TOM: jsem rád,že se začínáme shodovat.Nicméně budu kout železo,dokud je žhavé :-) a rád bych zopakoval,že ani "některé její sekce" nejsou "nouzovka" ve smyslu aplikace.Obecnou argumentaci z mé strany máme za sebou,takže prosím uveď které "sekce" podle tebe "nouzovka" jsou,ať se můžem argumentací pohnout do konkrétních míst.Pokud máš zájem o diskusi,samozřejmě.
Velmi mě pobavilo "absolutne zadne pozivani sily" :-)))) Možná bych byl při používání tohohle slovního spojení opatrnější,patří do stejné skupiny jako níže zmíněná "jiná mentalita číňanů" a podobné bludy.
Nepodezřívám tě primárně,že bys nevěděl co tím myslíš,ale plácnout to takhle do fora,kde se pohybuje i spousta nováčků mi přijde dost nezodpovědné.
Co si pod tím mají představit?Cvičence,který padne z postoje na zem,protože přestal používat sílu nohou ke stání a pomočí se,protože pro jistotu povolí i sevření svěrače?
Nebo koncept Li(fyzické síly) nahradíš konceptem Qi(vnitřní energie)?Přestože hongkongská linie jím vyloženě opovrhuje,speciálně její turecko-německá větev v Evropě?Přestože obecná teorie harmonií,platná obecně pro všechna "kung fu",wingchun nevyjímaje (přestože se prezentuje jako něco vyjímečného),mluví o vedení Li skrze Qi,která je zase vedena úmyslem Yi?
Nebo mluvíš o používání přesně odměřeného množství síly adekvátně situaci?Což by ovšem znamenalo ,že neodděluješ principy konfrontace od principů tréninkových......
Zkrátka,jen pro mě,zkus mi to vysvětlit prosím,nějak se v tom ztrácím.
Proč jsou klinč a lokty nesmysl?Nerozumím...