• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOUZICKAWing/Ving/yong - chun/tsun/tjun - - cvicim/cvicil/budu cvicit
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    CYBERKOTLIK: V Praze na karlaku v budove FEL CVUT
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SOPTIK: kam jsi chodil na kenjutsu?
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    !!Dnes byl spusten novy portal: http://www.kungfu.cz/, na kterem zatím vubec nic neni.!!
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    LOUZICKA: Na WT jsem nechodil, vyrustal jsem na karate, zkousel thai a ultimat (spis takove jujitsu), trochu zbrane (kenjutsu a chambara), hodne sparringu proti ruznym stylum ... takze jsem tak trosicku deformovany vsim moznym :)
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    LOUZICKA: Jo, s tim ze te partner donuti mas pravdu. Me slo o to, ze se pak clovek nauci neco, k cemu si sam dojde a nemusi to byt zrovna ten wt styl, ktery studuje. Proste kdyz jedes rovnou s partnerem, tak je dost nepravdepodobny, ze ti ty pohyby zacnou rovnou zapadat do spravnych forem, spis to budes necim vzdycky kompenzovat (rychlejc, dal, vetsi silou vytocit se do toho) a treba si i vytvoris spatny navyky. Nicmene je to taky zpusob treningu - formy nejsou tak dulezity, proste to co ti funguje je spravne. Nerikam ze je to spatny, je klidne mozny ze si k tomu clovek proste dojde z druhe strany a nakonec si to vychyta. Pro me je taky problem zapamatovat si a nadrilovat spravne nakej pohyb jenom podle toho jak ho vidim - taky potrebuju cejtit jak to funguje pri cviceni s partnerem. Asi je tim padem nejepsi to kombinovat, v aplikacich prichazet na to co mi funguje, a ziskavat do toho jistotu v drilech. Samozrejme ale ten pristup "pouze aplikace" se mi zda hodne pritazlivej, a je to taky ten duvod, proc jsem zacal chodit na AVSE treningy ;)
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    SOPTIK: A ty uz jsi nekam na WT chodil?
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    GANJAMAN: au.... to video je vystizny :))
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    LOUZICKA: a GANJAMAN: diky, v dohledne dobe jsem na tom s casem hloupe, ale urcite zajdu omrknout :)
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    GANJAMAN: Ja chodim i v utery:)
    Btw: nemyslim si, ze se ve jen cvicenim ve dvojici nemuzes naucit usporny a presny pohyby. Dokonce si myslim, ze te k tomu partner donuti, jinak tam bude vzdy driv atd. Ale ty "sestavi" se spis hodi na to, ze muzes trenovat ty pohyby i sam. Tot muj nazor:)

    SOPTIK: Zkus to, myslim, ze bys mohl byt spokojen. Ale neodsud to po par hodinach. Kdybys mel vic otazek tak posta a nebo prid na trening a pak klidne muzem zajit na pivo...
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    Tohle je ta skola:
    http://www.vingtsun.cz/

    Chodime ve ctvrtek od 19:30
    http://www.vingtsun.cz/skola_praha3.html
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    GANJAMAN: OKi diky, kdyztak prosim nejaky link.

    Jinak ten dril to je jasny, ze je to nutny - je treba si nejdriv dostat techniku do podvedomi, aby behala tak nejak automaticky, toho bych se nebal :)
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    SOPTIK: Prijd ve ctvrtek a uvidis. Me prijdou AVSE treningy tvrdy dostatecne, myslim, ze budes spokojenej. Uvedom si ale, ze trenovani technik se stejne nevyhnes. Ve wt nejsou zadny katy nebo umely sekvence pohybu - vsechno co se ucis "do vzduchu" potom presne stejne pouzivas pri aplikacich. Lide kteri cvici pouze ve dvojicich a nikdy netrenuji formu a drily se nemuzou nijak naucit uspornym a presnym pohybum, ktery jsou ve wt potreba. Muze jim to sice fungovat docela dobre, ale tak po max. 2-3 letech se prestanou zlepsovat, protoze proste nemaji kam technicky postoupit. Kdo je zbehly v soubojich a *este k tomu* ma natrenovanou spravnou techniku bude vzdycky lepsi. Ale souhlasim s tim, ze tenhle dril muze bejt peknej vopruz, cvicit ve dvojicich je mnohem zabavnejsi.
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    LOUZICKA: Mne jde spis o to, jestli se nekde cvici spis pristupem "volny sparring a zkousejte si" nez pristupem "kata a techniky a za pet let rizene kumite" (pardon za hantyrku z karate). Pak by me take zajimalo, jestli se nekde cvici prave "freefight" techniky a aplikace VT jako na tom videu.
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    SOPTIK: No me na tom neprislo zas tak nic vyjimecneho... Nevim co teda konkretne na tom te tak zaujalo. Jestli ti slo o ten tvrdsi kontakt tak u nas se jede (na vyssim stupni samozrejmne) s chranicema na zuby atd. Jinak ale myslim, ze jde o domluvu s partnerem s kterym cvicis. Jsou lidi, ktery kdyz trefis tak ti to maji za zle a jsou lidi, kteri to vyzaduji.
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    Hodim to i semka :)

    Nevite nekdo prosim, zda se VT (WT) uci nekde v Praze timto stylem, resp. podobny pristup, techniky a kombinace, jako zde: http://www.youtube.com/watch?v=VQTBArJYRVE

    dik :)
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    LOUZICKA: Jo, to jsem ja. Mam cerny kalhoty s cinskym napisem "Lok Yiu Wing Chun" ;))
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    GANJAMAN: Ja jsme prave drive delal WT u ewta a nektere ty veci me zde udivuji. A pripadaji mi znacne schyzofreni... Ze obcas te nuti stat tak a obcas zase tak a pak v tom ma clovek bordel a reknou ze to zalezi co cvicis...(To mi rikali typci co trenuji na proseku). Ale rozhodne to nehodlam nejak soudit, verim ze pozdeji az do toho proniknu vic tak se mi vse spoji a pochopim proc se tohle delalo tak a tak.
    Mas takovy hezky kalhoty s vysitymi cinskymy znaky?

    GANJAMAN:
    GANJAMAN
    GANJAMAN --- ---
    LOUZICKA: Jo, byl jsem tam. Celou hodinu jsem bouchal do lap s tim karatistou. Zatim mi to prijde takovy hodne tvrdy (i kdyz teda nepochybuju ze to funguje) a velkej duraz na obloukovy udery (delaj to tak i pokrocilejsi kolegove, co utocej z retezaku). Videl jsem toho ale zatim dost malo a ani jsem poradne necvicil s nekym pokrocilejsim, takze na naky hodnoceni je prilis brzo. Zda se ale, ze to berete uplne za opacnej konec nez my (i kdyz techniky jsou nakonec stejny), takze je pro me dost poucny se tech treningu zucastnit. Budu ve ctvrtek chodit pravidelne, mam to od mista kde pracuju asi 50m :)
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    :) jasny....bohuzel nemam tucha :/
    LOUZICKA
    LOUZICKA --- ---
    GANJAMAN: Byl jsi tam dnes? Myslim na zizkove na trenignu AVSE...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam