• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOUZICKAWing/Ving/yong - chun/tsun/tjun - - cvicim/cvicil/budu cvicit
    ZABAKA
    ZABAKA --- ---
    DELVIT: porad cvicis u ebmas nebo delas nejakou jinou alternativu wt? cvicil jsi v praze?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CYBEROOS: tak kombinace se sparingem muze byt dobry a nemusi. Clovek by mel vedet, jak rozdat i dostat uder (jak chutna). Zase kdyz se zacne moc brzy, tak utrpi technika. Chceto rovnovahu...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ZABAKA: ano, mam zkusenosti s ebmas :)
    ZABAKA
    ZABAKA --- ---
    cvicim teprve rok takze tohle jsou na me moc rozsahle myslenky. ma nekdo zkusenost ze skolou ebmas?
    CYBEROOS
    CYBEROOS --- ---
    Spis se bavim o systemu levelu a toho co se na jednotlivych levelech uci. Tim jsem chtel pochvalit nove odrudy ktere si tohle uvedomili a zacli vyucovat trochu jinym zpusebem v kombinaci se radnym sparignem nez rok se ucit low kick a postoj : )

    Ale to uz je asi taky ohrana storka, takze zpatky, trenovat trenovat a trenovat : )
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CYBEROOS: no zalezi co povazujes za klasiku. Ano, vznika spousty "uzasnych" novych stylu, ktere ale jsou dobre protoze ten clovek co je uci delal 20 let klasicke wch ;). Spise je skoda, ze vetsina wch se snazi cloveka sedrat a prodavat zazraky, kdyz nejdulezijesi je tvrda drina a letami proverena technika.
    CYBEROOS
    CYBEROOS --- ---
    DELVIT: jak rikas : ))) kecu bylo dost ale je fakt ze v posledni dobe me zaujalo kolik ruznych stylu trochu pretvorenych a vychazejicich z WG jsem potkal, vzdy trochu jiny nazev ale obcas mnohem lepsi provedeni nez klasika :D

    taky nekdo nejake zkusenosti?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ZABAKA: když je nějaké nosné téma, tak určitě. Raději cvičíme, o wch se toho napovídalo :0))
    TOM
    TOM --- ---
    málo :)
    ale třeba tady někdo "konvertuje", což by mohlo být zajímavé téma ke konverzaci .))
    ZABAKA
    ZABAKA --- ---
    konverzuje tady jeste obcas nekdo?
    PMPM
    PMPM --- ---
    gungfu knizecka "10 otazek zacatecniku - 10 odpovedi starych mistru" a dalsi zajimaci materialy ke stazeni zdarma zde:

    Hung Kyun Newsletter | kung-fu a sebeobrana Praha, Brno, Tábor, Jihlava, Trutnov - Lam Ga Hung Kyun
    http://www.lghk.org/newsletter/

    enjoy!
    TAR
    TAR --- ---
    PMPM: pokud lze knihu zakoupit u vas ve skole, tak se stopro zname :D
    PMPM
    PMPM --- ---
    TAR - jasna paka, paradni cteni (btw. zname se?)

    spousta povidek o Wing Chun, mimochodem tento patek bude savnostni krest, info zde

    | Lam Ga Hung Kyun - kung-fu, sebeobrana, posilování Praha, Brno, Tábor, Jihlava, Trutnov
    http://www.lghk.org/events/event/krest-knihy-hrdinove-gungfu/

    knizka k zakoupeni i u nas ve skole, Korunni 109, Praha 3, nebo ve skole Rzounka sifu, Legerova 34
    TAR
    TAR --- ---
    Doporučuji , velmi příjemné oddychové, zábavné čtení....pokud by někdo měl zájem, můžete se na mě obrátit.

    Hrdinové gungfu - původní český ''rodokaps''



    Koncem května r. 2011 vyšla za mediální spolupráce serveru bojovaumeni.cz první původní česká kniha dobrodružných povídek s tematikou bojových umění, "Hrdinové gungfu", kterou na základě dlouholetého výzkumu napsal Eduard "Ata" Štěpař. V knize se čtenář setká s mnoha slavnými jmény mistrů a cvičenců jihočínských stylů, ať už Wing Chun (Yun Kaisaan, Yun Jaiwaan, Fung Siuching, Leung Jaan... ), Hung Kyun ("Železný Most Saam, Wong Feihung, Lam Saiwing) či Choi Lei Fat (Chan Heung, Jeung Yim). Setkáme se i se slavným "Malým drakem", Brucem Lee.




    DELVIT
    DELVIT --- ---
    PIPO: wow 2x vice. No jasne tady totiz prodavaji patenty a ne boj ci bojove umeni. Nechapu ten nedostatek respektu k jinym umenim... u EWTO meni pizama, aby z toho vytriskali nove $$, nic jineho v tom neni potreba hledat.
    PIPO
    PIPO --- ---
    CYLAH: Stavim se za Vioolu a nemuzu nic vic nez doporucit Missing-Link.

    Prosel jsem stejnym dilema, kdy jsem 2 roky delal v Irsku pod EWTO a pak se vratil a zjistil, jak brutalne komercni organizace to ve zbytku evropy je. Cena v CR je dvakrat takova jak v irsku, kde vse normalne stoji mnohem vice. Namysleni instruktori, co nerespektuji jina bojova umeni a pocit ze ve WT jsou penize na prvnim miste me donutily, abych se podival po necem jinem a prosel vice skol na zkousku.

    Nakonec jsem skoncil prave v ML a jsem maximalne spokojeny! Sice stupne 1-3 jsou dost jine nez pod EWTO, ale stoji za to se lehce preorientovat. Je to mnohem volnejsi styl, kde neni tolik kladen duraz na presne uhly nohou atp, ale nauci te konfrontovat vsechna ostatni bojova umeni, takze napriklad haky od boxera te nevyvedou tolik z miry a naucis se pracovat i s dlouhou vzdalenosti, ne jen jit tupe dopredu a valit retezaky. WT a Blitzdefence nerozlisujeme... sebeobrana a bojove umeni nelze delit, takze je to v podstate zintegrovane. Forma Siu Nim Tao / Chum Kiu a vetsina veci je stejnych, takze neni problem zuzitkovat, co uz znas...

    Dukaz ze EWTO nedava smysl je jednoduchy ... Znam spoustu lidi co presli z EWTO k nam, ale neznam jedineho, ktery by odesel do EWTO.
    TOM
    TOM --- ---
    CYLAH: no... jak tak koukám na Prahu.. tak my to máme poloviční .)
    Taky si říkám, že by Zdenda mohl mít nějakou studentskou slevu.

    Právě, že NEmáme blitzdefence. Asi bychom ani mít nemohli, je to duševní vlastnictví Kernspechta. Nevím, jak moc se dá asertivita rozvíjet... ale mně těch pár hodin teorie stačilo k tomu, abych.. pochytil pár způsobů, jak jednat s agresorem.

    Zkoušky probíhají prakticky pořád stejně, jako v EWTO. Akorát za poslední rok se už (konečně) stává, že je neudělají všichni :) Ne, že by byly náročnější, ale za éry Königa... když přijel do Prahy udělat zkouškový seminář - tak zkoušky udělali všichni. Zatímco on si cvičil někde v šatně jenom s technikama.
    Reimers si oproti tomu zacvičí s každým. Včetně začátečníků bez stupně.

    Náplň programů zůstala prakticky stejná (jestli si skončila na pátém stupni, tak bys v něm u nás samozřejmě pokračovala... to ale věřím, že i u ostatních škol).

    Jinak obecně k našemu "stylu" wt... jsme o trochu víc zaměření na efektivitu než předtím v EWTO. Stejně jako například EBMAS. O něco víc "tvrdší" .)
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    Moc tomu nerozumím a EWTO už vůbec. Jednoduše, každý ať si dělá, co mu sedí:D Můžu jen přidat do mlýnka, že jsem v AVSE.

    Missing-Link
    http://www.missing-link.cz/

    A jsem mega spokojená. Je to u nás trochu levnější a asi nepotřebuješ tolik ¨properiet¨.
    A co se týká technik, nevím je to přece umění a všechno by se mělo vyvíjet, posouvat. Takže mi naprosto vyhovuje, že se to mění a přizpůsobuje uživateli:D Můžu jen doporučit:)
    Pokud jsi, ale s něčím už začala a nerada se něco přeučuješ tak ti AVSE asi moc vyhovovat nebude.
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    TOM: Když říkáš, že cena šla dolů - ta cena na webu platí, je aktuální? :) Taky to není pro mě nic moc přívětivýho, ale asi se s tím budu muset nakonec smířit. Dneska je už u všelijakých cvičení běžná cena kolem těch 200 Kč/hod, níž asi nikdo nejde :( navíc výhoda pro mě byla, že od EWTO jsem tréninky měla přímo v místě bydliště a nemusela jsem nikam dojíždět (další možnost do Prahy). Kdybych musela dojíždět, tak se to ještě víc prodraží.

    No a prosímtě, jak je to teď u vás v programech? :) Jak probíhají zkoušky? Jinak je fajn, že máte blitzdefence. Taky nás ho učili a dost mi to pomohlo. Ještě jsem vlastně chodila chviličku na Escrimu, jsem si teď vzpomněla. Ta mě bavila, ale teď už bych to asi obojí najednou neutáhla :) Snad jednou, až konečně dostuduju a budu mít nějakej stálej přísun peněz. To už bude jiná situace.
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    TOM: JJ, nový. Jsou ale pěkný :)) mně by se líbily i na normální nošení.

    ULRIK: Neviděla jsem to, ale chápu to jako knížečku, ve který máš potvrzený zkoušky a tím pádem dosažený stupně a máš se čím u EWTO prokázat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam