• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUDA_JANDálnice, silnice, železnice, koridory - stavba, plány, realizace, historie, budoucnost
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    To že se z Jugopárty a Kamýcké měla stát radiála bylo veřejným tajemstvím. Je to naznačené i ve videu o stavbě severozápadní části okruhu.
    Nic to ale nemění na tom, že dáma je mimo a je to typická tlachalka alá Jihočeské matky
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    VANEK: to jo. ale v kontextu je pro mne její důvěryhodnost nula. je to úplnej laik.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROMANET: Tak třeba to o chybějícím EIA jsem nevěděl; připomenutí záměru propojit vnější okruh přes Jugoslávských partyzánů atd.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    http://mo.ttnz.cz/2009/04/stavebni-prace-na-tunelovem-komplexu-blanka-zastaveny/
    Vtipálci,už jsem myslela ,že budu mít pohodu v práci:-)
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    DAKOWBOY: jenze tenhle jedinEj rozumnej nazor je pravda diky takovejm stouralum jako vona, ktery blokujou severni obchvat
    DAKOWBOY
    DAKOWBOY --- ---
    Budiz, co clovek to nazor. Proto take nelze nechat stavbu silnic a dalnic na lidech, vzdy by se ozval nekdo, kdo bydli okolo, ze to zkratka nechce. Misto toho, aby slecna/pani Neela Winkelmann-Heyrovska jasala, ze velka cast vede (narozdil od planu z roku 1980) pod zemi, vybira si bezna temata, souvisejici s kazdou dopravni stavbou.

    Jediny rozumny nazor je ten, ze by nejdrive mel stat okruh. Zbytek jsou pouze domnenky a zavist (at si pan Bem jezdi kam chce, kdyz byl schopen se vypracovat vys, nez na asistenta pana Mejstrika)
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    ROMANET: argumenty typu "kde ziji nase deti" a ze je potreba postavit okruh pritom chce zastavit vystavbu systemu okruhu...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    VANEK: zajímavých detailů? myslim, že z jejích úst zaznívají jen názory a ani jeden argument.
    VANEK
    VANEK --- ---
    http://literarky.cz/?p=clanek&id=6540 Tunel Blanka Pražany přímo ohrozí na zdraví, a stavbu je proto nutné zastavit, varuje členka petičního výboru Chceme pravdu o tunelu, ekoložka Neela Winkelmann-Heyrovská. (ex-asistentka Mejstříka, takže trošku přepjatá, ale je tam pár zxajímavých detailů)
    CRAZYHEAD
    CRAZYHEAD --- ---
    ARCTOR: stejně mám takovej pocit že to přeložení magistrály možná nakonec ani moc nepomůže
    CRAZYHEAD
    CRAZYHEAD --- ---
    RUDA_JAN: to jsem zvědav jak se dohodnou :))
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    ARCTOR: presne - je to jak se stavbou okruhu/dalnice a nekolika variantama.. jedno obcansky sdruzeni si par let dupe aby to prelozili, oni to prelozej a dupe dalsi :-)
    ARCTOR
    ARCTOR --- ---
    ...ja teda nejsem prazak, ale taky mi prijde zcela zcestne se o nejakem zuzeni po dvou dnech vubec bavit, tohe je opravdu vec dlouhodobeho vyhodnoceni...
    ...a ad ubytek aut z magistraly - to uz resili v telce nejaci zastupci jinych prazskych obvodu, ze pokud se zvedne doprava u nich, budou pozadovat zruseni toho zuzeni...
    ...takze klasika CR, prast jak uhod ;]
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    no.. myslim si ze delat zavery ze dvou dnu je trochu zcestny :-) kolony tam byly uz pred tydnem. to je jasny. jak moc se zmenily po zuzeni si myslim bude jasny az po delsi dobe kdy se to cely vyhodnoti.. tech sest mesicu mi pripada jako rozumna doba na sledovani a vyhodnoceni nejakejch zaveru...

    a mozna je "dobre" kdyz tam budou ted vetsi kolony - lidi to budou vedet a budou se magistrale spis vyhybat. coz je taky ucel - zklidnit magistralu a ty auta odtamtud dostat... mozna to taky takhle nebude fungovat, ale to taky ukaze az cas...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    RUDA_JAN: Jenže P+R jsou dobrý pro lidi,který přijedou do Prahy. Pokud pražák sedne do auta, tak to rozhodně nezapíchne po 3km na P+R, ale už v něm zůstane sedět.
    Konkrétně linky 3xx jsou vynález, za který by měl být někdo po zásluze oběšen. Hezky tím sfoukli DO okrajů Prahy a vesnic okolo, ale ani jedněm to nevyhovuje. Ti co jedou do Prahy jsou naštvaní, že to vymetá zastávky mezi okrajem Prahy a stanicí metra. A ti co jedou z okraje jsou naštvaní, že se musí mačkat v úzké uličce plného autobusu, pokud se do něj vůbec dostanou, resp. pokud vůbec přijede.
    Jenže se obávám, že po dostavbě SOKP a MO se akorát zavede mýto do centra a na tohle se magistrát+Ropid zase vyprdne. Akorát tak zavedou další daň. Navíc pokud mýtný systém bude stejná levná hračička jako to co je na dálnicích, tak půjdou veškeré vybrané prostředky na splátky systému a skutek utek.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    SAMMAEL: to chapu, ale proto by meo bejt i vic p+r, jejichz kapacita je opravdu zalostna... pokud tam nejses do pul osmy, je to plny...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    RUDA_JAN: O tom ježdění autem místo mhd jsem se zrovna před pár dny dohadoval s kámošem. Tragický stav mhd v místě bydliště (pouze linky 3xx v podivném neintervalu) ho donutil sednout do auta. Nyní, ačkoliv se linky 3xx trošku zlepšily, už se mu do mhd nechce. A na jednu stranu se mu nedivím, když měsíční kupon stojí 550,- a on dá za benzín cca 900,- a ušetří víc jak půlhodiny denně.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    JAMES_DICK: jako nevim - to je dost divna zprava - oficialne se v pracovni den rano to tam pohybuje na petce a zacpa tam je na dennim poradku. takze bych si pockal na oficialni vyhodnoceni instituci co to monitorujou a ne na clanek novinky.cz .. imho..

    jinak k tomu co rikas - mozna mas pravdu, ale je to nekdy nejisty a hlavne jezdit po meste autem kdyz muzu mhdckem mi prijde jako zhuverilost.. kvuli tyhle pohodlnosti jsou pak zacpy.. a kdyz se kouknes do tech zacp, drtiva vetsina aut je obsazena jen na miste ridice.. a to ze je to drazsi je snad jasny :-)
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    a je to tu:
    http://www.novinky.cz/krimi/164048-doprava-v-zuzene-legerove-ulici-rano-stala.html

    jinak prazska mhd je treba proti bratislavsky luxus,ale porad to neni proste ono.
    a osobne i kdyz jedu pres celou prahu autem,tak je lepsi jet autem,nez sockou. casove me to proste vyjde na stejno i se zacpou+mam pohodli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam