MIMINO: Hele, já tě peskoval za to, že peskuješ ostatní za pravdivou větu. Je pravda, že si asi úplně nerozumíme - já neřekl že se do podobného stavu nemůžeš dostat meditací, ale hyperventilací, o které jsi mluvil. Samozřejmě že meditací se tam dostat můžeš, ovšem to, že tobě to přijde stejné, neznamená, že to stejné je (a jsme opět u psychologie a biochemie). Apropo - u každého jedince se bavíme o naprosto unikátní neurosíti a poměru chemických látek homeostázy mozku - tzn. srovnávat sebe s ostatními je nesmysl (mimoběhem je to jen projev EGA kterým se tu oháníme). Nemluvě o tom, že stavět na odiv to, že máš větší zkušenosti a nebojíš si té látky dát mnohem víc, abys dosáhl hlubšího účinku mi přijde značně patetické (a opět je to EGO).
Samozřejmě ti nijak neupírám, že víš o čem mluvíš a máš jisté znalosti a zkušenosti. Ale vydávat je ve světě ostatních za univerzální pravdy je nesmysl o to větší tím, že je to tvoje vnitřní poznání sama sebe, neaplikovatelné na ostatní. Připomíná mi to lehce sysifovskou práci, jako by jedna část fraktálu říkala ostatním že jsou s ní totožné - ony totiž jsou i nejsou zároveň.
P.S. Rejp do starýho orla od mladýho - pokud využíváš chemických stimulantů (což je ku příkladů pervitin, mefedron a efedrin) ke změnám vědomí, tak jediná psychedelie které můžeš dosáhnout, je toxická psychóza. A tu moc na učení se o sobě nedoporučuji.