• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    ANNNA: Přiznám se, že mi to nepřijde divnější, než je celková divnost téhle (naprosto úžasné) série knih. :) Ale já taky nejsem zrovna vzorem běžně uvažující populace.

    (Třeba se cítí osamělý, má nějaké trauma z dětství a hezké vzpomínky na život na dvorku. :D A nebo to autorce přišlo jako prvek, který bude vzbuzovat dostatečnou zvědavost :))
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    THURINGWETHIL: To určitě! V plném batolecím provozu máme zatím jednom dvě knížky, ale denně to určitě hodinu, ne-li víc, dá. Už jsem se přistihla, že po uložení dítěte listuju Létem a Podzimem, protože se nemůžu dočkat :)

    Já nevím, liška má hlad a vybírá koše. Že má ženská ráda plyšáky - budiž. Ale dospělý chlap v dlouhém kabátě, který se zářivým úsměvem po ulici honí vyděšenou husu... to je prostě divný :)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    ANNNA: Agáta má zase ráda tučňáky. :) A liška vybírá odpadkové koše. Myslím, že dr nad tím dá přemýšlet hodiny a hodiny. :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    :DDD
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MAGGIE: No já právě nevím.. Husu nosí a vypouští k ostatním určitě i v Jaru, ale je jima dobře posedlej... tuším v Létu okouní, jak si nějaká holčička hraje s husama, někde si kupuje umělou husu, na lampionový průvod si pořídí lampion-husu... A celá ta postava je taková... znepokojivá :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ANNNA: příběh začíná zimou, kdy jednu husu vypustí na svobodu za jejími družkami (poslední dvoustrana v parku), a na podzim, kdy všechny příběhy končí, jí opět potká během lampionového průvodu a má z toho radost - víc bych v tom neviděla za jinotaje, i když bůhví, co tím chtěl autor říci, že :))
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám takový hloupý dotaz na majitele Zima-Jaro-Léto-Podzim. Zatím máme s dítětem důkladněji "pročtené" hlavně Jaro, zlehka Zimu. Léto a Podzim si zatím šetříme, takže ho ještě nemám tak zmáknuté, ale - dozvím se někdy, co to má Oskar s husama?! Mě ten jeho zájem o husy fakt znepokojuje :)
    BARONESSA
    BARONESSA --- ---
    děkuji všem za tipy! nakonec jsem koupila Noemovu archu od Terezy Říčanové nakladatelství Baobab. doporučuji též
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Asi pro starší kluky (a drsný holky), ale úžasná kniha. Doporučuji! http://maaristaan-detskakniha.blogspot.cz/2014/05/robert-louis-stevenson-pirat-lekarnik.html

    GORMIE
    GORMIE --- ---
    CH_IN_A: Syn to měl docela rád, když mu bylo tak 5-6, ale podle mě tomu humoru děti rozumět moc nemůžou, je to často taková komunální satira, prostě jako vtipy od Neprakty.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    tak jsem objednal Seka a Zulu
    Spisovatel Neprakta Jiří W. | www.dobre-knihy.cz
    http://www.dobre-knihy.cz/autori/neprakta-jiri-w.html
    Doufam, ze se budou libit :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    QASHQAI: uz se tu o nich moc napsalo
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYBKA: díky, S+U jsou v kurzu, to by byla dobrá volba.

    klidně přijímám i další tipy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Měli jsme tuhle http://www.kdb.cz/kniha-34664-zpivani-s-piankem.html a byla v kurzu asi 2,5 roku, než došly baterky a než ji holky rozebraly (odlepily pianko od knížky), od té doby je na hromádce k opravě... Piánko umí písničky zahrát samo, nebo může člověk hrát podle barevných not, přišlo mi to docela fajn.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Dnes jsem si v novinách přečetla o téhle knize a obratem zakoupila - chci ji dát kolegovi v práci pro jeho česko-slovenského syna, takže jsem ji zatím neprolistovala, abych neporušila zavaření fólií, ale podle ukázek vypadá kniha slibně.
    Slovenština umí být zákeřná jako ťava, čeština zase jako velbloud - iDNES.cz
    http://kultura.idnes.cz/cesko-slovensky-slovnik-0xc-/literatura.aspx?c=A140416_105917_literatura_ts
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Chtěla bych pořídit knihu s piánkem (ideálně s barevným notovým zápisem písničky). Nějaké tipy na pěknou? Jak se to vlastně jmenuje?
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    ANNAWA: díky :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QASHQAI: my tam pokaždé najdeme něco nového a tím my myslím i nás dospělé ;-) Ale doporučuju pořídit tu zimu co nejdřív, protože jinak vás bude rušit, že najednou je paní s miminem teprve těhotná, školka že se teprve začne stavět, milenci spolu ještě nechodí ani se neznají a tak ;-)
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    ANNAWA: Jo? Tak to už se na ty další těším! Já jsem myslela, že v kaýdé knize je příběh jedněch lidí, jestli to je propojený, to bude něco i pro mě :))
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    CH_IN_A: naší zlobilce budou čtyři v létě, tak díky za tip, to asi pořídíme ;)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QASHQAI: a myslím, že už se to řešilo i tady, že v originále je první Zima, ačkoli Paseka vydala jako první Jaro, ony ty děje v tom na sebe navazují.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam