• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BETSABEChampagne - klub přátel šampaňského - Moët&Chandon, Piper Heidsieck, Bollinger, Dom Pérignon a další...
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    tak uz jsme ho vypili a "tomu rikam ANO!"

    meli jsme ho castecne jako kir royal a oboji uplne luxusni
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    nemel jste ho nekdo? Blanc de noirs Brut
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    tak mame Champagne Jacquart http://www.jacquart-champagne.fr/site_en/

    dovezeno z Francie na moji objednavku:)tak uz se tesim:)
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    wau..hmm za to jsem mohla mit krasny champansky Laurent Perrier v Parizi, ale zavahla jsem
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw Marks & Spencers má slevy na ty jejich šampaňský cca 30 % takže stojí něco okolo 650 Kč
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    LEFTY: nepil jsem, ale "papírově" to vypadá na celkem slušný standart...
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    jasne, pokladej:)
    odpoved nevim :(
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    //OT
    Je možné tady položit otázku o koňaku? Myslím, že z místních klubů k němu máte asi nejblíž.
    dostal jsem láhev koňaku Bisquit VSOP. Je to dobrej koňak, nebo shit (na koňak, že áno:-))
    KRYSTOF_
    KRYSTOF_ --- ---
    Kdo by měl zájem koupit lahev Champagne od malovinaře ,Daniel Hulin et fils , brut ,á Ambonnay , Grand Cru , rok 2008 , at se ozve do pošty .)
    SM3
    SM3 --- ---
    Zdravím Vás,
    mam tu láhev Champagne - Alain Gratiot (Brut) á Saulchery
    - zajímalo by mě, kde by se dala zjistit cena téhle láhve, případně dostupnost v ČR, případně jestli se to dá skladovat což přepokládám že asi jo?

    STAGE
    STAGE --- ---
    Zo Champagne sa už dlhšiu dobu ozývajú hlasy o neznesiteľnej kríze, ktorá ho postihla. Jednak bol v minulom roku stanovený obrovský 14 tisícový hektárový výnos, následne sa niekto nechal počuť, že štvrtina vinohradov by mohla byť kľudne zrušená. V pivniciach sa momentálne nachádzajú zásoby, ktoré sú schopné uspokojiť potreby trhu na najbližšie 4 roky..

    http://www.decanter.com/news/news.php?id=288986
    http://harpers.co.uk/news/news-headlines/8381-champagne-production-cut.html
    STAGE
    STAGE --- ---
    BETSABE: pochopiteľne, že nie Ty, ale ten, kto Ti ho predáva :") Ono sa práve producenti bubliniek snažia zvýšiť ich konzum tým, že preň vytvárajú aj takú povedzme "obyčajnú" image. Je pravdou, že nie je emotívnejšieho nápoja ako šumivé víno - vždy si ho spájame s udalosťami ktoré si popísala, ale aj ten bežný konzum stojí za to.. Ja si dám skleničku dobrého šumivého aj bez dôvodu :")
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    ...ted tedy myslim, ze si ho i koupime... jinak neodolam nikdy,kdyz je k dispozici na- napr. Veuve Cliquot na otevreni Designbloku...
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    no 3 roky ho neskladuju, to by ani u nas nevydrzelo:)
    unikatnost je pro me napr. v tom, ze s ho nedam 5x za mesic, ale nekolikrat za rok, pri special prilezitostech... jako je napr. vyroci/promoce/komorni vikend s prateli/"znovunarozeni" meho otce /atd... proste:)
    STAGE
    STAGE --- ---
    Určite :") Neročníkový Brut sa skladá z viacerých ročníkov a vinári sa ho snažia robiť tak, aby každým rokom/výrobnou dávkou dosiahli približne rovnakých charakterových vlastností (Moet dnes by mal byť to "isté" čo Moet pred desiatimi a Moet za desať rokov) . Preto mi Bruty všeobecne pripadajú ako veselé pitie (v symbióze s tým, ako píšeš - neodolám akejkoľvek Champagne :"), avšak akýkoľvek obraz unikátnosti sa mi tam vytráca. Pozor si dávam na vek neročníkovej Champagne. Je robená na okamžitú spotrebu a pokiaľ stojí niekde v chladničke 3 roky, už to nie je ono..
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    STAGE: myslela jsem nerocnikovy Brut..chutna mi ;) na sladky varianty cehokoli si nepotrpim. obecne jsem nikdy nenarazila na spatne Champagne.
    STAGE
    STAGE --- ---
    BETSABE: Ide o to čo človek chce a o aký Moët sa jedná. Je to producent, ktorý nemá v rámci Champagne obdoby a stal sa takým synonymom Champagne, že už ani Champagne vlastne takmer nie je. V kategórii základných neročníkových Brutov prakticky nie je o čom ani rozprávať a azda najpodstatnejšie na jej vychutnávaní je čo najkratší čas, ktorý bolo víno vo fľaši (Základná champagne veľmi rýchlo stárne). Pri Rosé, Blanc de Noirs, Blancs, Millésímé (ročníkový Brut), ročníkových variantách blanc de Blancs, noirs, rosé, no azda najviac pri grande cuvée sa dá hovoriť o čomsi viac ako o potešení. Sladké doux verzie, až po extra brut, či non - dosage sú skvelým osviežením. Takmer každý šampaňský dom produkuje okolo desiatky vín. Mnohé zo špeciálok nebývajú drahšie o viac ako 20 % oproti základnému Brut. A je v tom kopec krásy :")
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    CMLKA: jj klidne i ten,..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    jinak koukam, ze ten Piper Heidsieck ma Gastrostella taky asi za 713,- coz je taky dobry...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BETSABE: prima, diky, mrknu se tam....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam