• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Me silne irituji i klasicka ceska říkadla typu
    Deti sanky vytahuji,
    na kopecek pospichaji.
    Jedou dolu z kopecka,
    jak by mely kolecka.
    Mame to doma snad ve trech nebo ctyrech knížkách :(
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MEDVED007: jo, u veršovánek (poezií bych to snad ani nenazývala) taky strašně trpím. Mým numero uno je "Natáhnu se pro jablíčko, natáhnu se pro hruštičku, všechny srovnám do košíčku!" *vomit*. A pak máme doma např. prastaré leporelo Hrubín/Zmatlíková: Paví očko dobrý den, tam jsou superjednoduché verše o pár slovech a tak příjemně se to čte!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MORRIGHAN: ano, to je typická bolest dnešních knížek a to nejen dětských.....ale u dětských to zabolí o to víc :-( mě teda nejvíc štve, že je na trhu plno knih s "poezií" pro děti a přitom jsou to takové slaboduché hrůzy, že by člověk brečel....já pro dceru běžně skládám různé básničky, psala jsem jí třeba všechny pohledy na ŠvP ve verších, vzkazy jí občas veršuju a tak....čistě pro legraci.....a myslím, že půlka mých veršovánek, které spíchnu nahonem za půl minuty je lepších než to, co se za často vydává za dětskou poezii, fakt děs :-( něco jako divadlo pro děti....furt existuje řada dospělých ( i těch co se tím živí), kteří si myslí, že dítě = blbec co sežere všechno :-( čest všem, kteří to tak nemají
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Díky všem za tipy na knížky. Nakonec to vyhrál Pavel Čech O Zahradě, ale možná si ji ještě nechám já :) Obrázky nádherný, ale (vy, kdo to znáte z vlastní zkušenosti) co na to říkají děti? Není to na ně trochu moc melancholický? U ségry byl doteď největší hrdina krteček, tak si nejsem jistá, jestli to neteř pobere...
    A pak jsem ještě pořídila tohle http://neoluxor.cz/detske/princ-a-princ--194127/ a z toho jsem taky úplně nadšená, je to moc hezká knížka. Jsem zvědavá, jak se na to bude tvářit maminka holčičky, kterou tím chci podarovat :)

    Jinak teda musím říct, že jsem trochu zklamaná z některých knížek, co jsem si prohlížela - na pohled moc pěkný, ale už při úplně zběžném prolistování v knihkupectví jsem hned u tří (!) narazila na překlep nebo typografickou chybu. To je přitom taková škoda, když jsou ty knížky v jiných ohledech tak "vymazlené".
    SKOLD
    SKOLD --- ---
    MAARISTAAN: Každopádně úplně skvělý vidět výborný nový nakladatelství. :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    LILY: jo, taková manýra, taky mi to trhá oči
    LILY
    LILY --- ---
    MAARISTAAN: přiznám se, že by mě tam asi strašně iritovalo to divné "E", ačkoliv to jinak vypadá velice sympaticky.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Sice se jedná o mluvené slovo, na které je tu jiný klub, ale nemáte někdo doma CD Orion pohádky, která byla v rámci jakési promo akce distribuována v roce cca 2008/2009? Máme doma CD č. 2 a dětem (i nám) se moc líbí. Byla bych vděčná za kopie zbylých CD. Předem díky.
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Co mě dnes zaujalo (uznávám, že teda hlavně kvůli ilustracím):
    běžiliška
    http://beziliska.cz/knihy/vydane





    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    MADE: K Měsíční květině Ti můžeme ukázat pár obrázků: http://maaristaan-detskakniha.blogspot.cz/2013/07/einar-turkowski-mesicni-kvetina.html
    MADE
    MADE --- ---
    Neznáte někdo nějakou z následujích knih? Našla jsem je na netu a podle anotace se mi líbí, ale víc o nich nevím a v knihkupectví jsem je zatím nenašla...:

    Měsíční květina - http://www.kosmas.cz/knihy/157463/mesicni-kvetina/
    O princi čekankovi - http://www.kosmas.cz/knihy/143931/o-princi-cekankovi/
    Jak zvířátka pekla koláče - http://www.kosmas.cz/knihy/156258/jak-zviratka-pekla-kolace/
    Veselá zahrádka - http://www.kosmas.cz/knihy/186859/vesela-zahradka/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LILY: neni tam text. Jen na zadni strane je napsane, jak se kdo jmenuje.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: kromě nápisů typu Cukrárna apod. ne
    FORDOVA
    FORDOVA --- ---
    LILY: Není tam žádný text.
    LILY
    LILY --- ---
    BALAENA: text tam nikde nevidím...tzn. tam tedy není?
    LILY
    LILY --- ---
    LADY_MYSKA: a to Jaro, Léto atd. jsou jen obrázky nebo i text?
    Koupili jsme před časem nějaké (u mnoha dětí velmi úspěšné) knihy od Anne Suess, kde jsou jen obrázky a nebavilo to mě ni mládě.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    ANNAWA: U nás zase momentálně vedou tyhle dvě: http://neoluxor.cz/odborne-knihy/parni-lokomotivy-csd--85366/?gclid=CKeiqILk7bkCFYdc3goda2cANQ
    Kniha Obrazový atlas. Lokomotivy | bux.cz
    http://www.bux.cz/knihy/116428-obrazovy-atlas-lokomotivy.html
    Já mám raději tu první. :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: já jsem dětem vždycky četla kde co, včetně říkadel a básniček. Nikdy, nikdy ani jedno z nich byť jediné nezopakovalo, tak vlastně nevím, čím to je. Nicméně B nejoblíbenější knihou je momentálně toto http://neoluxor.cz/odborne-knihy/1001-fotografii-vlaky--16889/, protože to taky splňuje nároky na fotku a pár řádek textu - takže říkadla sice neumí, nicméně už spolehlivě rozeznává starý motorový vlak na Machu Picchu od vlaku indického a Amtrak od francouzského Mistralu. Ale jinak tedy má rád i normální dětské knihy.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ZEGA: U nás hrozně frčí klasika - jak psala ANNAWA: O Veselé mašince http://neoluxor.cz/detske/o-vesele-masince--186029/, ale také http://neoluxor.cz/detske/moje-stene--12837/, http://neoluxor.cz/detske/kuratko-a-obili--13427/, Říkadla od Lady, http://neoluxor.cz/detske/cvrcek-a-mravenci-leporela--12897/ a Broučci na pouti. Myslím, že to je to, co jsi psala -tj. obrázek a pod tím text, ideálně ve verších.... :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZEGA: u nás nejvíc frčela poezie ať už moderní ....třeba http://www.databazeknih.cz/knihy/nekouse-to-nestipe-to-nezlobi-to-co-pak-je-to-169088

    nebo klasická říkadla.....a těch je na trhu mrak....obvykle velký obrázek a dole trocha textu.....děti si to rychle zapamatují a recitují to pak s rodičem.....po mnoha letech s dvěma dětmi, které jsem strávila čtením podobné intelektuální literatury, jsem se stala naprostým expertem na česká lidová říkadla :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam