• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    FIFI
    FIFI --- ---
    BALAENA: aha!

    V te anotaci je vse:

    Napsat domácí úlohu o cestě k Jižnímu moři je pro dvanáctiletého Konráda velký problém. Nemá totiž potřebnou fantazii. Ale má podivuhodného strýčka, a když se přidá ještě mluvící kůň Negro Kaballo, vyřezávaná skříň z 15.století a neobvyklé datum 35.května, je o dobrodružství postaráno.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    FIFI: vida, to by zapadalo do popisu, co pozadovala NIENNA: , resp. jeji muz. Jak si to tak pripominam, tak se po tom asi v antiku poohlednu, dost me to jako malou bavilo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ja myslim, ze to snad vyslo naposledy, kdyz byl maly muj tata (rocnik 33), cetla jsem tu jeho knizku...pak to snad uz nevyslo, nevim..
    FIFI
    FIFI --- ---
    FUNTL: cepicky v Bylo to 35. kvetna nevim, ale zeptam se kamaradky, ta to cte detem porad.

    Co si pamatuji ja:
    hlavni hrdina je chlapec, ktery kazdy tyden (jeden den v tydnu - treba v utery) chodi na navstevu ke svemu stryci. Ten ma (tusim) prave tyto podivne kombinace jidel. Jednou prolezou skrini? (asi) a ocitnou se v jinem svete, kde prochazeji jednotlivymi dalsimi svety. Napr. je tam kapitola, kde si dospeli vymeni mista s detmi, dospeli jsou mlaceni rakoskou, jedna se s nimi jako s detmi..a naopak deti chodi do prace, vychovavaji sve rodice jako by byly jejich detmi. A ano, je tam i ten kun na koleckach.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    já nevím, já to nečetla. jen jsem už několikrát vyslechla od manžela, jak to pod dojmem onoho svěžího dílka s bratrancem o jedněch prázdninách zkoušeli
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    BALAENA: jo, to je lepsi. A jsou tam tedy ty organizovane deti v cepickach? Jako ten namet zni tak komunisticky, ze Kastner by mohl byt tim pravym autorem.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FUNTL: vlašský salát s malinovkou
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    NIENNA: hm, jak jsem o tom zacala premyslet, tak jsem si vsugerovala, ze jsem tu knihu taky urcite musela cist. Jedine mi ale z podvedomi vytanul Erich Kastner a jeho Bylo to 35. května - ale po pravde vubec nevim, jestli ty deti v cepickach byly zrovna tam. Spis bych tam zaradila kone na koleckovych bruslich a chlapce, ktery jedl sunku se slehackou nebo takovou nejakou excentrickou krmi.
    GRISS
    GRISS --- ---
    GORMIE: jj, tyhle jsem našla, ale nepřišli mi moc hezké ilustrací a vůbec i těmi příběhy... možná že se pletu, možná ne...ale první dojem nebyl dobrý. Každopádně látková knížka z fléru je super. Jako dárek k narození dítěte je to vynikající. Na papírovou je času dost:) Ono i na tu látkovou, ale do té doroste rychleji
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    GRISS: Personalizovaných knih jsou mraky, namátkou:
    UČÍME SE HROU - Knihy na jméno a motanice z nakladatelství MODRÝ SLON
    http://www.pohadkaotobe.cz/
    Osobní Knihy
    http://www.osobni-knihy.cz/
    Krásné čtení
    http://www.krasnecteni.cz/personalizovane_knihy.html

    Konkrétní zkušenosti s tím ale nemám, takže kdo ví, jak je to s kvalitou ...
    GRISS
    GRISS --- ---
    SHANA: supr!! díky moc za tip na fler. Sice to není to co jsme hledala…je to ještě lepší!!! Originální, pro prtě jak dělané a ještě hezké. Díky!!
    SHANA
    SHANA --- ---
    GRISS: O českých knihách nebo říkankách pro děti, kde by bylo použito jméno dítěte, zatím bohužel nevím. Jen na Fler.cz jsem zahlédla textilní knihy pro děti, na jejichž přebalu bylo jméno a uvnitř příběh na přání. Odkaz tady: http://www.fler.cz/prodane-zbozi?uid=3078. V zahraničí se dá objednat Personalized Children's Book: http://www.iseeme.com/all-unique-personalized-childrens-gifts.html.
    To nakladatelství, které hledáš, by se mělo jmenovat Baobab: http://www.baobab-books.net/. Alespoň mi kolegyně nedávno říkala, že o tom viděla reportáž v televizi. Tady je článek z roku 2001: http://kultura.idnes.cz/...elstvi-z-presvedceni-d7j-/literatura.aspx?c=A010727_145843_literatura_kne
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Mám dotaz - nevíte někdo o dětské knize, kde byla brána kamsi pryč, kam mohly jen děti... Hrály si (žily tam) jako dospělý, rozlišovaly se pomocí čepic, měly zaměstnání a tak...? Autor snad nebyl český...
    Manžel o tom mluvil...(ehm, toužebně)... ale mě to vůbec nic neříká...takže těžko hledat...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    doporučili byste mi něco ve stylu Ronja dcera loupežníka? u nás je to opravdu hodně v oblibě (tedy filmová verze, ale ta se prý skoro neliší od knižní), tak bych se ráda podívala po něčem obdobném pro menší děti
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    IBERIA: takže ta verze v tvém odkazu je trochu okleštěna, ale ilustrace ponechali, to je fajn - jako malá jsem některé obrázky úplně zbožňovala.. jen tedy nechápu, že to doporučují až od 4 let, co podle nich do té doby je schopno dítě vstřebat? primitivní básničku o 4 verších s ilustracemi Josefa Lady v tvrdém leporelu, případně nějakou kousací knížku do vody? ;)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAGGIE: diky
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    IBERIA: Máme doma vydáni z roku 1980 a obsahuje tyto pohádky:

    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MAGGIE: kolik pohádek je v Pohádkovém království? Našla jsem v knihovně od Artura pouze toto, že by jiné vydání téhož? http://search.mlp.cz/cz/titul/pohadkovy-svet-bratri-grimmu/3980773/
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    U nás (děti 2 a kousek a 3,25) momentálně frčí tyto dvě knihy - čteme před usnutím:

    Pohádkové království bratří Grimmů - Knihy | Martinus.cz
    http://www.martinus.cz/?uItem=54755&z=heureka

    Antikvariát Valentinská.cz
    http://www.valentinska.cz/index.php?lang=&idvyrb=389920&akc=detail

    Obě obsahují klasické pohádky, ta první, Pohádkové ..., je přímo upravena pro nejmenší posluchače. Doporučuju, pokud sháníte klasické pohádky psané hezkou češtinou, srozumitelné i menším posluchačům. Dobu jsem něco takového sháněla, až jsem si vzpomněla, že máme nějaké knihy po nás u našich doma, a ejhle - toto jsem tam mimo jiné našla a jsem nadšena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam