těším (nijak nepřítelsky, spíš tak řevnivě :o) na říjnový "battle" na Flédě. Jsem rád, že můžu kopat za 142bpm crew ,)
    Budou tam djs co hrajou z kompu s midikontrolerama, tak můžeš sám posoudit, jaká je občas standardní úroveň laptop djingu... samozřejmě jsou to djs z jiných než psy kruhů, nicméně muzika bude psychedelická dost a půjde hodně o propracované techniky hraní, který bys na cdčkách prostě neumíchal :)
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    DARJEEL: Vydívám je spiš dorovnávat podle toho co je na obrazovce naž podle sluchu. A navíc když tam ani nemají odposlechy.))
    Sory na final scratch sem zapoměl.)
    Když už míchám z kompu tak tam jen nestojím a nepoštím,ale snažím se využívat všech tech machrovinek které k tomu sou-at to šlape.)když už tak už,většina toho nevyuživá-na tohle sem hlavně narážel...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Debata ohledně djs a nosičů by byla na dlouho, navíc jsem zdá se aspoň částečně, v opovrhovaném táboře... ale aspoň jednu poznámku si nedopustím... Kdo si myslí, že talčítko sync řeší veškerý míchání a nebo že to jde přes tohle tlačítko PŘESNĚ narovnat, se sakra mílí... U Caspera, který z kompu nehraje tuhle neznalost chápu, ale další, kteří třeba přes komp hrají, no jestli používáte sync a nedorovnáváte ručně podle sluchu, tak je opravdu něco špatně a doporučoval bych přehodnotit vlastní hraní... :(
    Tj. jasně gramce sou romantika, playery frajeřina, ale i při hraní přes kompl je třeba ručně rovnat stopy, který hrajou a mít sluch na rytmiky.... o nějakých harmoniích a tom, že ne každý track jde nalepit na každý jiný nemluvě... ale vzhledem k tomu, že kolikrát je slyšet hrát někdo, kdo ani neví co je to první doba, tak jsou některé levely hraní (bez ohledu na nosič, ze kterého daný hraje) asi sci-fi.
    No příjde mi, že sázeky a mnohem zásadnější lze najít jinde, než v médiu, přes které ten daný dj hraje.
    CASPER: A když teda seratisty jo, tak co lidi co hrajou přes final scratch, ty bys bral nebo ty už ne? Ono kde je potom ta hranice... :(
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    MUABI: zaroven v té ankete by bylo prospěšné napsat zkráceně přes co hraje. - tohle je dobry napad... kazdopadne, vyskrtavat piraty bych asi nedelal, stejne nevim, kdo by to soudil... spis by bylo dobre, aby kazdy dj napsal, do jake miry hraje z legalnich veci
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    ja tlacitko sync a mixing pres nej nesnasim a jsem rad, ze jsou lidi, ktere jeste zajima i "djsky vykon" - viz prispevky od saguse... hadky na toto tema jsem vsak vzdal, pro hromadu lidi to je opravdu "vyvoj" a ja se s nimi hadat nebudu - nema to cenu... kazdopadne anketa je pro lidi, takze tam patri vsichni...
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    MUABI: ve virtualdj je ten sync o chloupek lepsi.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    KASHMIR: hej tiez poznam jedneho experta na nastavovanie parametrov a tocenie knoflikov ktoreho cely djing spociva v tom ze si pusti track a potom do neho s prepacenim mrda vsetkym co ma po ruke :)).. nieco strasne. Ono nakoniec nejde o efekty ani o nastroje ale o to jak k tomu kto pristupuje.. a to co pisem su komplexy cloveka, ktory v tuzbe stat sa djom kedisy investoval par desiatok tisic do techniky, do vinylov, hodiny a hodiny trenigu a frustracie, aby potom po par rokoch zistil ze vlastne staci cracknuty traktor a par giga ilegalne natahanych mp3jek :)). Proste hlupak :).
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Tak najprv by som rad povedal, ze chapem ze v tejto dobe nema vyznam riesit podobne veci a ze poznam samozrejme vela ludi co hraju z pc a hraju dobre. Na druhu stranu ale v kutiku duse suhlasim s Casperom, mixovat v traktore naucim kohokolvek v priebehu pol hodiny, vsetko to remeslo co som kedisy za djingom videl prevezme comp a jedno tlacitko sync. Samozrejme to otvara nove moznosti a clovek sa moze so setom viac vyblbnut, ale kto to robi? Cest vynimkam ale vacsinou vidim ludske jukeboxy co pustaju jeden track za druhym, ziadne mixym ziadna pridana hodnota. Pamatam si jeden komentar pod videom na youtube, kde chlapik prezentoval svoj dubstepovy set nahrany s midi konzoli a traktorom: "I like the parts where you are touching knobs to look like you are doing something" :). Tolko k mojmu pocitu.. v piatok som sa bol po dlhej dobe pozriet na dnb party a aj ked ma to hudobne moc nenadchlo, bolo fajn vidiet ze aspon v niektorych zanroch ten DJing stale stoji za rec. V psytranci mam dojem ze tu je 1 dj na 10 pustacov.. parkrat sa mi stalo ze som bol na akcii moc zhuleny alebo inak neschopny/lenivy rozumne mixovat, v takych pripadoch to odsmrdlam stylom jeden track za druhym cez pasaze bez beatov, je mi za tymi masinami trapne, odvedena praca 0, dobry pocit z hrania 0. To ze ludom to je jedno chapem, staci vybrat dobre tracky a vsetci su spokojny. Ale ze ma po takomto predstaveni cestou k baru ked idem splachnut pivom znechutenie nad sebou poplaca po ramene par djov a pochvalia set, to si vravim ze nieco je asi spatne. Asi v mojej hlave, kde si este stale hovorim ze selekcia je len polovica "uspechu" a ze dj by mal do toho vniest aj nieco viac.
    No a na zaver tohto vylevu zopakujem ze chapem aj pohlad z druhej (aj tretej) strany, ze len pridavam iny pohlad do diskusie, ze mi je to v podstate aj tak jedno a ze vam prajem prijemne miunskovanie ;).
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    KASHMIR: Když někdo používá Ableton, midikontroler atd. a hraje svoje věci, tak nelze nic namítat.
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    KASHMIR:
    Většinou lidi co míchají z počítače a podobných věcí míchat neumí (sou samozdřejmě vyjímky). Stačí zmáčknout cuplík a mícha to prakticky za tebe. Zkus někam poslat set a napsat že je míchaný v kompu:) Averzi nemam jen tyhle věci nepodporuju.
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    CASPERDJ: fakt psychedelie, cos napsal:). Snad sis uvědomil protiřečení a nesmysly v jedný větě.

dále viz Kashmir
    KASHMIR
    KASHMIR --- ---
    CASPERDJ: neco do diskuse...vyber media, ktery pouzijes, je myslim v tyhle eklekticky dobe celkem putna...chces mi rict, ze DJs co hrajou z pocitace jsou razem meneceni oproti tem co hrajou z CDcek? (Pak bych se teda hadal ze lidi s psytrancem na vinylech jsou masters oproti vsem smrdlalum s CDckama .) Nebo mas averzi konkretne k programu Traktor a napr. Ableton Ti nevadi? Muzu rict, ze s midikontrollerem je DJ s pocitacem podat minimalne ekvivalentni ne-li lepsi vykon nez typek s CD playerama diky vsem tem parametrum, co muze nastavovat a menit. Ted mluv...celkem me zajima Tvuj pohled.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    CASPERDJ: mne se libi ta myslenka, ze je v ankete kazdy, kdo si byt jen jednou verejne stopul za mixak... :)
    PSYSELF
    PSYSELF --- ---
    CASPERDJ: blbost!
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    Traktor tak možná na doma, na party patří klasika.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam