SOPTIK: Lehčí? Já ti nevím... Po roce můžu už něco...trochu...malinko...posuzovat a váha a síla prostě hrají roli. Je samozřejmé, že každý se bude přizpůsobovat svým dispozicím. Bude volit postup podle situace. Ale jakou mám zatím zkušenost já, pokud jsem těžší a silnější, musí se adaptovat protivník, nikoliv naopak.
Já obecně nemám rád tyhle myšlenky a la "toto je systém, s nímž žena porazí i o padesát kilogramů silnějšího muže" (ať už jde o WCh nebo smrtící špagetový tanec(TM)). To zní jak z tradičního akčního filmu.
Souhlasím, že je vcelku jedno, jestli je to chlap nebo ženská, jde jen o čísla, ne o to, jaké má kdo konektorky a hormony:) (víceméně)
Ale platí, že nemusím vysázet pět přesných úderú a pečlivě se bránit, když vím, že tu osobu o 50kg lehčí jednou ranou sundám (a jinou třeba ne, je 50kg a 50kg) a ty malé pěstičky prostě nedělají to samé co chlapík, kterej má přes metr devadesát jako já a díky svalstvu brutální dynamiku.
Pokud má někdo nevýhodu váhy a velikosti, musí se prostě adaptovat. Jasně, může mi prokopnout koleno...ale to už je ta adaptace. A to, že někdo jinej u toho nebude dělat krásný hoima WCh nebude nic ubírat na pravosti, když jednou ranou po linii pošle druhýho do zdi.
Hm, to je písmenek...a rozlétaných myšlenek, to je pozdní hodinou:) Tak to zakončím slovy klasika - na velikosti záleží:)