• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    ZIVEL: s ocima jsme na tom podobne. dcera (skoro 4) zavre jenom na chvilku, pak nevydrzi, ja mala. ale pribehy ji taky moc bavi. nejvic se ale asi libi pravda mně :) dceru nejvic bavi ty kratky vizualizace na konci, třeba že je semínko a představuje si, jak z ní roste kytička.
    KISSA
    KISSA --- ---
    ZIVEL: my mame kouzelnou lucernu i budhovy pohadky a oboje ma u dcery (5) zatim velky uspech, predstavovani ji bavi, jen nevydrzi mit zavrene oci :)
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    SHORMICHA: tak na tom Kosmasu Medvěda zrovna mají

    TUVDEN_NIMA: koukal jsem na tu Kouzelnou lucernu, ale nějak se mi nezdála. Nedovedl jsem si představit, že bych klukovi četl ty příběhy, které si má se zavřenýma očima představovat, a on by to bral vážně a měl by na to trpělivost... vy jste to praktikovali?
    SHORMICHA
    SHORMICHA --- ---
    jinak jsem objevila další obrázkovou knížku. vydala Grada, cena 249,-Kč

    Velká obrázková kniha vezme děti na dlouhou napínavou cestu - podívají se zblízka na tři různá prostředí - na venkov, na ulici a k vodě. Panoramatické celostránkové obrázky, které jsou zabydlené spoustou veselých postaviček lidí i zvířat, domů, dopravních prostředků, zábavných akcí děti upoutají na dlouhou dobu. Mohou si prohlížet, hledat souvislosti, mluvit o tom, co kdo dělá a proč a najít i mnoho veselých nesnází a příhod zobrazených lidí. Rodiče jim mohou vysvětlit, jak co funguje, kdo co dělá a porovnávat obrázky s tím, co vidí okolo sebe. Kniha bude zdrojem zábavy pro děti i dospělé.

    SHORMICHA
    SHORMICHA --- ---
    TAYLES: dík moc, shánim už dost dlouho a beznadějně :)
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    PARCELKA: máme doma a k tomu vyšlo a máme ještě tohle http://www.kosmas.cz/knihy/155506/kouzelna-lucerna/ . moc doporučuju :)

    Kouzelná lucerna
    Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu

    TAYLES
    TAYLES --- ---
    kdyby měl někdo zájem, tak je opět k dostání:

    Medvěd, který nebyl - Frank Tashlin | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/170997/medved-ktery-nebyl/
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ZIVEL: mně se to podle těch ukázek líbilo, tak jsem si ji objednala a můžu vám pak říct, jak to na mě působilo..já to nesháním pro žádnou určitou věkovou kategorii, takže mi na tom zas tak nezáleželo


    PARCELKA: tohohle Buddhu mám, je to docela pěkné, i když zas trochu něco jiného, než na co je člověk zvyklý - ale vystupuje tam hodně zviřátek a jedna netradiční příšera Lepkavý chlup :)
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    TAYLES: O tuhle knihu se strhla malá diskuse v tisku. Psal o ni O. Nezbeda v Respektu a na jeho recenzi reagoval (nesouhlasně) R. Malý v Tvaru. Prý ji Nezbeda nepochopil a není to skoro vůbec pohádka...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    Egbérie a Olténie: Juraj Horváth, Sylva Fischerová, Baobab 2011, v kategorii: pro celou rodinu

    http://www.baobab-books.net/sites/default/files/imagecache/velke/obalka_egberie_a_oltenie.jpg

    http://www.baobab-books.net/sites/default/files/imagecache/velke/egberie_a_oltenie_pict_net.jpg

    "Správná pohádka má mít tři vlastnosti: poezii, moudrost a vtip. A má se líbit jak dětem, tak dospělým. Pohádky Sylvy Fischerové takové jsou: odehrávají se v různých zemích světa, ze kterých taky původně pocházejí, ale jsou mezi nimi i pohádky čerstvě vymyšlené. Vystupují v nich králové a knížata stejně jako japonský broskevníček Momotaró a Rom Dežo z Dolní Terchové – a vedle nich strašliví Tlamachové, kteří jedí jehličí a salát z červů, anebo Chlebovka a Rohlikovka, se kterými rozmlouvá Konvice Kočka. Odehrávají se tu leckdy věci děsivé – je to vůbec pro děti? není to pro děti? –, ale pro dobré to dobře dopadne (....)"
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    na Kosmasu je znova k mání spoustu dětskejch Dahlů (vydali znova Matyldu, Jakub a obří broskev i Obr dobr..v květnu vyjde Danny, mistr světa)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ja jsem prave vcera oprasila vsechny moje detsky knizky, mam jich snad 200 a sem tam narazim v antikvariatu na nejakou, co sem znala a chybi mi ve sbirce. uz se moc tesim, az je budu Zuze cist. kazdy vecer uz ted usiname nad jednodussima pohadkama, tak snda nam to vydrzi.
    kdyz jsme byli mali, tak sme u pohadek, co mamka cetla neusinaly se segrou jen my,a le i tatka:)))
    UMA
    UMA --- ---
    PARCELKA: teda..! to vypada dobre!:)
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    Petr Sís získal prestižní mezinárodní Cenu Hanse Christiana Andersena.
    19. března 2012
    Dnes odpoledne v italské Boloni byli slavnostně vyhlášeni vítězové Ceny Hanse Christiana Andersena, označovaná za Nobelovu cenu pro dětskou literaturu. Je udělována spisovatelům a výtvarníkům za celoživotní tvorbu na poli dětských knih. María Jesús Gil, prezidentka organizace IBBY (mezinárodní sdružení pro dětskou knihu, které je nevládní organizací UNESCO) oznámila, že ji za své texty získala Maria Teresa Andruetto z Argentiny a za ilustrace Petr Sís, nominovaný za Českou republiku. Jedenáctičlenná porota složená z odborníků z celého světa ocenila Síse jako mimořádně originálního autora, který vytváří s bohatou představivostí mnohoznačné a věrohodné příběhy s využitím různých uměleckých postupů. Andersenova cena, udílená pravidelně od roku 1956 (každé dva roky), je považována za nejprestižnější ocenění pro tvůrce dětských knih. Zlatá medaile bude autorům předána z rukou dánské královny na kongresu IBBY v Londýně na konci letošního srpna. Z českých výtvarníků Andersena získali v minulosti Jiří Trnka (1968) a Květa Pacovská (1992).
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    SEVERINE: haha, i já to viděl v pizzerii na palmovce. mají to vůbec ještě někde jinde? :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    GINGERCAT: viděla sem to tuším ve výloze u pizzeire na palmovce - jak je tam ten dětskej koutek čásek .. sem si říkala, že takovejhle knih sme měli z knihovny půjčeno habaděj a přišlo mi, že náš starší mladej už je na to vlastně starej .. tak uvidíme .-)

    jinak vřele doporučuju - pro nášeho skorotříleťáka to byla první čtená (teda ne "ukazovaná") kniha, kterou vydržel poslouchat (a teď ji vyžaduje) před spaním
    jo a taky se to dá možná ještě někde shlídnout hraný, nebo spíš mluvený autorem a jeho kámošema (viděla sem i ukázku z večerníčka, ale ten se mi nelíbil - čtený nebo hraný je to lepší)

    Jak byla vosa Marcelka ráda, že je - Michal Čunderle | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/168674/jak-byla-vosa-marcelka-rada-ze-je/

    Marcelka je vosa, nemá křidélka a létá invalidním letadélkem. Jarun a Marun jsou komáři, křidélka mají a dělají do techniky. Jednoho dne to dají dohromady a spadnou do dobrodružství, při nichž se dech tají a bránice se třese. Hravé vyprávění ve dvanácti kapitolách, se čtyřiapadesáti celostránkovými obrázky Jakuba Zicha, pro čtenáře od pěti do sta. Přílohou audio CD se čtením z knížky a hudbou Přemysla Ruta.
    DINE
    DINE --- ---
    Šmalec rulez ;)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    love Šmalec:)
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    Ano, ten jeho styl působí, jako že by mo na počítači zvládl každý, ale Šmalc je i tak jedinečný.
    SKOLD
    SKOLD --- ---
    ZIVEL: Hlavně je to kongeniální díky Petra Šmalce.
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    Mým dětem se moc líbí kniha Ferda Páv od Morgensterna (vydal Baobab). Netušil jsem, že mistr nonsensu dokáže napsat takhle hutné a srozumitelné verše (překlad J. Hiršal).

    Ferda Páv a všelijaká zvířata | české ilustrované knihy pro děti | Baobab Books
    http://www.baobab-books.net/ferda-pav-vselijaka-zvirata
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam