• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    SKOLD
    SKOLD --- ---
    SUPCZ: Jednoduse to, ze si klido pido prectu pohadky od Magora a Bondyho o pivu a nadavani, ktery nejsou slunickovy, ale ze na druhou stranu nesmyslny nadavani bez nadhledu zrovna nepovazuju za napln tohodle fora.
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    SKOLD: cože to co?
    SKOLD
    SKOLD --- ---
    TIMA: Prosimte, nikde nepisu, ze by se tady melo komunikovat v deminutivech, mluvim o hodnotovym pristupu, kterej bych ve foru o detsky lit. tak trochu cekal, pac je na tuhle problematiku snad taky intencionalne vytvarena, zejo (cilize tehle casti literatury nejde jen o tvurci, ale taky o hodnotovy rozvijeni). Tzn. ze mi, jak jsem psal nize, absolutne nevadi kritickej pristup, ale zpusob kritickyho pristupu, kterej popira princip tohodle auditka, ve kterym je, myslim, nejen dulezitej pristup ke kniham, ale tak trochu i obecne.
    TIMA
    TIMA --- ---
    SKOLD: Neprozivas to nahodou spis ty trochu moc? A v diskusi o detske literature se smi jen slunickove cukrovat?
    SKOLD
    SKOLD --- ---
    FIFI: Já nemluvím o tý ženský, která je mi vyloženě ukradená, ale o Tvým hodnotícím přístupu, kterej bych zrovna v tomhle auditku nečekal. Nejsem žádnej prudérní suchopárnej moralista, v Ostravě se s vulgarismy přímo žít musí : )), ale přijde mi opravdu hodně absurní vidět takovej hodnotovej přístup na foru o dětské literatuře. Mně přišel příspěvek od Annawy víceméně pronesenej s lehkým nadhledem, kterej vyvolává spíše ironický pousmání a nikoli přístup, ve kterým ses doslova vyrovnala s tou "ženskou z vlaku". :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    SKOLD: no a co teda s takovejma babama? Proc by mi cizi baba ve vlaku mela rikat, ze je nejaka kniha pro me dite nevhodna? Co se mi kdo ma do takovejch veci montovat?
    SKOLD
    SKOLD --- ---
    FIFI: Úžasnej přístup.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNAWA: pizda nejaka!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KAIRRA: nepochybně :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ANNAWA: úča ;)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Ovsem, dneska ve vlaku jsme si prohlizeli Podzim a nejaka starsi pani s tim mela problem. A vysvetlovala mi, ze je to pro B nevhodne, male obrazky a kdesi cosi. B spokojeny hledal detaily jako obvykle, ale pani se tvarila velice kriticky. Nepolepsili jsme si ani Veselou masinkou, protoze B ode me vasnive vyzaduje prepocitavani vsech hus, zajicu i konvalinek. A to se taky nema, tvarila se dal kysele.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIAM: ta je skvělá, B (2) ji má taky rád, i když počítat samozřejmě ještě neumí.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NIAM
    NIAM --- ---
    Hervé Tullet: Knížka, Portál, 2011.

    Už od dubna se u nás těší oblibě, nevím, jestli se líbí víc mě nebo synovi (3), boduje speciálně na delší cesty (a ehm, na nočníku).

    Knížka plná puntíků. Co se stane, když pohladíte žlutý puntík?
    Promovideo zde: https://www.youtube.com/watch?v=Kj81KC-Gm64
    KEYA
    KEYA --- ---
    IBERIA: tak v levných knihách mají občas doprodej i něčeho pěkného...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    IBERIA: bohužel takové nejsou jen z Levných knih..
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BEBERA: podepisuji, na obecny dotaz co koupit odpovidam: knihy, ale nedoslo mi, ze se mohu dockat i otresnych radoby disneyovskych kreaci z Levnych knih:(
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MORRIGHAN: Já bych doporučila Šrutovu poezii, konkrétně knížku Šišatý švec a myšut. Milujeme ji celá rodina. Ale záleží na tom, zda to může být poezie.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    BEBERA: uf, vid?? taky nas to vydesilo, napr. jak moc zkratit a zmorbidnit se daji klasicke motivy. O nevkusu nemluve. Povetsine si vystacime se Zmatlikovou a Baobabem, dcerce jsou teprv 3.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam