LOUZICKA: Jo, s tim ze te partner donuti mas pravdu. Me slo o to, ze se pak clovek nauci neco, k cemu si sam dojde a nemusi to byt zrovna ten wt styl, ktery studuje. Proste kdyz jedes rovnou s partnerem, tak je dost nepravdepodobny, ze ti ty pohyby zacnou rovnou zapadat do spravnych forem, spis to budes necim vzdycky kompenzovat (rychlejc, dal, vetsi silou vytocit se do toho) a treba si i vytvoris spatny navyky. Nicmene je to taky zpusob treningu - formy nejsou tak dulezity, proste to co ti funguje je spravne. Nerikam ze je to spatny, je klidne mozny ze si k tomu clovek proste dojde z druhe strany a nakonec si to vychyta. Pro me je taky problem zapamatovat si a nadrilovat spravne nakej pohyb jenom podle toho jak ho vidim - taky potrebuju cejtit jak to funguje pri cviceni s partnerem. Asi je tim padem nejepsi to kombinovat, v aplikacich prichazet na to co mi funguje, a ziskavat do toho jistotu v drilech. Samozrejme ale ten pristup "pouze aplikace" se mi zda hodne pritazlivej, a je to taky ten duvod, proc jsem zacal chodit na AVSE treningy ;)