CYLAH: Stavim se za Vioolu a nemuzu nic vic nez doporucit Missing-Link.
Prosel jsem stejnym dilema, kdy jsem 2 roky delal v Irsku pod EWTO a pak se vratil a zjistil, jak brutalne komercni organizace to ve zbytku evropy je. Cena v CR je dvakrat takova jak v irsku, kde vse normalne stoji mnohem vice. Namysleni instruktori, co nerespektuji jina bojova umeni a pocit ze ve WT jsou penize na prvnim miste me donutily, abych se podival po necem jinem a prosel vice skol na zkousku.
Nakonec jsem skoncil prave v ML a jsem maximalne spokojeny! Sice stupne 1-3 jsou dost jine nez pod EWTO, ale stoji za to se lehce preorientovat. Je to mnohem volnejsi styl, kde neni tolik kladen duraz na presne uhly nohou atp, ale nauci te konfrontovat vsechna ostatni bojova umeni, takze napriklad haky od boxera te nevyvedou tolik z miry a naucis se pracovat i s dlouhou vzdalenosti, ne jen jit tupe dopredu a valit retezaky. WT a Blitzdefence nerozlisujeme... sebeobrana a bojove umeni nelze delit, takze je to v podstate zintegrovane. Forma Siu Nim Tao / Chum Kiu a vetsina veci je stejnych, takze neni problem zuzitkovat, co uz znas...
Dukaz ze EWTO nedava smysl je jednoduchy ... Znam spoustu lidi co presli z EWTO k nam, ale neznam jedineho, ktery by odesel do EWTO.